Sinds GS weer helemaal hot topic is ben ik ook om. Wat een vakmanschap.
Mijn Omega Aqua Terra is in mijn ogen tot in de puntjes afgewerkt. Ik ben dagelijks bezig met QC en zie bijna alles. De kleinste imperfectie verpest het dan ook voor mij waardoor ik maar een zeer selecte collectie heb.
Is Grand Seiko echt zoveel beter afgewerkt dan bijvoorbeeld Omega? Zo ja, is dit met het blote oog ook waar te nemen?
Ja.
Omega afwerking is niet kinderachtig, maar het gaat niet alleen om potentiële imperfecties. Een van de selling point van een GS is met name dat elk detail prachtig is gepolijst en de wijzerplaten bijzonder mooi zijn gemaakt met een beetje tekstuur of juist een enorm gladde afwerking. Elke marker is waanzinnig gepolijst, wijzers, datumvenster, alles. En dat zie je inderdaad met het blote oog.
Voor alle duidelijkheid: dit is geen diskwalificatie van Omega of andere merken. Die hebben hun eigen merites.
Deze macroshots zeggen in mijn optiek genoeg, vergelijk de wijzers van een Rolex, Omega en een Grand Seiko uit dezelfde prijsklasse eens en wees verbaasd!
Kijk bijvoorbeeld bij de 12 marker op de onderste foto. De g en s logo’s zijn in een spiraal aangebracht. Echter bij de 12 en de 6 komen ze perfect haaks uit. Dat vind ik bijvoorbeeld een enorm oog voor detail.
Ik geloof dat best, het verschil moet ergens inzitten eh ? Maar … vanaf een bepaald punt interesseert een betere afwerking me maar matig. Voor mij zijn die presages al best ok. Sorry !! (not )
Daar zit wellicht een relatie, ik kocht mijn GS van @jehebtWATgekocht en ik kreeg bij mijn vorige ontmoeting van hem eigen gebrande koffiebonen, heerlijk (wel al bijna op, lees je mee, Maarten😂)
Ik heb nog ergens (?) een Bialetti potje liggen, en ik gebruik een Mahlkonig.
Ik herinner me enkel van lang geleden, dat die koffie uit een Bialetti me zeer zwaar op de maag lag. Maar die gebruikte ik met commercieel gemalen koffies, misschien moet ik daar idd nog eens mee experimenteren.
Hm. Yes, will do that !
Is de maalgraad voor een Bialetti dezelfde als voor een modern espresso toestel ?
De maalgraad voor Bialetti is grover dan voor snelfilterkoffie en veel grover dan espressomaling. Dus dat die bittere bende (want dat krijg je als je snelfilter- of espressomaling in je Bialetti kiepert) je zwaar op de maag lag, dat snap ik.
Ik denk dat je de maalgraad voor de Bialetti op jouw Mahlkonig wel gemakkelijk kan vinden op Google.