22mm of toch maar 20mm

Hallo iedereen,

Mijn naam is Brent en ik kom inderdaad uit België.
Ik heb een tijdje geleden een filmpje gezien over de Patek Phillipe 175th commemorative watch en ben sindsdien enorm verliefd op horloges. Deze liefde vertaald zich niet in mijn collectie, Ik ben trotse eigenaar van 2 horloges van Fossil en 1 van Bering.
Niet echt de mooiste, meest gecompliceerde en duurste horloges maar het is wat het is. 1 van de 2 Fossil’s heb ik van mijn vriendin gekregen en net hier spant het schoentje. Aangezien het een cadeau was word verwacht dat ik de horloge ook draag. Probleem is dat het lederen bandje niet echt goed zit. hiervoor ging ik naar de winkel waar deze horloge gekocht werd en verzocht ik om het bandje te wisselen. Geen probleem en 36€ later hing het nieuwe bandje eraan en was ik tevreden. Totdat ik de horloge een paar dagen droeg. Het haar op mijn pols zit steeds tussen de schakels en dit is enorm vervelend. Nu zou ik graag een “Milanaise” bandje op de Fossil zetten. Op mijn Bering staat er zo één en dit is net wat ik nodig heb. Dankzij mijn dunne polsen moet het bandje enorm precies geregeld worden en met een milanaise lukt dat perfect. Nu komt (eindelijk) de vraag. aangezien de afstand tussen de 2 “dingen waar de pushpins tussen zitten” 22mm van elkaar af staan zou ik opteren voor het bandje van 22mm. wat er ook voor zorgt dat de kast en het bandje beter in elkaar overlopen Het enige probleem hier kan opduiken word veroorzaakt door het feit dat de gaatjes voor de pushpins niet doorlopen zijn en dus ben ik bang dat ik het bandje er gewoon niet in krijg. optie 2 is het bandje van 20mm en dus ook een minder overlopende kast en band. welke van de 2 is het beste?

Mijn excuses voor het gebrek aan het vakjargon en het lange verhaal.

Bedankt.

In zo een geval altijd gaan voor de 22mm, het erin zetten moet geen probleem zijn en met 20mm heb je het risico dat het bandje de pushpin open drukt en je het horloge dus kan verliezen…

Absoluut gaan voor een 22mm band. Dat sluit het mooist aan is is ook de meest stabiele constructie. Monteren moet geen probleem zijn of laat het anders even door een juwelier doen.

Word het verwijderen van het 22mm bandje niet onmogelijk aangezien de gaten niet doorlopen?

Even een plaatje van internet geleend. :grinning: Zoals je kunt zien zit er aan de binnenkant van de band een uitsparing om de springbars weer probleemloos te kunnen verwijderen.
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/mesh_zpshrag6qrh.jpg.html][/URL]

1 like

Opgelost, 22mm dan maar. Iemand enige ervaring met dehorlogebandenspecialist.nl?

Ik heb er wel eens wat bandjes gekocht. Prima kwaliteit en levering.

Welkom!

Ik heb ook al een aantal malen bandje bij hen gekocht en ben er zeer tevreden over. Goeie service, verstand van zaken en handig dat ze een eigen atelier hebben waar wat kleine ingrepen gedaan kunnen worden.

Dit zijn idd erg comfortabele banden.
En ze zijn traploos te verstellen.
Dus bij het sporten of als het erg warm is
zijn deze banden gemakkelijk even aan te passen.

Grt.

Even een sub-vraagje is het mogelijk om achteraf bradybars in bijvoorbeeld een milanese of staalband te monteren,
of zijn er af fabriek milanese / stalen banden met bradybars ?

dat zou namelijk een hoop krassen en gedoe schelen zodra je zo’n bandje wilt wisselen.

Vorige week zo,n mesh gekocht draagt prima.