Alle ins en outs van de nieuwe Zenith Defy Lab Ref. 27.9000.342/78.R582

Ik begrijp dat nooit zo, heb je zo’n mooi stukje techniek ontwikkeld en dan moet je op het laaste moment nog op zoek naar een aanrechtblad om een horlogekast uit te hakken. Had toch ook wel in een stalen of gouden kast gepast?

3 likes

Techniek verbluffend maar de verpakking is kermis, jammer.

1 like

Ze willen met het rauwe oppervlak van de kast het materiaal uitlichten.
Als dit aanslaat dan zullen de volgende modellen met dit kastmateriaal gewoon glad zijn.

ik vind het wel gaaf eigenlijk (al zou ik zenuwachtig worden van die trillende spiralen)

1 like

Wat een mooie techniek. Ik benieuwd in hoeverre Zenith dit in normale productiemodellen gaat gebruiken. Voor zover je over normaal kunt spreken bij Zenith

Het uiterlijk vind ik leuker dan zou mogen.

1 like

Is toch wel ubercool eigenlijk, hoe dat tandwieltje rondraast en dat dan 24-7 net als de rest.
Vraag me toch af of het lang meegaat en het geheel niet “metaal” moe wordt na een paar jaar.
Voor een presentatie van nieuwe dingen en andere materialen vindt ik het zeer geslaagd.
Zou het uurwerk wel eens willen zien in een wat conventionelere kast.
Indrukwekkend hoor.

groetjes Lenno

1 like

ik vind de kast van een haast galactisch materiaal mooi bij het merk passen en het voor mij onbegrijpelijk uurwerk met geheel nieuwe verbindingen .
In mijn ogen wel smaakvol .

1 like

Supercool. Had er serieus graag een willen hebben maar ze waren vooraf al uitverkocht. Kast is ook ubercool. Lichter dat titanium en aluminium en carbon.

1 like

Prachtig stukje techniek ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat we dit soort techniek in meer betaalbare modellen gaan vinden.

1 like

Het hele verhaal .

5 likes

Ergens in 2018 wil meneer Biver het ook in andere merken die onder LVMH vallen gaan inzetten.(Tag,Hublot)
Nu is het nog revolutionair en heel duur om te produceren (de 10 geproduceerde Zenith’s zijn niks anders dan testmule’s )

Ik denk dat ergens 2020 het nieuwe systeem vrij is van kinderziektes en een stuk goedkoper geproduceerd kan worden.
Ik denk overigens niet dat het kastmateriaal een zelfde lot beschoren is en dat dit een ‘‘novelty’’ zal blijven.

Ze hebben het in het filmpje ook helemaal niet over dit revolutionaire kastmateriaal.

2 likes

Wat ik heel gaaf vind is dat als je het goed bekijkt uurwerk techniek voor honderden jaren in de basis gelijk is gebleven en er in laatste jaren ineens weer enorm vele innovatie is. De eerste was George Daniels met zijn co-axial escapement, die na veel omzwervingen Omega zover heeft weten te krijgen om dit daadwerkelijk in productie te nemen. Dan Genequand met zijn gelijknamige regulator (70 dagen power reserve) voor Parmigiani Flurier. En dan nu Guy Semon die vrijwel de complete escapement weet terug te brengen naar één onderdeel. Vergeet ook niet dat dit allemaal nog in de kinderschoenen staat, dus er is nog veel meer mogelijk…

3 likes

Quartz uurwerk techniek buiten beschouwing gelaten? Wel heel mooi idd

1 like

Ik vind het constant escapement van girard perregaux ook wel een mooi stukje techniek

1 like

Inderdaad ook een goed voorbeeld.

Indrukwekkend

Ik heb het bekeken en gelezen, en wat me tegenvalt aan het artikel is dat ze heel veel vertellen over waar de industrie naartoe gaat, maar bijster weinig ingaan op de techniek en het ontwerp van die siliconen-oscillator.

Dit zou voor @Arie_Kabaalstra een interessant artikel zijn omdat Biver in de materialen bij wil schnabbelen met de over-capaciteit van z’n productie-lijn. Laat dat nu precies zijn wat Van der Gang doet, en waar @Arie_Kabaalstra naar kijkt.

Maar goed. Het horloge. Erg cool. Ook het materiaal van de kast is, hoe langer ik hier over nadenk, gewoon passend. Ergens werkt dit voor mij. Eindelijk een Mechanisch horloge uit Zwitserland wat weer eens ouderwets Seiko van de troon stoot (en ja, Spring Drive is mechanisch).

Twee totaal verschillende engineering approaches om dezelfde accuratesse te bereiken. Prachtig.

1 like

Leuk…indrukwekkend…maar wel heel erg druk met die complete wijzerplaat movement…ik zou er tureluurs van worden :nerd:

1 like

Wat ze hier dus hebben gedaan, is een minimum-amplitude escapement gemaakt… 't ankerrad en anker werken nog globaal op de “gewone” manier, maar 't anker is één deel met de balans, die dus net zo groot is als het uurwerk zelf, qua diameter…
Door het gebruik van “flexures” omzeilen ze het “probleem” van lagering en smering…

Deels vergelijkbaar met het Genequand Escapement, maar een iets andere werking… Interessant to say the least…
Echter, zullen ze het voor horloges met een wijzerplaat wel op de achterkant moeten gaan bouwen… da’s ook wel te doen…

Mooi om te zien dat er sleuven in de balans zitten, die om pennetjes in de platine vallen, als “shock protection”… één van de techneuten beweerde dat er geen shock protection nodig is, maar dat is er dus wel, maar dat is niet zo duidelijk zichtbaar als bij een gangbaar escapement, de platine, de bovenplaat en de pennetjes zijn de shock protection, net zo effectief, maar niet zo complex als een Incabloc dus…

Waar je overigens wel mee zit… vanwege het 5 keer hogere tikgetal moet het ankerrad dus ook zo’n 5 keer harder draaien… en die overbrenging vreet energie… dus… tot het ankerrad moet je de boel echt wel vreselijk goed lageren en smeren… bedenk immers wel dat het ankerrad 5 keer zoveel omwentelingen maakt als een gangbaar horloge…

Kortom… interessant maar ik moet het nog zien… een “eenvoudige” Coaxial heeft een vergelijkbaar tikgetal met een conventioneel echappement, dus de overbrenging is vergelijkbaar…

2 likes

Filmpieeee!!!


:smile:

1 like

THE DEFY LAB WINS THE GPHG 2017 INNOVATION WATCH PRIZE

On November 8th 2017 in Geneva, in front of an audience composed of leading personalities and representatives of the Swiss watch industry, the 2017 Grand Prix d’Horlogerie de Genève unveiled its prize list, including the Innovation Watch Prize awarded to Zenith for its Defy Lab. A fitting reward for the world’s most accurate watch, with which Zenith is writing its future as well as that of the entire Swiss watch industry.

“I congratulate the Zenith teams as well as the R&D Institute of the LVMH Watches Division. Through this synergy of competencies devoted to serving Zenith, they have demonstrated and confirmed that Zenith now represents the future of the traditional watchmaking art.”declared Jean-Claude Biver, President of LVMH Watch Division.

“We are truly proud to receive this prize, which we see as the most important of them all. Here at Zenith, we are determined to instil a genuine start-up spirit and to reconnect the brand with innovation, the driving force for growth since our founding 152 years ago. It is a real reward and a token of recognition for the work accomplished by our entire staff! Once again, a big thank you to the jury of the Grand Prix d’Horlogerie de Genève and to all my teams.”Julien Tornare, CEO Zenith.