Aanbeveling boek: Anton Kreuzer - Omega Uhren

Na heel lang zoeken ben ik eindelijk in het bezit gekomen van het boek Omega Uhren van Anton Kreuzer. (Niet te verwarren met het boek Omega Designs van dezelfde auteur)

Dit boek word door velen beschouwd als het beste boek over Omega ooit. (Beter dan de Omega Saga uitgegeven door Omega zelf)

Het boek behandeld de gehele geschiedenis van Omega, geeft een zeer uitgebreid overzicht van de Omega kalibers (met afbeelding en technische gegevens), en er zijn 200 bladzijden ingeruimd voor integrale afdrukken van zeer oude Omega catalogi.

Helaas zie je dit boek nergens meer te koop. Ik kwam er een paar maand geleden eentje tegen bij een engels boek-antiquariaat voor een mega prijs van over de 400 Euro, maar toen ik hem wou bestellen een dag later was deze reeds verkocht. Twee weken geleden zag ik er eentje te koop staan bij een gespecialiseerde zwitserse boekhandel. Meteen besteld…

Mijn advies aan elke Omega liefhebber: Mocht je dit boek ergens zien, meteen kopen… Ook al is het even schrikken als je de prijs ziet.

Omega Uhren, Kaleidoskop einer bekannten Schweizer Marke
Anton Kreuzer
Universitatsverlag Carinthia Klagenfurt 1990, 386 pagina´s
ISBN 3-85378-354-6

ziet er goed uit (tu) …
ik denk altijd maar; beter 1 goed duur boek dan allemaal boekjes waar het zelfde in staat en je weinig aan hebt…

Is inderdaad een prachtig boek. Er staan zelfs calibers in waar ik het bestaan niet van kende.
Ik ben zelf ook de gelukkige eigenaar van een exemplaar.

Veel leesplezier Hans.

Heb het boek mogen lenen van Ferrie Schweitzer, die echt alle Omega uitgaven heeft. Het is inderdaad een standaardwerk. De Omega Saga is in het Frans en dat wordt mij toch echt iets te gortig :slight_smile:

Veel plezier met het boek!

hans cp

uh…386 pagina’s duurt dat lang om in te scannen :smiley:

Nog even los van omslaan van al die pagina’s… :slight_smile:

Ik heb laatst voor iets van 35 euro een dergelijk boek van Anton Kreutzer gekocht, namelijk “Omega Designs” uitgegeven door Schiffer Publishing en gedrukt in Hong Kong. Een engelse vertaling van het boek “Omega Modelle, Augenweide Armbanduhr” van Carintha Verlag.
Het heeft 224 pagina’s met een overzicht van de Omega modellen, een stukje over de quartzmodellen en uurwerken, een caliberlijst en uurwerknummers (96 pagina’s!), de geschiedenis van Omega en een prijslijst. Dat laatste is wat onzinnig want het boek is uit 1996.
Misschien (grotendeels) hetzelfde boek? Te koop bij Amazon.com voor 46,16 dollar met interessante reviews, heeft maar 3 van de 5 sterren omdat “gewone” liefhebbers het niet trekken :smiley: :smiley:
Erg interessante review:

A musthave for every Omega collector/fanatic, December 15, 1999
Reviewer: Robert Jan Broer (Voorburg, The Netherlands)
This book tells the long history of Omega and describes all watchlines (Constellation, Deville, Seamaster, Speedmaster etc) very well. There is not much depth, but the book do give you a lot of information about the used movements, great photos and information on all watchlines by Omega. For indepth stories about how watches work, buy Chronograph Wristwatches : To Stop Time; Reinhard Meis, Gerd R. Lang or Wristwatch Chronometers : Mechanical Precision Watches and Their Testing; Fritz Von Osterhausen.

Dat andere boek wat Robert Jan Broer noemt ---- Chronograph Wristwatches to stop time — van Gerd Lang
is zeker een aanrader , veel foto’s van vintage chrono’s en uurwerken uit de periode 1900 tot 1980 - een horlogeliefhebber ken gewoon nie zonder :slight_smile:
Gerd R Lang sagt einfach : jetz schnell kaufen Hans , und herzlichem Grüss aus München.


als Gerd zijn loupe niet op zijn bol heeft, doet hij zijn leren racecap op, anders herkent niemand 'm.

Mmmmmmmm, voor dat boek heb ik via een Internetboekhandel in de VS pakweg 50 USD betaalt en op de onvolprezen Rikketikbeurs werd het door een vriendelijke handelaar aangeboden voor… 89 Euro. Het is dus niet altijd feest op die beurzen, althans niet voor de kopers.

Het boek Omega Designs is een ander boek dan Omega Uhren. Omega Designs is overal volop verkrijgbaar tegen redelijke prijzen. Omega Uhren is jammer genoeg zeer moeilijk verkrijgbaar, en dat zal ook wel de prijzen opdrijven.

Overigens hoor ik van verschillende kanten dat Omega nu ook bezig is met een soort van Update van hun standaardwerk Omega Saga. Ditmaal in engelse taal, en dat leest toch net even iets makkelijker dan de franse taal de huidige Omega Saga.

Het boek van die meneer met bril die in zijn fallussymbool rijdt schijnt zeker goed te zijn. Kan iemand me zeggen of er niet al te veel foto´s van hem in het boek staan? Zo niet, dan sluit ik het niet uit dat zijn boek ooit eens in mijn boekenkast zal staan.

gr,
Hans Mennink

Ik kan je gerust stellen Hans, er staat geen enkele foto van Gerd in :slight_smile:
prachtig overzichts boek (250 paginas) van de ontwikkeling van de chrono polshorloges vanaf 1900 , Omega is ook goed vertegenwoordigd ,
het is één van de boeken die ik het meeste raadpleeg, vooral door de vele vintage calibers die er in staan.
groet, André