Rainer Horlogedoos, kleinere kussens?

Enige tijd geleden heb ik mijn betere helft een Rainer horlogedoos kado gedaan voor 6 horloges. Niet bij stilgestaan dat de kussens wel eens te groot zouden kunnen zijn voor haar horloges, maar gezien haar polsomvang van 13cm bleek dat helaas wel. :man_facepalming: :man_facepalming:

Contact gezocht met Rainer, gevraagd of ik kleinere kussentjes bij hem kon bestellen, desnoods een volledige horlogedoos met kleinere kussen, dan heb ik ook een mooie opbergplek.
Het antwoord was helaas teleurstellend. Hij stelde voor om de horloges of open in de doos te plaatsen of zelf aan het knutselen te gaan met de kussens.
Na enig doorvragen bleek dat hij de kussens niet zelf maakt, maar inkoopt en er daarom zelf niet aan wil rommelen.
Mogelijk zouden er over enkele maanden wel kleinere kussens beschikbaar komen, maar niets is nog zeker.

In de tussentijd kunnen er geen horloges in, heeft iemand suggesties voor/ervaring met andere kussens voor een Rainer doos?

En omdat de doos niet hier is (plaatje van het web) en ik er geen foto van kan maken, jullie toch graag plaatjes zien, dan maar twee van haar horloges. Alvast dank voor jullie antwoorden.

Misschien dat je de kussentjes bij een naaiatelier kunt laten innemen?

Helaas is de doos met kussens niet hier, dus bij voorkeur zoek ik een kant en klaar optie.

Je hebt toch ook de doos nodig om de kant en klare oplossing in te stoppen? :wink:

Ja dat klopt wel, maar de doos staat hier nu 13.000km vandaan en ik zou de kant en klare oplossing graag meenemen als ik die trip weer maak :stuck_out_tongue_winking_eye:

Een gigantische G-Shock die niet past? Bij de andere horloges de sluiting gewoon open laten. Doet mijn wederhelft ook, werkt prima.

Kleinere kussen is lastig. De vraag is of deze dan nog strak in je doos blijft zitten.

Misschien een valet tray oid overwegen?

http://www.crownguard.com/collection/1636/valet-tray-nieuw.html

De zijkanten van de kussens zijn van hard materiaal gemaakt. Die kun je denk ik niet zomaar aanpassen zonder ze te slopen. Ik denk dat je dan beter naar een gouden schaar of zoiets kunt gaan, wie weet kunnen ze je daar voor een zacht prijsje helpen. Nee heb je.

1 like

Of is knutselen toch mogelijk? Ik denk bij nader indien dat het wel kan. Een stukje schuim afknippen en weer lijmen :white_check_mark:

Ik trek er net een open voor je.

Had/heb er één extra ontvangen destijds.

8 likes

O2NTKq

3 likes

Ik had geen kussentjes:

Wat voor lijm zal ik gebruiken om er weer één geheel van te maken? :smile:

Secondelijm lijkt me niet geschikt omdat het (te) hard gaat worden.

Dat lukt allen met contact lijm :wink:

1 like