b01

Hallo luitjes,

Ik wil graag een nieuwe breitling B01 aanschaffen, vind tot nu toe vooral erg mooi, nou heb ik geen breitling ervaring maar ik vraag mij af: hoe zit het doorgaans met het onderhoud eraan?

is er ook een uitgebriede review ergens te lezen?

hoeveel kan je in tijden van crisis (ik hoop het nog net even mee te pakken :wink: ) van de vraagprijs krijgen?

Groetjesd BZB

Welkom, BZB…

Onderhoud aan een Breitling: reken op een beurtje van een paar honderd euro eens in de 5-10 jaar, dan kan 't alleen maar meevallen. Afhankelijk van wie je 't laat doen overigens… Gronenfeld in Oldenzaal deed een hoop van het “officiele werk” voor Breitling, maar ik weet niet of ze dat nu nog doen ?!

Korting hangt af van jouw onderhandelingstalent. Enkele tientallen procenten is bij officiele dealers niet ongewoon (hoewel ze dit wellicht niet snel zullen toegeven). Ergens tussen 20-30% zou mogelijk moeten zijn.

groet
Mark

Een vriend van me is er voor de zomer mee bezig geweest maar die kwam niet al te ver bij juweliers, zo’n 10-15%. Beschikbaarheid was nog wat lastiger (model was nog maar net beschikbaar), waarschijnlijk wilden juweliers daarom nog niet al te diep gaan. Dit was voor de zomer toen een vriend van me er eentje wilde kopen.

Dit model is nieuw voor Breitling en is hun eerste en enige inhouse uurwerk. Doordat deze zo nieuw is zal er niet zo heel veel onderhandelingsruimte zijn, tenzij je geluk hebt en toevallig een Juwelier weet te vinden die er - om wat voor reden dan ook - érg graag vanaf wil.

Een B01 is een uurwerk (zie http://www.horloge.info/nieuws_en_modellen_item.php?n=Breitling-nog-onafhankelijker-met-eigen-B01&nieuwsid=303). Deze zit tot nu toe alleen in de Chronomat. (zie: http://www.horloge.info/nieuws_en_modellen_item.php?n=Breitling-Chronomat-B01-met-manufactuur-uurwerk&nieuwsid=335).
Als je een iPhone hebt en je wil 'm eerst uitproberen zie dan: http://www.horloge.info/nieuws/Breitling-Chronomat-B01-als-Apple-App-voor-iPhone/438

welke juwelier wil nou niet graag van zijn handel af… :slight_smile:

had hem al een tijdje op mijn iphone :slight_smile:

waar kan ik iets vinden met info over je horloge verzekeren? bij zoeken vind ik alleen maar uit spraken met van : “nou ik kan je 1 ding verzekeren bla bla bla de bezel dit en dat bij type zus en zo is anders als bij die andere”

QWS doet niks meer voor Breitling.
Breitling heeft sinds januari 2009 een eigen service center (werd wel eens tijd ook)
De Chronomat B01 is kort op de markt dus een korting van 20-30% zit er niet in denk ik.

Idd, voor zulke kortingen zul je grijs moeten kopen.

Time4sale (Marley Sayin) heeft uitstekende contacten bij Breitling en kan snel en met een goede korting leveren. En zo zullen er nog wel meer zijn.

bzb Schreef:

waar kan ik iets vinden met info over je horloge
verzekeren? bij zoeken vind ik alleen maar uit
spraken met van : “nou ik kan je 1 ding verzekeren
bla bla bla de bezel dit en dat bij type zus en zo
is anders als bij die andere”

Beetje offtopic denk ik, maar probeer eens te zoeken op kostbaarhedenverzekering…

Google eens naar :
www.clemvercammen.be
Specialist Breitling.
Rubriek Breitling service,onderhoud ed…
Succes.
Vind het ook een zeer mooi uurwerk, maar inderdaad duur he…
20 procent kan wel.(kan hier niet zeggen waar uiteraard).

de eerste waar ik hem had gezien stond hij al voor 25% korting in de aanbieding achter het raam, wel een juwelier met redelijke naam, maar zoals zovaak is het geen echte breitling dealer, betekend dat dat ik dan met garantie daar niet terrecht kan? en is er een nummer wat je kan bellen of een breitling echt is (aan het nummer op de achterkant)

niet dat ik het verschil kan zien maar je hoort zoveel gekke dingen

of als de papieren er bij zitten is het altijd prima?

zou ik in geval van garantie zo zonder schaamte bij een echte dealer naar binnen kunnen stappen voor gatis reparatie? of zou ik hem ergens kunnen brengen direct bij breitling nl?

vandaag een b01 en een blackbird (glans) gepast, ik was van beide erg onder de indruk maar het gaat waarschijnlijk toch de b01 worden. ik hoop volgende zaterdag de koop te doen.

Nog een slapeloze week dan… :smiley:

a117123 Schreef:

Google eens naar :
www.clemvercammen.be
Specialist Breitling.
Rubriek Breitling service,onderhoud ed…
Succes.
Vind het ook een zeer mooi uurwerk, maar inderdaad
duur he…
20 procent kan wel.(kan hier niet zeggen waar
uiteraard).

Ik weet uit eigen ervaring dat bovenstaande zeer weinig korting geeft.
Heb daar al meermaals eens gepolst :wink:

o ja nog even voor de record… wat moet ik er aan papierwerk allemaal bij krijgen?

certificaat met dealerstempel
cosc verklaring (of zoiets)

wat nog meer?

als iemand het weet mag het gewoon gezegt worden hoor, geen probleem

bij mijn (oude) Transocean zat een cosc verklaring maar daar staat geen serienummer op ofzo en dan een ‘garantiebewijs’ met de naam van de dealer geperforeerd en serienummer/type van het horloge + aankoopdatum (was een boekje)
Groeten
Broes

tanx, 2 nachtjes slapen nog :slight_smile: