Perseo

Beste leden,

ik vroeg me af of er hier mensen bekend zijn met het merk Perseo. Ik ben het merk een hele tijd geleden al tegen gekomen toen ik op zoek was naar een Cortebert Railroad model (die ik al eentje heb, in echte vintage staat) maar heb er toen niet heel veel aandacht meer aan besteed. Nu was ik vorige week in Milaan en zag daar een juwelier met Perseo in de etalage, het was een Perseo dealer. Nu wist ik niet meer dat Perseo opnieuw horloges maakte, ik dacht dat het een van de vele merken was die gestopt is. Na een beetje speurwerk was er al snel genoeg te vinden, zoals bijvoorbeeld hier:

hier
http://nuke.perseo.cc/

en hier
http://nuke.perseo.cc/English/tabid/181/Default.aspx
een soort van Engelse versie. Lastige site trouwens.

Nu zitten er wel wat mooie moddelen tussen plus het model wat op het Cortebert Railroad horloge lijkt (de tweede bedrijven hebben met elkaar te maken, heb nog niet echt opgezocht wat). Waar ik naar op zoek ben is deze
http://cgi.ebay.com/Perseo-SETTEBELLO-Nuovo-Scatola-e-Garanzia-24-Mesi_W0QQitemZ280095184509QQcmdZViewItemQQptZOrologi_da_Polso?hash=item280095184509&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50]deze
, het model heet Settebello. Daarnaast zijn deze en [url=http://nuke.perseo.cc/home2/novit%C3%A02008/3185doctorswatch/tabid/126/Default.aspx[/url] ook wel mooi vind ik. Het merk maakt wel (misschien een doorstart geweest?) veel van die modellen die je bij elk merk tegen kan komen, niet alles is een origineel ontwerp. Toch zijn er wel een paar modellen die me aanspreken. Ik gok dat het een beetje vergelijkbaar is met Kienzle, maar die paar modellen zijn erg mooi!

Wat vinden jullie ervan? Iemand al ervaring?

Een plaatje om het af te sluiten:

[i]"Being a watch guy, I need to add two old companies. Cortebert (1790) and Bovet (1822). The former does not have a site. In addition to make its own watches, Cortebert is famous for providing parts. Cortebert’s most closely related customer/brand/subsidary company is Perseo http://www.perseo-watches.com/, the official Italian railway timekeeper for a long time, since Fascist Italy. Notice that Perseo also lists themselves 1790, that is because basically Perseo is Cortebert, being the Italian branch of the company. Thus Perseo should not be listed. Cortebert is/was also the railroad timekeeper of Poland, Serbia, Turkey, and Egypt.

Bovet’s website is http://www.bovet-fleurier.ch/"[/i]

Van Wikipedia.

Hoi Coen,

Ik vind het mooie horloges om te zien. Over de kwaliteit kan ik niks zeggen, heb er geen ervaring mee. Wat me wel opviel is dat de chrono op Ebay een SeaGull ST19 aan boord heeft, terwijl in de catalogus alleen Valjoux genoemd staan.

Groeten,

Martin

Heb even gekeken op de site en zie ook veel bekende modellen, zo zag ik een Daytona, een Sub en iets wat op een Sinn chrono leek.

Volgens de site gebruiken ze Valjoux, ETA en Peseux als ik het goed heb. Dus uurwerktechnisch denk ik wel in orde.

Het grappige is dat ik op de meeting in 2005 het Cortebert horloge van Henrik toen voor het eerst zag, en vond het een mooi geslaagd horloge. Wel vaak aan gedacht er een te kopen, en kreeg ook zelfs van Henrik eens een PM met zo’n zelfde model op Ebay te koop. Tot op de dag van vandaag nog geen Cortebert helaas, maar nu ik dit zie wordt ik toch wel weer (lichtelijk) enthousiast. Een nieuw horloge met de looks van vroeger… ik houd dit topic ff in de gaten. :wink:

Bedankt voor de link naar Perseo website.

Ik weet niet wat ik van dit merk moet denken. Dat Sinn model is een multifunction watch met een Valjoux mod uurwerk erin?