Angelus Datolux Mondfase

Beste Horlogeliefhebbers

Vandaag heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en een gokje gedaan met een aankoop op ebay en gewonnen.
Een Angelus Datolux Mondfase met maanstand caliber 256 uit de jaren 1945-1950.
De wijzerplaat is erg verkleurt maar verder is het in een goede staat.
Ik wil deze Angelus dan ook geheel weer in een goede staat brengen en laat ik de wijzerplaat opnieuw opmaaken en als het nodig is ook het uurwerk een grondige
schoonmaak beurt geven.
Nu vraag ik me af en wil ik graag jullie mening weten of ik voor deze horloge niet
teveel heb betaald, ik heb deze voor 350 euro gekocht en daarbij komt natuurlijk ook de kosten van de horlogemaker erbij.
Hoe dan ook na het lezen op het forum van deze Angelus horloges ben ik er aardig warm ervoor gelopen en je ziet ze ook niet veel dus heb ik maar besloten een gokje te doen en gelukkig gewonnen en ben ik hiermee erg blij ermee er eentje in mijn bezit te hebben.
Hierbij enkele foto`s ervan na het opmaken zal ik deze ook op het forum zetten.

Groet AntonPracht ding, iets voor onze angelus expert Andre denk ik zo …

Gefeliciteerd! Ik heb echter geen idee of het duur is of niet. Ik heb wel iets met oudere horloges:).

Groeten, Tom Vreeken.

Prachtig… Vooral de plek en de aanduiding van de datum.

Ik zie liever een wijzerplaat waaraan je de leeftijd kunt aflezen, dan een net niet goed opgemaakte wijzerplaat. Wellicht is een servicebeurt alleen voldoende??

Hoe dan ook… Een SUPER aanwinst, gefeliciteerd !!!

Ik zou het er zo maar voor gekocht kunnen hebben, ik gok erop dat hij het waard is gevoelsmatig.

Prachtig horloge.
Spijtig van de wijzerplaat.
Laten opmaken ??? Ik zou het niet weten, wel als je ze wil dragen.
Er zij hier al eens adressen langs gekomen van mensen die gespecialiseerd zijn in het opmaken van wijzerplaten.
Maak een foto van de wijzerplaat in detail en zendt deze eens naar verschillende firma’s om te horen of ze de juiste stempels hebben voor de opdruk en vraag prijs.

€ 350,- is natuurlijk best wel een behoorlijk bedrag, maar ik denk dat er nog wel wat moois van gemaakt kan worden. De kast en het uurwerk zien er zo op het eerste oog prima uit. De wijzerplaat is een ander verhaal… Ongelooflijk hoe dat er uit kan gaan zien na een jaar of zestig/zeventig. Er zijn hier vast wel specialisten die je kunnen vertellen hoe dit aangepakt moet worden.

Wat is eigenlijk de diameter van de kast?

Groet,
Mark

Beste forumleden,
Alvast bedankt voor de leuke positieven reacties hierop, echter krijg ik dit horloge over een week binnen en kan ik er beslist meer over vertellen.
Ik weet dat ongeveer een wijzerplaat opmaken door een zeer goed bedrijf ongeveer 180 euro kost, alleen natuurlijk wel als ze een stempel ervan hebben zoniet dan laat ik het voorlopig zoals het nu is.
Ik denk dat ik dat ik zo rond de 600 euro totaal kwijt ben maar dan heb ik wel een mooi horloge die ik liefdevol koestert en die ik met trots zal dragen.
zodra ik hem binnenkrijg zal ik met betere foto`s op dit forum plaatsen.
Alvast hartelijk dank voor jullie positieven reaties.

Groet
Anton

Nog nooit zoveel patina op een wijzerplaat gezien. Of is het gewoon een oranje uitvoering? Op laten maken zou ik niet doen, hoogstens schoon laten maken. Een beetje aangetaste origineel is altijd nog beter dan een nieuw opgemaakte.

Enne, geen cent te veel hoor.

Om eerlijk te zijn is dit niet helemaal mijn smaak. Ik ben geen kenner van dit soort horloges en bovendien ken ik dit merk niet, maar gelet op de reacties zal het wel OK zijn.

Desondanks gefeliciteerd met deze aankoop en heel veel plezier er mee.

groet

Ed

Bijzonder en zeldzaam horloge, mooie aanwinst! (tu)
Die datum is natuurlijk het meest interessant, het is namelijk een vroege uitvoering van een “big date”, met 2 schijven die samen de datum vormen; Angelus was volgens mij niet de eerste met dit systeem, (ik dacht dat die eer aan Venus te beurt valt) maar de kombinatie met maand-aanduiding en maanfase was wel uniek.
ik moet ergens nog een technische beschrijving van het kalenderwerk van dit uurwerkje hebben, zal het wel scannen en posten als ik 't kan opduikelen.
Er was trouwens ook een chrono-uitvoering met dit kalenderwerk (de Angelus chrono-datoluxe) die is ook heel erg zeldzaam; enigst minpuntje is dat deze kalibers uit de 250 serie kleiner zijn als de oudere 14-lijns 215/216/217.

De wijzerplaat is erg jammer, ik zou zeker kiezen voor reinigen (hopelijk is het een verzilverde plaat, maar zo te zien is dit een verkleurde vernislaag, dan wordt het lastig) of anders een goede redial; er is ooit een post geweest over een goedkoop wijzerplaat-restauratiebedrijf in Italie, met een Nederlandse kontaktpersoon, heb er verder geen ervaring mee, maar zij hadden in ieder geval wel een cliché met het “Angelus” logo;
Alternatief eens aanvragen bij dit bedrijf: http://www.davidbill.co.uk/?page=main
anders kom je al gauw uit bij Causemann, en die is wel een beetje duur…

Kijk trouwens eens naar deze Datoluxe bij Farfo, wel 18K goud, maar lelijke redial en dat voor die prijs…
http://www.farfo.com/menswatches/Page7/angelus_datoluxe_solid_gold_moonphase_watch.html
dan heb jij een betere deal IMHO… :smiley:

Groet,
Paul

Heel mooi Anton!

Ik zou rustig afwachten tot je de Angelus in handen hebt. De wijzerplaat kan je wel eens in positieve zin verrassen. De kast en het uurwerk zien er erg goed uit. Als het al nodig is, dan zou ik wijzerplaat laten schoonmaken zodat er geen deeltjes meer loskomen, maar verder zou ik 'm origineel laten. Een zeer mooie aanwinst en absoluut niet te duur.

Vr gr Ron

Leuke klok van een mooi merk, gefeliciteerd!!
Even afwachten in welke staat de plaat is…vaak is de werkelijkheid mooier dan de foto!! Je hebt een goede deal denk ik. Als ik je ziet wat ze voor sommige Datoday’s vragen op de Rikketik…

Groet,
Arno.