Breitling onderhoud

Ik wil mijn Breitling laten servicen. Hij is van 1999. Het is een Blackbird chronograph. Ik weet dat Koster het laat doen bij QWS in Oldenzaal. Is MWS in Hengelo ook een goed optie. Kunnen zij de Breitling-onderdelen krijgen en mogen zij boekje aftekenen. Is het een goed bedrijf?

1 like

Ho… QWS doet dat al 10 jaar niet meer. Dat bedrijf heet nu Gronefeld (denk even een umlaut op die o). Wordt door dezelfde broers geleid, maar zijn nu met de echte high-end bezig - hun eigen merk. Sinds 10 jaar heeft Koster een atelier in Lijnden/Badhoevedorp. Daar gaan ze heen via de juwelier. Rechtstreeks kan ook, maar dat geeft een heel brede grijns bij Koster - die pakt dan ook de juweliers-marge. Is nl. niet voordeliger dan via de juwelier.

Alleen Breitling Service Nederland in Lijnden is voor alle types geauthoriseerd. Dat ligt vooral aan welke certificaten de horlogemakers hebben gehaald in Grenchen.

MWS wordt gerund door oud-QWS horlogemakers. Ik denk echter niet dat ze toegang hebben tot de onderdelenkast in Lijnden… Je kunt het ze vragen, maar ik denk van niet. De uurwerken kennen ze wel van haver tot gort. Voor pakkingen etc. wordt het dan lastiger.

2 likes

Dank voor de info. Ga eens bellen met MWS!

:thumbsup: Succes!

Watch Inside Repair Service zit in Rijssen, zou misschien ook een optie kunnen zijn.
Mark Braamhaar is daar toch wel de Breitling specialist, in mijn optiek een zeer kundig man.
Mark heeft jaren ervaring opgedaan bij o.a. QWS en Paul van Zeeland.

Grt, Rene

2 likes

Bedankt, daar ga ik zeker informeren!

1 like

Mark Braamhaar is inderdaad een vakman. Heb ik eens ontmoet bij Paul van Zeeland in Velp en heeft mijn Breitling toen ook geserviced. Aardige kerel en ook communicatief. Buiten de bekende horlogemakers opleiding is hij ook nog door Breitling zelf verder specialistisch geschoold in Zwitserland. Hij weet wat dat betreft waar Abraham de mosterd haalt :slight_smile: