Atlantic, is dat wat?

Hallo,

Zie bijgaande link: http://www.righttime.com/rt/atlantic/worldmaster.htm en http://www.atlantic-watch.ch/ .

Die Worldmaster vind ik wel heel mooi, en heeft ook een fatsoenlijk uurwerk (ETA 2824-2). Heeft vooral een heel mooie, “sunburst” geguillocheerde wijzerplaat, en het art déco-design spreekt me ook wel aan.

Ik heb in het forum niets over dit merk kunnen vinden, maar als ik het zo zie lijkt het toch een oud, Zwitsers merk. Kent iemand het, en stelt het kwalitatief iets voor? Ik heb het ook eens op marktplaats te koop gezien als “Vrijmetselaars-horloge”.

Bedankt alvast,

Gerard

Ik dacht alrijd als ik een Atlantic zag dat dit een NOS vintage was. Maar het dus gewoon nieuw!
Als je dit soort horloges mooi vind zou ik op ebay.de/co.uk/com zoeken naar een vintage nos dresswatch. Krijg je iets met echte geschiedenis voor de helft.

Gerard,die Worldmaster is een soort evergreen, al 50 jaar in het programma van Atlantic.met de vrijmetselerij heeft het niks te maken, het logo is gewoon een passer in de vorm van de letter A
staan er zat op eBay te koop, voor zo’n $ 200,- moet je er toch wel een te pakken kunnnen krijgen lijkt mij.
met een ETA autowind cal. 2824-2 of handwinder cal.2804 lijkt me het zeker geen slecht horloge.de geschiedenis van Atlantic staat op de site die jezelf aangeeft,niks mis mee.
deze staat op eBay USA voor $ 100,-


Groet, André

Of is het een sextant zonder onderkant ?
ik vind het in ieder geval wel een mooi klokje met zo’n black sunburst dial.

Dank je, Andre,

Toch vreemd dat er op het forum nooit iets over gemeld of gevraagd is; ik viel ook vooral op die aparte wijzerplaat, in combinatie met het “oude” art deco-achtige design van de cijfers.

Ik zal eens wat beter zoeken op Ebay.

Gerard