Aanschaf horloge

Beste dames/heren horlogefanaten,

Ik ben op zoek naar een goed horloge van rond de 200 a 300 euro. Ik zoek iets dat zeer nauwkeurig is. Heb namelijk de neiging om overal net op tijd te komen dus kan het niet hebben dat mijn horloge achter loopt.

Qua design zoek ik iets met een mooie grote kast, niet iets als u boat maar klassieker, geen goud, graag wel mooi blinkend zilver edelmetaal. Moet wel een eyecatcher zijn. Ik zoek iets als dit qua design:

http://wereldhorloges.nl/wereld_details/651

Ik heb gehoord dat het uurwerk van dit horloge van slechte kwaliteit is. Ook perigaum vind ik mooi bijvoorbeeld. Daarvoor geld dezelfde inferieure kwaliteit heb ik mij laten vertellen.

Wat vind ik belangrijk:

op 1: nauwkeurigheid.
2 design.
3. duurzaamheid.

Iemand tips?

vriendelijke groet,

Koen

Ik zou dan voor een quartzmodel gaan. Als je van precisie houdt.
Tissot, Certina zijn zeer mooie designers. Kiber heeft ook mooie modellen en is ook nog eens een Nederlands merk. Keuze genoeg in dit prijzen segment als je gaat voor een quartzuurwerk.

Heb je nog speciale aandachtspunten voor de kwaliteit. Krasvast glas en een krasvaste kast is wat mij betreft ook belangrijk…

Welk materiaal raad je aan?

Verder tips?

thx voor de snelle reactie overigens

Bij die merken is het glas bijna altijd van krasvrij saffierglas. Er mee over asfalt schuren zou ik echter niet aanraden. :wink: En een krasvrije kast vind je denk ik niet. Titanium is het hardste maar ziet er wel saai en grijs uit. Misschien staat er hier wat tussen: http://www.watchesbuynet.nl/horloges/Tissot.html

Titanium is hard en licht, maar zeker niet krasbestendig.
En als je in die prijscategorie wilt blijven en je pure precisie wilt, dan zou ik inderdaad gaan voor quartz. In die prijscategorie is er dan ruim voldoende keus!

Ik zou voor een Seiko kinetic gaan.

Met het 5m62 caliber zijn ze zeer precies. 1 seconde per maand afwijking is door een klant van me geconstateerd.

Heb je toch ee beetje het automaat-gevoel (de rotor loopt best zwaar) in combinatie met de quarts precisie.

Bedankt allemaal voor de tips, ik zal het meenemen. Groet, Koen

Ik heb inmiddels dit horloge op marktplaats gevonden. Kost 400 euro,. Dat is lichtjes boven mijn budget maar volgens mij is het een prima keus… Wat denken jullie?

http://www.marktplaats.nl/index.php?url=http%3A//kopen.marktplaats.nl/search.php%3Fts%3D1%26tb%3Dof%26xl%3D1%26rc%3D1%26s%3D50%26ds%3Dkw%3Ahorloge

De link doet het niet, oboven de foto’s staat tegenwoordig een link die beter werkt (Link plakken in uw website, chat- of e-mailbericht: hiero)