Straton Syncro wow!

Hier ook: ambivalentie overheerst.

1 like

Prachtig !!!

Zeker geslaagd.

Ik had er een 14-tal dagen geleden ook al over gepost in het Kickstarter topic. Geslaagd horloge als je op zoek bent naar een retro race-chrono.

Reviewtje

http://wornandwound.com/review/straton-syncro-video-review/

Bij een horloge gaat het toch om naam, liefst oud en uit Zwitserland. Merken als Omega, Rolex en Breitling hebben historie en zijn echte sieraden. Een Kickstarter project om een kopie van een bekend merk te bekostigen lijkt me niet passen bij echte horlogeliefhebbers. Gebruik dan je telefoon of koop een Chinees quartzhorloge voor €4,95. Dat geeft de tijd goed aan en als je erop bent uitgekeken gooi of geef je het weg…ik zeg nee.

Je vergeet ‘ik vind’ in je eerste zin.

Waar is dit horloge overigens een kopie van?

2 likes

Geen probleem. Waneer je je hobby wil beperken tot drie merken waar je veel te veel voor betaalt heb je mijn zege.Maar wie bepaald wat echte sierraden zijn? Begrijp me niet verkeerd want ik koop soms ook merken met historie en emotie.

1 like

Hu🤔, jij leeft nog onder een steen? Captain caveman is er niets bij👍

3 likes

tjonge, een forumlid heeft in een aantal jaren meer dan 2500 (meest) onbekende of minder bekende horlogemerken voor het voetlicht gebracht.
Dus als het aan jou ligt, kunnen die merken allemaal wel opdoeken.

Helaas, je verkondigt m.i. onzin.

3 likes

Ik zat er ook al even verlekkerd naar te kijken, maar voor dit geld koop je ook een hele fijne èchte vintage seventies racing chrono!

Zeer geslaagd - een frisse verschijning :thumbsup:

Als je alleen horloges koopt als investering of om direct door te zetten heb je gelijk, of je dan een echte horlogeliefhebber bent…

Top vintage chrono, en voor mij veel sexier dan een submariner no date…

Ik snap niet hoe je durft te roepen dat iemands mening onzin is. Dat is toch juist het doel van een mening? Om je onzin wat te onderbouwen hier wat er wordt geschreven over het woord mening, misschien dat je de volgende keer iemand zijn eigen mening met respect behandelt:

 1. 3 1 Mening
  Persoonlijke opvattingen van mensen.
  Bron: scholieren.com

 2. 0 0 mening
  zin (mannelijk) ; serie woorden die gezamenlijk in syntactisch verband een afgerond geheel vormen.
  Bron: nl.wiktionary.org

 3. 0 0 mening
  ergens mee ens of ons een zij of dat je het het een goed anwoord of dat het geen goeden zin is

ik geef mijn mening ergs over ik ben er wel mee eens ik vind het geen goede zin is ik vind dat we moeten stemmen ben je er mee eens of niet mee eens is ben je met mij anwoord eens is ben je er onens og ben je er wel me ens iedereen heeft een eigen menieng ik ben blij dat iedereen een ander menie heeft en niet het zelfde is dan zou er niks aan de wereld zijn .
noa op 2013-11-13

 1. 0 0 mening
  Het werkwoord ‘menen’ waar het zelfstandige naamwoord ‘mening’ van is afgeleid, hangt samen met ‘manen’ en is gevormd uit het Gotische ‘munan’ en het Sanskriet ‘manas’, wat ‘denken’ betekent (van ‘manas’ is ook het woord ‘man’ afgeleid). Een ‘mening’ is daardoor een gedachte of een oordeel. Door het verschijnsel van de eenzijdige vereenzelviging me […]
  Bron: geestkunde.net

 2. 0 0 Mening
  Van Dale: wat men van iem. of iets vindt, hoe men oordeelt => gedacht, gedachte, geluid, gevoelen, inzicht, oordeel, opinie, opvatting, standpunt, stellingname Commentaar: Het woord ‘mening’ kan in verschillende betekenissen worden gebruikt: 1) als feitelijkheid, waarbij de gebruiker die feitelijkheid niet uitdrukt, dan wel subjectiv […]
  Bron: vrijspreker.nl

 3. 0 1 mening
  zelfstandig naamwoord - wat je ervan vindt
  Voorbeeld: hij heeft geen mening over dat schilderij. zij is van mening dat …
  [zij vindt dat …]
  wij hebben een verschil van mening
  [we zijn het niet met elkaar eens]
  hij geeft zijn mening over het onderwerp
  [hij zegt wat hij ervan vindt]
  naar mijn mening …
  [ik vind …]
  Bron: www.muiswerk.nl

 4. 0 1 Mening
  Een mening (Indogermaans moino: wissel, ruil) is een in de mens aanwezige subjectieve opvatting, dan wel attitude, ten opzichte van toestanden, gebeurtenissen of andere personen (juridisch: waardeoordeel). Zowel een individu als een groep kan een mening bezitten. Een mening heeft betrekking op een onderwerp. Met het uitspreken van een mening maak j […]
  Bron: nl.wikipedia.org

 5. 0 1 mening
  meningzn v mv mening ( -en) ['menɪŋ] wat je vindt, je gedachten over iets;= opinie een eigen mening
  Bron: nl.thefreedictionary.com

 6. 0 1 mening
  mening* opinie 1283 [CG I1, 722]
  Bron: etymologiebank.nl

 7. 0 1 mening
  Een mening (Indogermaans moino: wissel, ruil) is een in de mens aanwezige subjectieve opvatting, dan wel attitude, ten opzichte van toestanden, gebeurtenissen of andere personen (juridisch: waardeoordeel). Zowel een individu als een groep kan een mening bezitten. Een mening heeft betrekking op een onderwerp. Met het uitspreken van een mening maak je kenbaar hoe je ergens over denkt.
  Een mening uit zich in een uitspraak en de wezenlijke opdracht van de mening is een waardebepaling of beoordeling. Een mening geeft weer hoe iemand iets ziet. Wanneer twee of meer personen er een andere mening op na houden, dan spreken we van een meningsverschil.
  Een mening ontstaat op basis van eigen ervaring en kennis binnen de context van eigen sociale omgeving en karakter en is een gevolg van cognitief denken, waardoor het altijd gevormd is door individuele standpunten die beïnvloed zijn door wat er binnen de samenleving geldig is. Meestal komt hier ethiek bij kijken. In de politiek wordt het uitwisselen van verschillende meningen en opvattingen een debat genoemd. Waarbij uiteindelijk geldt dat de mening met de meeste aanhangers wint.
  Weten staat sinds de Griekse filosofie in tegenstelling tot mening, waarbij in eerste instantie ook vaak het weten als een mening werd beschouwd.
  Binnen een betoog kan een mening de vorm aannemen van een standpunt dat verdedigd word

Zeker ook mooi. Mijn mening dat het dan veelal een Zwitserse klok betreft sluit dat helemaal niet uit. Zwitserland heeft natuurlijk wel de grootste naam als het gaat om horloges.

Aardig ontwerp dat zeker, maar ik ben niet volledig overtuigd.

Samenvattend had je er ook met letters kunnen komen: IMHO.

mooi klokje, wel iets te duur naar mijn m****g :wink:

Ik zie meer in de Code41 die ik al eerder via Kickstarter “gepledged” heb

dit is geen mening maar een STELLING.

imho ( :slight_smile: )

oh ja, en dat ik jouw epistel onzin vind, is mijn MENING !

:slight_smile:

3 likes

Ja echt leuk! Ben gek op die retro look.