Batossai

Ik heb de Citizen Bullhead van Battosai gekocht.
Horloge was nog mooier dan beschreven en werd nog gebracht ook !!
Het was buitengewoon plezierig zaken doen met Battosai, een eerlijk en betrouwbaar forumlid.

2 likes

Heb ik weer, beschouw al het bovenstaande maar als niet geschreven.

Vanwege enkele slechte ervaringen met Marktplaats had ik besloten mijn volgende horloge via het forum te kopen. Komt toch wat betrouwbaarder over.
Helaas bleek dat in dit geval een misvatting.

Batossai is het horloge afgelopen maandag hoogstpersoonlijk komen brengen. Fantastische service, ik heb hem dan ook uiteraard zijn benzinekosten vergoed.
Omdat ik vanwege mijn werk doordeweeks geen horloge kan dragen kon het mij niet snel genoeg vrijdagavond worden, het moment waarop de Citizen Bullhead kon pronken om mijn pols.
Voor de zekerheid het uurwerk ook maar handmatig opgewonden, een mogelijkheid waarover dit horloge beschikt. Een aantal keren die avond stopte het uurwerk met lopen, om vervolgens weer enthousiast verder te gaan.
Ach, hij moet even loskomen, was mijn gedachte.
Helaas kwam hier zaterdag en zondag geen verandering in. Hoewel alles opgedraaid was en ik ook enthousiaste polsbewegingen maakte, hetgeen nog wel eens vreemde blikken van mijn omgeving opleverde, bleef en blijft het horloge bij tijd en wijle stilstaan. Ook de chronograaf functie werkte dan niet. Even aan de wijzertjes draaien en hij deed weer waarvoor hij gemaakt was, de tijd aangeven.
Niet goed dus en tijd om contact op te nemen met de verkoper. Het leek me een aardige, redelijke vent dus ik verwachtte geen problemen.
Fout.
Het argument van Batossai was dat het horloge prima werkte toen het in zijn bezit was, en dit was nou eenmaal het risico bij een tweedehands aankoop.
Verdorie, tegenvaller dus. Niet alleen zonde van het geld maar toch redelijk teleurgesteld in mijn mensenkennis.
Nu blijkt uit een post van hem dat hij het horloge maar een maand in zijn bezit gehad heeft maar dat kan natuurlijk toeval zijn…

Brengt me op de volgende vraag: heeft iemend goede ervaringen met een horlogemaker die raad weet met vintage horloges ? In dit geval een Citizen Bullhead.
Bedankt !!!

He Stef,

Erg jammer dat het op deze manier moet. Ik had namelijk via een aantal persoonlijke berichten laten weten dat ik het op een nette manier op wil lossen en was ik bereid naar het zoeken naar een oplossing. Ik ben altijd netjes geweest tegenover jou, ondanks het feit dat jij mij op een vervelende manier benaderde.

Wat betreft het horloge. Hij werkte perfect in de tijd dat ik het horloge had. Toen ik het horloge bij jou thuis had afgeleverd had ik jou persoonlijk de werking van het horloge laten zien. Als de Bullhead een defect uurwerk zou hebben had ik het horloge niet te koop gezet. Ik had daarbij aangegeven dat als het horloge te weinig beweging krijgt, en jij de chronograaf constant aan hebt staan de kans inderdaad groot is dat hij stil gaat staan.

Ik heb altijd al positieve ervaringen gehad bij het verkopen van horloges.

Succes nog verder.

Hoi Adil,

Ik herken me er absoluut niet in dat ik je vervelend benaderd zou hebben. Ik heb netjes aangegeven dat het horloge niet goed werkt en je voorgesteld de deal ongedaan te maken met behoud van het benzinegeld dat ik je, uit eigen beweging, gegeven heb. Jij gaf aan daar niet in mee te willen gaan en dat dat het risico nou eenmaal is van een tweedehands aankoop.
Laat me anders even weten wat je dan als vervelend beschouwd hebt, ook bij het nalezen van onze privé berichtjes zie ik niets staan dat je als zodanig geïnterpreteerd kan hebben.

Dit was mijn berichtje waarin ik aangaf dat het horloge niet betrouwbaar is, kunnen we samen even kijken wat hier vervelend aan is:

Hoi Adil,
_Ik vrees dat de Bullhead niet zo betrouwbaar is als dat je aangegeven had. _
Nu het horloge nu twee dagen gedragen te hebben blijkt hij met grote regelmaat stil te staan. ook de chronograaf functie werkt dan niet meer.
Opwinden of beweging van de pols brengt geen verandering in de situatie, het horloge is gewoon stuk.
Graag even contact over een oplossing.
Stef.

Het tweede:

Hoi Adil,
Vandaag heb ik het horloge de hele dag gedragen maar helaas is hij een half uur geleden weer tot stilstand gekomen. Het opwinden van het horloge zou trouwens volgens mij het ontbreken van bewegingen moeten ondervangen maar helaas reageert hij daar ook niet op.
De stopwatch functie heeft het hele weekend uit gestaan.
Balen…
Graag hoor ik van je, dit gaat hem niet worden vrees ik.
Groet,
Stef.

Zoals ik je in mijn pb al meldde heb ik de chronograaffunctie helemaal niet gebruikt, daar kan het dus niet aan liggen. Het horloge is gewoon stuk.

Maar geen probleem hoor, ik ben positief ingesteld en kijk altijd vooruit. Dus ik ga op zoek naar een oplossing in de vorm van een capabele horlogemaker want op dit moment heb ik een erg dure armband en daar was ik niet naar op zoek.

Ps. De bewerkingen zijn het corrigeren van enkele spelfouten en het toevoegen van mijn pb’tjes.

Hallo Marxje,

Bedankt voor je sympathieke reactie.
Ach, de onvrede is al weg hoor. Ik heb meerdere horloges via dit forum gekocht en dat was altijd naar volle tevredenheid.
Ook in de toekomst zal ik mijn verzameling blijven uitbreiden met behulp van dit forum.
Zolang dit me niet te vaak gebeurd word ik er niet chagrijnig van.
Nou, misschien heel even dan.

Nu eerst maar eens op zoek naar een Citizen Bullhead specialist.

Even voor de duidelijkheid, ik ben niet op zoek naar een oplossing en ook zet ik hier niemand “te kakken”.
De oplossing is er al, ik laat hem repareren en zal hem vervolgens met veel plezier dragen. Ik heb dat al enkele malen aangegeven.

De “discussie” met de verkoper wordt hier ook niet gevoerd, deze hebben we al via pb achter de rug.
Naar mijn idee echter is het de bedoeling dat we op deze plek de ervaringen met (ver) kopers neerzetten en dat is precies wat ik gedaan heb. Ik zie nergens in de omschrijving van deze forum-categorie staan dat er alleen maar positieve ervaringen geschreven mogen worden, zeker als het leden betreft die tot de “old boys network” behoren.
Het is net als met bedrijven, je weet pas wat je er aan hebt op het moment dat er een probleem ontstaat.

Of verkoper wist dat het horloge niet functioneerde weet ik niet en vind ik ook niet relevant, feit blijft dat ik een horloge koop in goed vertrouwen dat vervolgens niet blijkt te werken.
Dat dat vervolgens afgedaan wordt als een gevalletje pech schoot mij in het verkeerde keelgat, zelf zou ik daar anders mee omgegaan zijn.

Uiteraard respecteer ik ieders mening, maar dit is die van mij.

12 likes

Bij @Batossai afgelopen week een keurige Presidential band gekocht voor op de skx007.

Zeer snel de zaak beklonken. Extra fotoos waren geen enkel probleem. De band kwam snel en uitstekend beschermd en verpakt op de mat. Zo mag ik het graag zien :smiley:

Bedankt @Batossai :thumbsup:

1 like

Mijn Aevig Huldra Black geruild met een Seiko Monster van @Batossai. Leuk contact en snelle afhandeling. Horloge precies zoals beschreven! Een aanrader dus​:thumbsup:Adil bedankt!

1 like

Vandaag me Grail binnen gekregen.
Overgenomen van Adil @Batossai
Erg goed,fijn persoonlijk contact en Super goed verpakt !

Aanrader!
Adil bedankt en tot de volgende keer !

1 like

Vandaag een leuke deal gesloten met @Batossai /Adil.
Elkaar halverwege op de route ontmoet.
Het contact via HF, FB en whatsapp verliep erg soepel en gemoedelijk.
Onder het genot van een kop koffie gekletst over horloges, sporten, horloges, gezin, horloges en werk.

Adil bedankt voor de omega! Ben er zeer content mee!

Wellicht tot een volgende deal... Sluit 'm niet uit :wink:

Bedank Adje :joy::joy:

Groet Johan

1 like

Vandaag een leuke deal gesloten met @Batossai /Adil.
Elkaar halverwege op de route ontmoet.
Het contact via HF, FB en whatsapp verliep erg soepel en gemoedelijk.
Onder het genot van een kop koffie gekletst over horloges, sporten, horloges, gezin, horloges en werk.

Adil bedankt voor de omega! Ben er zeer content mee!

Wellicht tot een volgende deal... Sluit 'm niet uit :wink:

Bedank Adje :joy::joy:

Groet Johan

1 like

Ook hier een plusje voor @Batossai. Prettig contact en fijne overdracht!

gr, HJR

Vintage klokje verkocht aan Adil. Alleen maar lovende woorden voor de afhandeling, goede communicatie, snelle betaling,… én erg veel geduld in de vervelende postnl situatie waar ik mee te kampen had. Top @Batossai ! :slight_smile:

1 like

Bulova Maanklokje verkocht aan Adil. Prettige, realistische koper die met kennis van zaken en fair onderhandelt. Zo zien we het graag! Gunfactor in da house :sunglasses:

2 likes

Vandaag heeft Batossai een Victorinox overgenomen. Aardige en sympathieke vent vlotte communicatie. Veel plezier ermee en zeker een aanrader!

Gr Bram

1 like

Een ruil gemaakt met Adil. Prettige communicatie en horloge is precies zoals omschreven. Absoluut een aanrader.

1 like

Zojuist een bandje opgehaald bij Adil. Hij had hen keurig gereserveerd voor me. Tot de volgende keer!

Gr Bram

1 like

Vandaag de Seiko Monster SRP307 van @Batossai binnen gekregen. Bombproof verpakt!

Snelle reactie, snelle verzending, top horloge!

Zeker een aanrader!!

1 like

Fraaie duiker verkocht, ging probleemloos en weloverwogen, prima buyer en veel plezier ermee gewenst đź–’

1 like

Paar bandjes verkocht aan @Batossai Snelle betaling en goede communicatie. Aanrader!

1 like