Monster mods binnen - eindelijk m'n eigen Prospex Night Monster

De SZEN002 Night Monster stond al een heel lange tijd op mijn wensenlijstje, maar het was ook wel duidelijk dat een originele zo’n beetje onmogelijk te vinden zou zijn, laat staan dat ik 'm dan zou kunnen of willen veroorloven.
Dus toen de SRP581 uitkwam, was ik meteen verkocht, niet alleen omdat ik de kleurencombi sowieso geweldig vond, maar ook omdat deze me ergens aan een Night Monster deed denken. Zwarte bezel, zwarte kroon en witte minutenwijzer erop, en je had 'm eigenlijk wel.
De oranje SRP315 heeft daar toevallig twee uit drie van, dus toen er hier eentje op het forum voorbij kwam voor een gunstige prijs, hoefde ik niet lang na te denken - en bovendien begon ik net spijt te krijgen van de verkoop van m’n SKX781 (inmiddels weer een andere in de collectie…).

Die Night Monster stond dus in gedachten al zo’n beetje in de steigers, alleen: wat moest ik met die prachtig blauwe bezel, die wilde ik zeker niet kwijt. De combinatie met de oranje wijzerplaat zou alleen niet gaan werken, dus gelijk oversteken van onderdelen was geen optie.
In de tussentijd had ik ook flink wat uren besteed op de site van Dagaz, en was in de ban geraakt van de Soxa wijzerplaten, dus dat loste zichzelf toen ook op. Dat moest te combineren zijn, samen met een stel bijpassende wijzers.

Lang verhaal kort verder: vandaag zijn ze binnen gekomen, met dank - hoe kan het ook anders - aan Rob van Monsterwatches. Ik vind ze allebei geweldig.

4 likes

Mooi!:+1:t2:

1 like

Cool!

Heb ook een SRP581 verbouwd tot donker monster, erg fraai. Inmiddels verkocht dat wel…
Ik kan je de zwarte super engineer band van strap code aanraden, dan is ie helemaal af imho.

Enjoy, bor

5 likes

Mooi, vooral die Doxa!

1 like

Ja, die had ik al voorbij zien komen, en toen al een mental note van die band gemaakt. Inderdaad erg mooie combi!

Vind ik ook, dat blauw en zilver combineert perfect.

Mooie combi!! Nice!

1 like

Helemaal mee eens, die Doxa is echt mooi!

1 like

heb ook nog een 581 liggen… die ligt maar… ook maar eens bedenken wat ik daarmee ga doen :slight_smile: (of verkopen?)

1 like

Hier, wat inspiratie: https://nl.pinterest.com/roymeijer/seiko-monsters-n-mods/ :wink:

2 likes

haha… dank! Ik heb er ooit al een stuk of 4 laten bouwen… nu heb ik er nog 3 standaard liggen (vorige week nog 5… :slight_smile: …)

De pest is dat ik flipper… en al die verbouwkosten gooi je altijd weg…

Ah, nee, zoveel ervaring heb ik nog niet… Maar ik zou zomaar de smaak te pakken kunnen krijgen. :smile:

1 like