Bezel Breitling Navitimer

Misschien dat ik wel heel specifieke kennis probeer aan te spreken, maar wellicht heeft iemand een idee. Ik ben in het bezit van een wat mij betreft prachtige Breitling Navitimer:

Er is eigenlijk maar 1 ding wat als het aan mij lag anders was geweest, dat is de gouden bezel. Ik neem het in principe voor lief, het misstaat niet, maar een stalen bezel zou ik net iets mooier vinden. Nu kan ik me voorstellen dat je deze bezel er niet zomaar even afwipt, aangezien het ook meteen de binnenring van het horloge laat draaien. Heeft iemand toevallig inzicht in of het te doen is, en natuurlijk - wat zoiets zou mogen kosten?

Ik denk als je bij een gespecialiseerde horlogemaker hiermee komt, dat die je wellicht zou kunnen helpen, heb je dit ook al voorgelegd bij een AD?
Voordeel van je bezel is, is dat hij van goud is, dus je hebt kans dat je misschien kunt inruilen (al is het alleen maar goudwaarde), en je voor relatief weinig kosten een stalen bezel kunt monteren.

Nee nog niks geïnformeerd, dit was stap 1 :slight_smile: Als ik het al doe, denk ik wel dat ik de gouden bezel er bij wil houden. Al was het maar om de set origineel te houden.

Alles is mogelijk, het is toch ook gemonteerd, dus een wissel moet geen probleem zijn lijkt me.

Als je maar betaalt is zo ongeveer alles mogelijk, dat snap ik :slight_smile: Ben vooral ook benieuwd of het een standaard-bezelwissel-ingreep is en waar ik qua kosten aan moet denken. Maar ik had al het idee dat die vraag te specialistisch is voor het forum, zal even wat meer moeite moeten doen :smiley:

De bezel is alleen van binnenuit te demonteren, dit liever niet zelf doen.
Is uitwisselbaar voor een stalen, je moet wel bij een Breitling dealer
hier voor zijn want deze kan alleen aan het origineel komen.
Wel kans dat ze niet meewerken omdat het een samenvoeging wordt.

Dank voor je reactie. Blijf benieuwd wat het zou kosten, maar klinkt in ieder geval niet als een koopje. Mocht ik het laten doen komt het vanzelf weer op het forum voorbij :slight_smile: