Angelus Chronodato 1946. Repareren?

Hallo, ik ben nieuw op het Horlogeforum.
Ben al jaren in bezit van een Angelus Chronodato van 1946. (De trouwdatum van mijn ouders staat achter op.) Één pootje van de bevestiging van de horlogeband is afgebroken. Deze is er jammer genoeg ook niet meer bij. Verder functioneert alles zeer goed!
Ik heb over dit horloge zo hier en daar wat gegoogeld maar kan er weinig over vinden en vind geen plaatjes van een soortgelijke wijzerplaat met romeinse cijfers.

Mijn vraag is;

  1. Is zoiets te repareren?

  2. Weet iemand wat meer over het model/type horloge?

Alvast dank

7 likes

Mooi ding hoor!
Alleen zie ik die wijzers wel bij vergulde modellen, weet niet zeker of die hierop horen. Misschien ook wel vanwege de vergulde Romeinse cijfers op de plaat.

Dit horloge wordt ook wel ‘Triple Date’ genoemd, misschien maakt dat het vinden makkelijker :wink:

1 like

Herl mooi horloge heeft u.

Ik ga er vanuit dat de kast stainless Steel is. Er zijn heel handige mensen die het vak beheersen. Een van de beste edelsmeden is Rick Nathalia (te vinden op Google) of horlogemaker Jan Ubels schijnt veel ervaring te hebben.

Met beiden heb ik persoonlijk geen ervaring maar er zijn vast forumleden die er wel ervaring mee hebben of nog meer mensen kunnen aanraden.

1 like

Ik zou even op ebay kijken, dan zie je wat een exemplaar in goede toestand ongeveer waard is, resp. wat ervoor gevraagd wordt.
Hier vind je iets over het merk, dat tot de betere behoorde.
https://www.watch-wiki.net/index.php?title=Angelus

Edit: ik zou de kast in orde laten brengen (er zijn specialisten die met laser heel veel kunnen doen) een iets betere wijzerplaat (laten) zoeken en het werk laten revideren door een echte horlogemaker (en niet een beunende juwelier)
Dan heb je er weer jaren plezier van.

1 like

Kast laten opmaken door een specialist (zal wel wat gaan kosten) - wijzerplaat gewoon laten zoals ze is, en werkje laten nazien. Daarna lekker dragen, mooie klok! Voorzie wel een budget van mogelijks 500+ euro om dit alles rond te krijgen.

1 like

Mooi horloge :heart_eyes: en met die verhaal kan je bij Jan Ubels aankloppen http://www.klokken-ubels.nl/
Hij en zijn vrouw Luci Aversteeg die tevens een juwelier is, kunnen heel wat voor elkaar krijgen :hammer_pick:.
Succes en groeten
Iwan :motorcycle:

1 like

+1

Wijzerplaat lekker origineel houden, geeft hem een mooi vintage karakter!

2 likes

Zeker doen, prachthorloge, :+1:

1 like

zeker de moeite om te laten opknappen, dit uurwerk was de eerste volkalender ooit gemaakt. :slight_smile:

1 like

Ik zie nu (een jaar later) uw bericht pas. Ik heb hetzelfde horloge. Ook met romeinse cijfers en daarmee uniek. Mijn horloge zag er indertijd ook zo uit en iknheb het horloge helemaal helemaal laten restaureren. Als het nog actueel is kan je mij een berichtje sturen op watching@planet.nl