Bericht: Nieuwe Nederlandse Horloge veiling

[b]Ontvangen bericht:

Nieuwe Nederlandse Horloge veiling![/b]

Op 9 december 2007 zal er een horloge- en klokkenveiling plaatsvinden in het Machinegebouw op het terrein van de Westergasfabriek te Amsterdam. Deze op locatie te houden veiling zal enige nostalgie met zich meebrengen. Op het meer dan 100 jaar oude fabrieksterrein zal er weer “gewoon” met de hand geboden moeten worden.

Wat maakt deze veiling zo speciaal? De spanning van het bieden om dat bijzondere stuk in handen te krijgen. De samenkomst van liefhebbers. De mogelijkheid om eerst het product eens vast te houden kan alleen verkregen worden bij deze traditionele manier van veilen.

Bobb’s Heritage is een samenwerking van Amsterdam Watch Company eigenaren Roel van den Haak en Toesja de Vries en de horloge pioniers Frans Swidde en Rob Moerenburg. Natuurlijk is de naam Bobb’s Heritage te danken aan de legendarische juwelierszaak uit de Utrechtsestraat. BOBB Juwelier was een begrip in Amsterdam en eigenaar Rob Moerenburg is een expert als het gaat om antieke polshorloges en sieraden. Helaas sloot BOBB Juwelier zijn deuren in 1998, echter de vraag naar gebruikte polshorloges gestegen.

‘Er zijn nog steeds mensen die het belangrijk vinden om een horloge eerst om de pols te zien voordat ze tot koop overgaan’ zegt Roel van den Haak. Tevens is gebleken dat het internet op ons vakgebied een goede vraagbaken blijkt te zijn totdat men er achter komt dat ook hier vele fraudeurs actief zijn. Zeg nu zelf het is toch geweldig leuk om de sfeer en de spanning van een “live” veiling mee te maken?

angezien enkele grote veilinghuizen hun activiteiten in Nederland staken en de gemiddelde startprijs boven de
€ 4.000,- moet reiken komt er met dit initiatief weer een betrouwbare en toegankelijke horlogeveiling bij. Bobb’s Heritage hanteert een beginprijs is € 250,-.

Zondag 9 december zal er vanaf 10.30 tot 12.30 uur gelegenheid zijn de ingebrachte lot’s te bekijken. Om 13.00 zal de veiling beginnen.

[center][/center]

bedankt voor de tip!

Staat verder niets nieuws maar voor de toekomst: http://www.bobbsheritage.nl/