Zakhorloge gevonden: wat is het?

Ik heb in een ander topic een vraag gesteld over een zakhorloge wat ‘boven water’ kwam bij mijn moeder en kreeg in dat topic de suggestie om hier dezelfde vraag te stellen: Is dat horloge een originele Deutsche Präzisions-Uhrenfabrik Glashütte(Sa.) e.G.m.b.H. uit Glashütte?

Als nieuw lid mag ik geen koppelingen maken zo te zien dus dan maar zo: zie www.horlogeforum.nl/t/glasshutte-gevonden/379961 voor meer details

Wat details:

en het binnenwerk.

6 likes

Ja en van een hoogstaande kwaliteit aan gebruikte materialen en techniek.
Fraai exemplaar voor in de collectie.
dixi

2 likes

Heeft iemand ook suggesties waar ik deze zakhorloge kan laten nakijken en eventueel repareren? Zijn er horlogemakers in NL die dat annkunnen?

Grmbl… ‘dit zakhorloge’ en ‘aankunnen’. Typos.

2 likes

Ja hoor. Kijk even in het drop-downmenu bij het (heel) donkerblauwe subforum, staat ook een vastgepinde post met een kaartje waar ze zitten. Is alles nog heel, loopt-ie nog?

Ah, iemand was me voor. :+1:

Tip, als je je bericht ziet heb je een potlood er onder. Dan kun je je bericht bewerken, mits niet ouder dan 15 minuten of iets dergelijks.

Die kaart had ik al gevonden en is zeker heel handig. Alleen vraag ik me af of er horlogemakers bijzitten die dit soort zakhorloges kunnen repareren. Schijnt behoorlijk specialistisch te zijn maar ik ben daar geen expert in. Ik ga bij een paar wel even informeren. In Cothen zit Ronald Prins en Culemborg zit Nico Rijsman: beide zitten bij mij min-of-meer om de hoek :slight_smile:

Het horloge zelf is nog heel: geen breuken in het glas o.i.d. Het is alleen erg vuil en verdient wat ‘loving care’ vermoed ik. Of het loopt: geen idee. Ik durf niet teveel kracht op/aan het knopje van de opwindas te zitten/draaien. De ene kant op (rechtsom) gaat het soepel maar linksom zit er geen beweging in.

Nope: niet bij mij helaas. Anders had ik het zeker aangepast :man_shrugging: