Angelus Chrono Datoluxe

Eerste post/discussie hier met een dubbel doel dan nog wel, oud horloge van mijn grootvader is opgedoken. En het is dan nog een prachtige vintage chrono ook.

Paar foto’s:en zonder de gatlelijke fixoflex band

Ik weet (en vind) bijna niets over dit merk behalve dat dit ongeveer de eerste day date chrono moon phase is en dat ze niet meer bestaan. Dus als iemand wat info over dit model/merk heeft altijd welkom!

De pins voor de bandjes zijn wat vast dus krijg er nog geen nieuw bandje op (wil die lugs niet forceren).

Vroeg me ook af of iemand wat schattingen kan geven over hoeveel een service met mogelijke reparatie (datum functie zit wat fout, chrono reset niet juist) me zou kosten. En waar ik hiermee zou kunnen aankloppen (ik weet het er is een subforum maar toch ^^)

Prachtige vondst! Echt een zeer bijzonder horloge, ga ermee naar een ervaren horlogemaker. Bespaar niet op de kosten van een servicebeurt of restauratie, het horloge is het waard.

Gelukkig zijn er nog nieuwe dials beschikbaar:
http://www.chrono24.nl/search/index.htm?query=angelus+chrono+datoluxe&suchen=Zoeken&dosearch=true&searchexplain=1&resultview=list

ticothijs82 Schreef:

Gelukkig zijn er nog nieuwe dials beschikbaar:
http://www.chrono24.nl/search/index.htm?query=ange
lus+chrono+datoluxe&suchen=Zoeken&dosearch=true&se
archexplain=1&resultview=list

Niet doen, bederf het karakter van een erfstuk toch niet…

In dit geval weet ik 't niet zeker André.

Mannoman, wat een vondst.
Laat hem weer technisch in orde brengen, desnoods wat aan hetglaasje poetsen, maar hou de kast als 'ie is.
En bedenk ook dat die epilatorband er echt bij hoort.
Laat toch het karakter van het horloge niet verloren gaan.
Hou hem zoals opa hem droeg
Ga je poetsen dan hoe je iets over wat je kan vergelijken met een oudere filmdiva die nu barstensvol botox zit!

Heel gaaf, als ik jou was zou ik overwegen om hem aan te bieden als Restauratie in het blad Watching:

[i]Facelift

Sinds enige tijd verzorgen wij voor het horlogeblad Watching het artikel de Facelift. Heeft u een horloge in de kast liggen dat een facelift kan gebruiken? Een bijzonder model dat niet ( goed ) meer loopt en eruit ziet alsof het al een heel leven achter zich heeft? Of een horloge dat voor u om persoonlijke redenen van grote waarde is? Dan kunt u dit horloge aanmelden voor de facelift. Mail een beschrijving van het horloge, een foto ervan en de reden waarom u denkt dat juist dit horloge een facelift verdient naar: redactie@watching.nl ( o.v.v. Facelift )[/i]
Bron: Website van Jan Ubels

Spijtig genoeg zit ik een 300 km van bredevoort (geen zin om hem op de post te doen) dus zoek iets dichterbij. Regio vlaamsbrabant in belgie, heb pm naar freddy gestuurd maar nog geen antwoord :).

Leuk model Angelus hoor , merk heeft eigen inhouse uurwerken gemaakt en is daardoor gewild bij verzamelaars , erg jammer dat hij in slechte staat is en een volledige restauratie gaat zeker veel geld kosten maar dan heb je wel een prachtige volkalender chronograaf.

Ik weet niet of je inmiddels helemaal uit de brand bent, maar ik zou eens contact opnemen met Frank Impens van Tijdloos in Leiden. Heeft een aantal Angelus horloges te koop staan, restaureert zelf en weet er behoorlijk wat van.

zeer prachtige vondst! origineel laten! ook de wijzerplaat, is mooi gepatineerd, zou echt zonde zijn deze te vervangen. inderdaad, niet besparen op de herstelling, dit is het meer dan waard!

hele mooie Angulus…zou hem alleen laten servicen, verder niks. Kijk eens op horlogemakers.nl, Erik is gespecialiseerd in vintage horloges. Wel opsturen, aan bezoek doet hij niet.

ferretje Schreef:

Ik weet niet of je inmiddels helemaal uit de brand
bent, maar ik zou eens contact opnemen met Frank
Impens van Tijdloos in Leiden. Heeft een aantal
Angelus horloges te koop staan, restaureert zelf
en weet er behoorlijk wat van.

Heb hem uiteindelijk binnegedaan bij Frank, bedankt voor de tip!

Heb enkel het binnenwerk laten repareren en er staat een nieuw glas op. De dial/case is gebleven zoals ie was, de dial is wel echt op het randje maar aangezien het geschiedenis hou ik hem liever zo. Wel ben ik op zoek naar een mogelijke vervanging afhankelijk van hoe het evolueert naar de toekomst toe. Oh en wat foto’s


eentje met de achterkant eraf

Allemaal bedankt voor de tips, ps de fixoflex band was van staal en kraste de binnenkant van de lugs dus die is eraf.

Goed gedaan! Prachtig horloge!

ik vind hem mooi en weet een aantal verzamelaars die er goed geld voor zouden willen betalen

maar een erfstuk is altijd mooier dan geld !

De wijzerplaat vooral zo laten als hij is, erg fraai (tu)