Boeken

Wij zijn op zoek naar een “referentiewerk” waar vooral de techniek van horloges in het algemeen uitgebreid aan bod komt. Het is voor iemand die gevorderd met herstellingen en techniek van horloges bezig is en wanhopig op zoek is naar hét referentiewerk.
Jullie zouden een echt liefhebber enorm veel plezier doen …

Mijn beste,

Met betrekking tot de nodige lectuur kan ik je het boek “Moderne uurwerkreparatie” van de schrijver H. Jendritzki aanbevelen.
Het boek gaat over de reparatie van mechanische horloges met zeer veel uitleg van gereedschappen, omlijst met vele foto’s in duidelijke “Nederlandse taal” En al is het boek uitgegeven in 1955, het is ook nu nog in de meeste gevallen actueel. Het boek is indertijd uitgegeven bij N.V. Heisterkamp - Amsterdam.
Aan dit boek is overigens zeer moeilijk te komen. Een enkele keer zie je het wel eens op de ‘Horlogemarkt’.

Er zullen ongetwijfeld meer boeken op de markt zijn (meestal niet in het Nederlands) doch daar laat ik graag de deskundigen over aan het woord welke zich hier eveneens op het forum bevinden.

Overigens, 19 oktober a.s. is er wederom de ’Rikketik’ horlogebeurs te Houten. Met niet alleen een keur aan klokken en horloges doch ook allerlei aanverwante zaken, o.a. horlogeboeken.

http://www.derikketik.nl/

En voor straks: “Buona Notte” en morgen gezond weer op!!

Orologio Signaturis Temporis.:wink:

Coenraad bedoelt dit boek:

De Nederlandse versie is erg moeilijk aan te komen.
De Duise een stuk makkelijker.
Ik heb de Nederlandse versie en ben er blij mee.

In het Duist volop verkrijgbaar via:
http://www.uhrenliteratur.de/verlag/index/start.htm

En dan moet je deze hebben (F13)

Dus als je een beetje fatsoenlijk Duits kunt lezen, een goede optie en goedkoper dan de nederlandse versie (omdat die zo zeldzaam z.q. moeilijk verkrijgbaar is).

Succes.

Niels

Ze willen nog wel eens bij De Slegte ed opduiken.