|Info gevraagd| Prospera incabloc

Goedemiddag horloge liefhebbers,

Enige tijd geleden alweer heb ik dit mooie horloge gekregen, een Prospera incabloc. Heeft iemand meer informatie over het horloge?

Ik ben van plan om hem schoon (te laten) maken en te laten servicen, heeft iemand tips voor een goede horlogemaker omgeving Haarlem? En tips om het horloge schoon te maken?

Hieronder wat foto’s:

De kast lijkt me massief goud of heb ik dat mis (logotje op de lug of andere markeringen geeft je mss nog wat meer info). Dan lijkt het me wel de moeite waard om te laten servicen.

1 like

Wesselink & Vreeker in Alkmaar.

1 like

@koekoek klopt, wat ik heb gevonden is dat de kast 14K is. Naast dat feit is hij van de opa van mijn vriendin geweest, sowieso een mooie reden om hem met trots te dragen! :grin:

@Jurtz thanks, ga ik checken.

1 like

Ik ging in Haarlem wel naar Peter Klemann op de Gedempte Oude Gracht 111, maar hij stopt en gaat na de zomer als horlogemaker verder op een andere lokatie. Als je geen haast hebt, kan je dat in de gaten houden :slightly_smiling_face:
Mooi horloge, de moeite waard :ok_hand:

3 likes

Thanks voor de reactie. Ik heb al eerder bij hem een horloge laten servicen en was (voor zover ik kan beoordelen) helemaal prima.

Heb ze vandaag gebeld maar ik kreeg te horen dat hij er helemaal mee stopt. Ook niet verder op een andere locatie volgens de dame aan de telefoon.

1 like

Heel leuk horloge je kon ze vroeger sparen bij ik dacht nutricia of zoiets. Als je genoeg punten had kreeg je het horloge.
Hij is idd massief 14ct goud heb zo een zelfde gehad.
Leuk horloge en makkelijk te servicen schoonmaken gaat heel makkelijk met een doekje van de juwelier.

Gr,

1 like

Wat ontzettend leuk om te zien. Volgens mij heb ik hetzelfde horloge. Ook gekregen na overlijden van mijn opa. Het verhaal gaat dat mijn opa dit ook met punten bij elkaar heeft gespaard. Ik heb het laten servicen bij Wesselink & Vreeker.

2 likes

Tof! Mooi horloge, ik ga in de nabije toekomst even contact opnemen of langs bij Wesselink & Vreeker!

Het uurwerk/kaliber dat gebruikt is, is een Peseux 336N. Er waren toch wel wat problemen met dit uurwerk.
Deze werden in de jaren zestig via Friesche Vlag producten verkregen met bijbetaling.

1 like

komt bekend voor.

1 like

Wat Leuk hier meer informatie te vinden over dit horloge.

Ik heb het van mijn opa, vader van mijn vader. Hij is in 1970 overleden. Mijn vader wond het horloge dagelijks op. Nu mijn vader ook overleden is heb ik deze taak op me genomen, ik draag het vaak en er een mooi bandje aan laten zetten.

1 like