Horloge plaat reparatie

Nog geen reactie helaas, maar dat zal vast nog komen.

1 like

Whew. Hoe is dat gebeurd zonder het hele binnenwerk om zeep te krijgen? Klinkt eerder als een fabricatiefout.

Geen idee, gisterenavond was er niks aan de hand. Toen ik em vanochtend om deed zat dit los

Erg vreemd. Tenzij die horloge tweedehands aangekocht was en bij een vorige “herstelling” quick & dirty opgelapt was, is er een vrij stevige schok nodig om (beide!) pootjes van een dial te doen afbreken - en dan zou ik een paar andere onderdelen veel eerder zien beschadigd raken dan die.

Of het moest zijn dat zo’n Certina toevallig op een andere manier z’n dial fixeert, in welk geval ik niks gezegd heb en gewoon ga meekijken naar meer ervaren posters :smile:

1 like

Ik heb het horloge nieuw gekocht en hij is ook nog geen een keer echt hard gevallen. Zeker gisteren niet…

Vreemd verhaal. Ik denk dat ik eerst maar eens langs een juwelier moet gaan

Euh nee. Een juwelier is geen horlogemaker. Die besteedt het ook weer uit. Beter even hier kijken:

3 likes

Dit is top! Dank je wel

1 like

Ik zou een nieuwe wijzerplaat laten plaatsen. Niet rotzooien met lijm of aan solderen, dat kost ook geld.
Ik verwacht dat een Certina gewoon nog deze op voorraad heeft en redelijk betaalbaar zijn. Als je het exacte typenummer hebt zijn er hier op het forum vast wel Certina gecertificeerde horlogemakers die dit zo voor je kunnen bekijken.

2 likes

Ik zou een horlogemaker hier uit het bovenstaande lijstje contacteren als het bij Certina lastig wordt.
Pootjes opnieuw solderen (professioneel) kost ongeveer €60. Century-time Yerseke is daar specialist in.

2 likes

Solid advice, zeker voor een “nieuw” horloge zou het geen enkel probleem mogen zijn om een nieuwe dial te verkrijgen. Solderen zou ik houden voor gevallen waar het “dat of afschrijven” is. Het verschil in kost zal ook beperkt zijn, in goed solderen kruipt ook tijd en kunde en dus geld:

Of je moet 't zelf doen, maar dan is het resultaat er vaak ook naar.

1 like

Ik verwacht dan een nieuwe plaat, als mijn documentatie, klopt rond de 50 euro doet exclusief inzetten. Maar dat moet ook gebeuren als je hem opstuurt naar Yerseke en dan heb je er nog de verzendkosten heen en weer erbij, conclusie: op naar de Certina juwelier of een horlogemaker die hem kan bestellen. Scheelt weer een paar tientjes of anders gezegd, een magnum of 3 met benzine minstens.

1 like

Is dit geen garantiekwestie? Anders nieuwe plaat bestellen en laten doen.

Helaas niet, garantie loopt tot 24 maanden. Horloge is al 4 jaar oud

Dat zijn wel prima prijzen. Wat bedoel je met opsturen naar Yerseke? Certina heb ik een mail gestuurd, helaas hebben die (naar ik weet) geen officiele winkel hier in Nederland.

Ik zou er werk van maken. Betaald toch genoeg voor zoiets.

Succes, zelfde als je met een auto van 4 jaar oud naar de garage gaat met een gebarsten ruit en denkt dit gratis vervangen te krijgen.

De wijzerplaat pootjes vallen er echt niet zomaar af….

1 like

Totaal anders.

Horloge is gevallen of gestoten, hierdoor kan het uurwerk tov de wijzerplaat schuiven door massa verschil en breken de 2 pootjes af.

Verlies nemen en een nieuwe wijzerplaat laten monteren. Klagen kost meer energie dan dat het gaat opleveren. Maar als @Mipnick daar energie in wil steken, laat hem zijn gang gaan.

Ts zegt zelf dat er niks me gebeurt is toch? Dan lijkt het me alsof certina deze pootjes niet goed vast heeft gezet… Maar een nieuw plaatje zal vast meevallen in kosten en inderdaad genoeg mensen die hem willen monteren hier (denk ik)

Daarom ook het voorbeeld van de gebarsten ruit bij de garage. Fabricage fouten komen binnen de 2 jaar garantie wel boven water.