Beste wensen en aanpassing van de regels bij verkoop

Beste leden van horlogeforum.nl,
Allereerst wensen wij jullie een gezond en gelukkig 2020 met veel horlogeplezier!
Hopelijk is iedereen de jaarwisseling ongeschonden doorgekomen en blijft dit ook voor de rest van het jaar het geval. We hebben het afgelopen jaar op het forum kunnen waarnemen dat gezondheid niet zomaar vanzelfsprekend is.

Zoals eerder al aangekondigd hebben we ook de regels wat aangepast, of zelfs aangescherpt op sommige punten en verwijzen daarbij graag naar de essentie van het forum.
Dit horlogeforum is namelijk ooit opgezet om liefhebbers van horloges een podium te kunnen geven waarop zij over hun hobby kunnen praten, ervaringen kunnen uitwisselen en tips & trucs kunnen delen. Omdat het soms tijd is voor een nieuw of ander horloge hebben we ook een horlogemarkt toegevoegd. Daar kan een overtollig horloge, bandje met een onjuiste kleur of verkregen horloge-gadget ter overname worden aangeboden.
Dit is een mogelijkheid die wij bieden aan vaste leden van dit forum. Snel even lid worden om iets te verkopen is onmogelijk gemaakt omdat er diverse criteria zijn ingebouwd (waaronder een tijdslot) die dit voorkomen.
Reden voor dit alles is gelegen in het feit dat we een vertrouwde omgeving willen bieden aan onze leden, de geregistreerde horlogehandel willen beschermen, geen verkoopsite (willen) zijn zoals marktplaats of ebay en last but not least, de eigenaar van het forum geen handel toestaat.
In de loop van de jaren is het verkoopgedeelte uitgegroeid tot een levendig onderdeel van het forum en de discussie “is iets wel of geen handel” wordt ook telkenmale gevoerd.
Ons daarbij toegepaste criterium (het aankopen van een goed met het oogmerk deze te wederverkopen) is niet zelf bedacht maar wordt gebruikt door belastingdienst en KVK.
En toch is het niet waterdicht. Want ‘met het oogmerk’ suggereert opzet en dat is vanaf onze positie nagenoeg onmogelijk om aan te tonen, zo is de afgelopen jaren gebleken.
Bijvoorbeeld waar het de verkoop van nieuwe Rolex horloges betreft. Natuurlijk kan je er binnen een dag op uitgekeken zijn en natuurlijk viel hij tegen toen je hem eenmaal omhad maar dit forum wil niet langer bijdragen aan het oplossen van dat probleem.
Met ingang van 1 januari voeren wij dus een aantal aanpassingen door op de bestaande regels.
Het maximaal aantal tegelijk aangeboden horloges is zes. Dat was het aantal advertenties maar wordt nu dus horloges (advertenties waarin drie horloges worden aangeboden tellen dus als drie, behalve als ze als partij wordt aangeboden (een doos oude horloges voor eur 100 zien wij als -1- object).
Het aanbieden van nieuwe horloges waarvan algemeen bekend is dat deze zeldzaam zijn of boven de listprijs worden aangeboden is niet meer toegestaan als zij korter dan 6 maanden in bezit zijn van de verkoper (hetgeen door die verkoper, alleen op verzoek van de moderatoren, dient te worden aangetoond). Denk hier bij aan sommige types Rolex, Omega etc. uiteraard is dat niet verplicht maar dan kan je het item helaas niet te koop zetten.
Het aanbieden van een dergelijk (!) horloge mag ook slechts eenmaal per kalenderjaar plaatsvinden! We gaan er vanuit dat dit je niet nog een keer ‘overkomt’.
Het aantal horloges (!) dat per jaar mag worden aangeboden is maximaal 24 stuks!
Aanverwante artikelen zoals bandjes zijn niet gemaximaliseerd maar de moderatoren behouden het recht om aangeboden artikelen te verwijderen als zij achten dat het buitenproportionele vormen aanneemt.
Voor banden en onderdelen is een nieuw gedeelte geopend (ook in blauw) waar de meeste van jullie banden en onderdelen ook al staan.
Zie de verkoopregels voor wat meer tekst en uitleg over de combinatie van horloges en horlogebanden en -onderdelen.

Zie je na dit alles geen kans om je horloges nog langer op dit forum te kunnen aanbieden dan spijt ons dat uiteraard enorm maar verwijzen wij graag naar ebay, Marktplaats, Catawiki, Chrono24, je eigen website of Instagram.
Wij́ hopen met deze aanvullingen voor een beter evenwicht te hebben gezorgd op de horlogemarkt en de geregistreerde horlogehandel beter te zullen beschermen.
Per saldo moet je met de verkoop van 24 horloges en evenzoveel advertenties voor bandjes etc toch best een eind kunnen komen.

55 likes