2Can

Hoi horlogeliefhebbers,

Sinds vorige week ben ik op zoek naar een nieuw horloge. M’n Casiootje die ik gekregen heb oen ik naar de middelbare school ging, nu bijna 6 jaar geleden, is niet helemaal goed meer, dus zocht ik iets nieuws.
Ik dacht eerst een leuke Seiko gezien te hebben voor €135,-, maar toen ik deze week ging kijken, bleek dit merk over het algemeen helaas iets duurder uit te vallen. En ookal ben ik een beginnend horlogeliefhebber, ik wacht nog even met het kopen van de wat duurdere horloges.

Maar als ik iets in m’n kop heb, moet ik het ook hebben, en ik koop meestal zoiets pas als ik ergens ‘verliefd’ op ben. Toen kwam ik bij toeval een merk tegen waar ik maar heel weinig over kan vinden; 2Can, die naar mijn smaak wel mooie klokjes maken. Ik wil graag de S1529C aanschaffen (hier te vinden: http://www.bonjour.com.hk/all-newproduct.htm ), maar ik wil eerst weten wat de ‘kenners’ van dit forum ervan vinden. Ervaringen met dit merk of verhalen gehoord? Of als je de klokjes voor het eerst ziet: wat vind je er van? Tips en info is welkom!

Groeten,
Rob

Ps. Ik hoop dat dit topic hier op de goede plek staat. Ik heb de zoekfucntie gebruikt, maar daarmee vond ik niets.

Welkom Rob en veel plezier op het forum.

Heb nog nooit van 2Can gehoord eerlijk gezegd. Seiko heeft voor onder de 150 euro hele leuke en vooral ook degelijke horloge’s.

Seiko Monster bijvoorbeeld (in diverse kleuren)

Seiko SKX 023 (is er ook in grotere versies)

Of een Seiko samurai

Ik zoek me suf, maar kan de S1529C niet vinden op die site?

Hallo Rob,

Welkom op dit forum. Van 2Can heb ik nog nooit gehoord, van Seiko kan ik zeggen dat dat een gerespecteerd merk is wat op dit forum een grote aanhang heeft. En terecht!
Ik zou zeggen: kijk eens op monsterwatches.nl (de site van de ‘hofleverancier’ van de forum: robbie409). Ik hoop dat er iets voor jou bij zit.
Zelf heb ik een Seiko 5 Seamaster tot volle tevredenheid nu een jaar in bezit, ook van robbie409.

Sorry, ik bedoelde de S1526C.

Hier is een foto te zien van dit model: http://www.2can.com.hk/zasp/srchview.asp?id=891

Bedankt voor de berichten, maar Ik hoop toch dat iemand kan bevestigen dat dit een degelijk merk is, want dan koop ik dit horloge gewoon (horloges van dit merk zijn te koop op http://www.plaza-juweliers.eu/shop/index.php?cPath=157_310&osCsid=a9d51675440ad8f1b6ac413989f0b374).

Hier staat ook nog een stukje over het merk http://www.finetime.com.au/2Can/index.htm

Verder blijf ik natuurlijk gewoon verder zoeken naar alternatieven! Suggesties zijn welkom. Het liefst heb ik ongeveer een zelfde stijl horloge, en sowieso een zwart leren band.

Hallo Rob,

Er zit een quartz uurwerk in en daar zijn we over het algemeen niet zo goed in thuis, omdat horlogegekken over het algemeen meer affiniteit hebben met mechanische uurwerken. Dat wil niet zeggen dat het slechte horloges zijn, maar of iemand kan bevestigen of dit nu kwaliteits horloges zijn, weet ik niet. De Japanse uurwerken zijn meestal wel goed.
Het horloge is met 129 Euro niet duur. En als je het een leuk horloge vindt en je kan het geld ervoor missen dan moet je het toch overwegen. Jij moet er tenslotte mee rondlopen:). Maar de meeste forumleden zouden voor dat geld (of wat meer) een leuke mechanische Seiko kopen. Of een leuke Rus, Poljot of zoiets.

Vergeet de douane en de verzendkosten niet!

Een Seiko quarts chrono kost je zo’n 95 euro.