Aankoop 2ehands Omega: wat wel/niet belangrijk?

Goedemorgen deze morgen,

In een eerdere post heb ik aangeven met een budget van max. EUR. 2.500,00 op zoek te zijn naar een fantastisch horloge. Dit horloge kan nieuw dan wel tweedehands zijn. Indien tweedehands (bv.een Omega), wil ook ik natuurlijk geen kat in de zak kopen en wil jullie vragen naar de voorwaarden waar een tweedehands horloge in deze prijscategorie aan moet voldoen. Zaken zoals:

  • Initiële aankoop via officiële dealer/grijze markt
  • Documentatie/garantiecertificaten
  • Servicebeurt (vanaf welk ‘bouwjaar’ zouden deze anno 2015 uitgevoerd moeten zijn?)

Ik hoor graag van jullie.

ligt aan het horloge en de verkoper en jou. Wat vind je belangrijk? Sommigen willen alleen full sets, anderen kopen zonder problemen een horloge zonder doos en papieren.

Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben verder. Gewoon logisch nadenken en vragen stellen als het moet. Servicebeurtje is handig als het horloge ouder is dan 5-6 jaar.

Succes, laat vooral je aanwinst zien als het moment daar is.

Mocht je nog niet zo vertrouwd zijn waarop te letten bij een tweedehands horloge dan is het te overwegen eens contact op te nemen met juweliers om te vragen of ze misschien occasions hebben. Deze liggen meestal niet in de etalage en moet je er dus specifiek naar vragen. Dan heb je misschien niet een hele scherpe prijs zoals bij een particulier maar dan weet je redelijk zeker dat je geen kat in de zak koopt.

Volgens mij is de vintage speedmaster een studie op zich! Iets wat ik als speedmaster-leek best wel intimiderend vind! Anderen kunnen hun hart er juist aan ophalen!

Ik ging ervan uit dat TS op zoek is naar nieuw of een jonge ocassion. Maar geen idee of dat klopt. En ja, een vintage speedmaster vraagt iets meer kennis. Dat heb ik zelf ook gemerkt.

Wat voor vintage Omega heb je in gedachten? Met veel spul is gerotzooid, met name uit de jaren '70. Redials, Frankenwatches (bij elkaar geraapt spul in een kast gestopt), slecht onderhoud… Vintage Omega’s kunnen best een mijnenveld zijn. Ik ben altijd erg voorzichtig voor ik er een koop.

Zie mijn topic m.b.t Omega aankoop.

De details! :+1:

Grt.

Proberen voor aankoop foto’s hier op het forum te plaatsen. Ik denk dat de specialisten dan er wel op reageren met goede feedback.

Imho hangt t ook af of je wilt flipperen enzo. Voor sommigen kan n complete set belangrijk zijn.

Voor mijzelf gaat t meer om t horloge, dus als iets mist vind ik dat persoonlijk niet zo erg. Je zou dan wellicht nog iets vd prijs of kunnen krijgen.

Als n klokje lang niet geserviced is, kan dat later extra kosten betekenen als je t zelf wilt laten doen. Ook iets om rekening mee te houden in de prijs.

En vergelijk vooraf wat beetje de gangbare prijzen zijn op ebay, chrono24 en andere fora. Soms kan t zijn dat n merk/model in n ander stukken goedkoper verkocht wordt.

Denk dat Regenboog post om te posten…
9 reacties maar geen Regenboog te zien.

2 likes

@Spoon1
Je hebt ergens gelijk, heb nogal lopen twijfelen over m’n volgende aankoop. Een optie, met mijn budget, was een tweedehands Omega. Helaas was iemand me voor, dus m’n focus verlegd.