Quartz specialist

Mijn Squale 1515 is stil komen te staan. Nu zou je zeggen dan is het batterijtje leeg, alleen het horloge is begin dit jaar met nieuwe batterij geleverd.

Is er een Quartz specialist welke het horloge na kan kijken? Ik ben bekend met de lijst met horlogemakers, alleen weet ik niet wie er Quartz specialist is en evt. ook heel het uurwerk kan vervangen wanneer nodig.

Welke 1521 is dat? Ik dacht dat dat allemaal automaten zijn.

Scherp! Klein foutje, het is de 1515 :sweat_smile:.

1 like

Ik zou er niet per se van uit gaan dat bij een nieuw horloge ook een “vers” batterijtje zit; Ik zou eerst gewoon het batterijtje vervangen en dan eens kijken hoe lang die werkt. Als er iets mis is met het horloge is het dan geen garantiekwestie?

1 like

Dat zou ik bij een nieuw horloge ook doen. Maar in dit geval is het een NOS horloge uit de jaren 80 welke bij een particulier is aangekocht, voor levering is er een nieuw batterijtje ingegaan.

Mogelijk dat een nieuw batterijtje de oplossing is, alleen laat ik dat graag bij een specialist doen zodat die meteen meer kan doen wanneer dat nodig is.

Niemand een goed adres?

Is er niemand met een goede optie?

Volgens mij kan je bij de meeste horlogemakers ook wel terecht voor quartz horloges. Die hebben vaak ook apparatuur om de verschillende electronische onderdelen door te meten/testen. Het voordeel van de oudere quartz uurwerken is dat ze over het algemeen goed te servicen zijn. Ik zou er gewoon eens een paar in jouw omgeving benaderen, adhv de lijst met horlogemakers.

1 like
1 like

Ik heb op aanraden van @Timmetje naar Nico Rijsman gestuurd. Mijn vermoeden dat er iets met het uurwerk aan de hand is was correct. Nico heeft het uurwerk vervangen, onderstaand hetgeen gedaan is.

> De werkwijze is meten van het stroom verbruik van het uurwerk. Is deze hoger dan in dit geval 1,2UAh dan is het verbruik te hoog volgens ETA. Meestal gaan ze stilstaan bij ca 2,2 UAh De weerstand is dan zo hoog dat de electromotor de raderen niet meer rond gedraaid krijgt. Er zou dan een schoonmaak nodig zijn om eea weer binnen de specs te krijgen. Echter is schoonmaken veel duurder dan het wisselen voor een nieuw uurwerk.

Prima contact met Nico en snel gerepareerd, ook de kosten waren voor mij acceptabel. Altijd hoger dan het eigenlijk waard is, maar niet repareren is ook geen optie.

4 likes