Bobb's Heritage veiling zondag, wie gaat?

Ik was benieuwd of er iemand naar de Bobb’s Heritage horlogeveiling gaat morgen (25 mei)? http://www.bobbsheritage.nl/ En of je iets op het oog hebt en wat eigenlijk de algemene indruk is van het aanbod en de prijzen?

Ik kan niet gaan, is voor mij net iets te ver weg.
Ik heb met sommige schattingen moeite, enkele lijken me nogal optimistisch andere te laag. Sommige zelfs onlogisch.
De beschrijving vind ik soms ook wat te fraai, als bijv bij een horloge met ETA/ASUAG/EBAUCHES werk staat dat kast wijzerplaat en werk gesigneerd zijn.
Maar misschien dat ik ooit eens naar zn kijkdagen ga in de toekomst.

Ik vind er niet echt koopjes tussen staan. Maar voordat je er eigenlijk iets zinnigs over kunt zeggen, zou je toch een keer moeten gaan kijken.

Ik heb de catalogus net helemaal doorgenomen, er zitten een aantal hele fraaie stukken bij. Het enige nadeel is imho dat de prijzen die ze verwachten te gaan halen consumenten(winkel)prijzen zijn en geen veilingprijzen (die doorgaans fors lager liggen). En de prijzen moet je ook nog eens met 20% opgeld verhogen.

Maar twee horloges vind ik zeker interessant.
De Regulateur van Louis Erard om te beginnen. Het is dat ik niet kan en de uiterste datum om biedingen bij afwezigheid te doen vrijdag was anders had ik daar een bod op gedaan. Ik wilde eerst de versie zonder wijzerplaat maar vind deze inmiddels veel mooier.
Daarnaast de Elida stop http://www.bobbsheritage.nl/index.php?AktieveCatalogus=2&taal=1&id=1160&spec=0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&SC=4&SCW=201. Die is ondergewaardeerd bij 200 tot 250 euro. Het is een horloge met stopseconde, redelijk zeldzaam imho, ben benieuwd naar het uurwerk.

Over het algemeen vind ik de prijzen aan de hoge kant, zeker als je bedenkt dat daar nog een opslag van 20% bijkomt.
Ik ben geen kenner van de vintage horloges om daar een oordeel over te geven, maar je zult ongetwijfeld gelijk hebben Henrik.
Ik heb alleen gekeken naar mijn merken en die vond ik toch vrij hoog geprijsd, in ieder geval voor mij geen reden om snel in de auto te springen.

Vergelijk dit resultaat eens met Bobbs schatting
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250250641334&indexURL=7&photoDisplayType=2#ebayphotohosting

Ja maar dat kan echt niet, die prijs is minimaal 4x te laag. Zal wel aan de 0 feedback en herkomst (Italie) van de aanbieder liggen.

Ja en de sufferd had buitenlandse kopers geblokt :frowning:

Die had ik ook gespot. Maar een Italiaan zonder feedback…nee, dat laat ik aan me voorbij gaan.