Bulova

Vanuit de 70e jaren is me het horlogemerk Bulova altijd bijgebleven. Voor de 50 jarigen onder ons hoef ik alleen maar “RNI” te zeggen en je herinnert je vast nog wel de slogan: Bulova time is now …clock. Bulova, the inventers of accutron, the electronic tuning fork watch.

Je hoort eigenlijk weinig meer van het merk (of vergis ik me), maar laatst zag ik een mooie advertentie in een horlogeblad staan (ik dacht Watching). Wat vinden jullie van dit merk en van dit horloge in het bijzonder.
Het heeft een ETA A07.161 Valgranges® automatic, mechanical movement. Is dit een bekend mechanisch uurwerk?
En als laatste vraag: waar is het te koop. Op internet is het model vrijwel niet te vinden.

Mijn beste,

Ik weet te weinig over het merk ‘Bulova’ om je verder op weg te helpen.
Doch als ik onderstaande informatie lees (Wikepedia) heeft een merk met zo’n fascinerende geschiedenis een gouden toekomt voor de boeg.

Bulova is een Amerikaans horloge-merk.
In het jaar 1875 opende Joseph Bulova, een Boheemse immigrant, een kleine juwelierszaak aan de Maiden Lane in New York. In 1911 begon Bulova met het fabriceren van vestzakhorloges, tafel- en wandklokken. Gedurende de Eerste Wereldoorlog werden polshorloges aan de militairen beschikbaar gesteld omdat dat handiger leek. In 1928 heeft Bulova de eerste klokradio geproduceerd. Na 1950 heeft Bulova het eerste elektronische horloge, de Accutron, ontwikkeld.
In die jaren heeft de NASA aan Bulova gevraagd om de Accutron techniek te mogen toepassen bij de ruimtevaart. Hierdoor zijn timers en aanverwante technieken in gebruik geweest tijdens ruimtevluchten van 1958 (Vanguard) tot en met de eerste Maanlanding in 1969.
Tegenwoordig worden de Bulova horloges wel in Amerika ontworpen maar in Zwitserland geproduceerd.

Orologio Signaturis Temporis

Volgens mij was die accutron toch een Zwitsers uitvinding van het Bulova ontwikkel team, zie onderstaande link

http://members.aol.com/msaccutron/

Bulova is ook heel bekend in de reclamewereld, ze waren 1 van de eerste met sponsoring van TV sterren met de Frank Sinatra Show by Bulova in de jaren 50. Er stond er 1 op het internet, uit 1953 of daaromtrent, maar kan het niet meer vinden.

Hallo gebo

kijk voor verkoop punten op => http://www.jpc.nl/?param=merk_bulova
en op de site van Bulova zelf => http://www.bulova.ch/movie.html

mvg Frank

Hoi Gebo,

Deze merken zijn nog wel eens te vinden via Amazon.com of andere amerikaanse online winkels. Maar is het niet leuker om een echte tuningfork accutron aan te schaffen. Anders krijg je er eentje met een Zwitsers uurwerk; kan je net zo goed een Tissot of een ander prima merk kopen. De Accutron is juist zo mooi vanwege de tunigfork. Check eens op ebay.com op ‘accutron’ en je ziet daar de meest fantastische horloges voorbij komen (ook nieuwe)

Groet!

Maurits
(trotse bezitter van een Accutron 218 en een 214)