Catawiki filter

Zoals wel meer mensen hier (denk ik toch ;)) kijk ik graag naar de verschillende horlogeveilingen op Catawiki. Echter irriteer ik me altijd mateloos aan alle verschillende onzin merken en modeklokjes e.d… Nu ben ik eens gaan kijken of ik dat weg kon filteren en dat is me uiteindelijk gelukt met behulp van de chrome extensie CustomBlocker. Ik heb hiervoor een eigen filter voor de verschillende horlogeveilingen gemaakt die een hoop rotzooi er uit filtert (tot nu toe heb ik een maximum van bijna 35% weg kunnen filteren in 1 veiling). En nu dacht ik: misschien heeft iemand hier ook wel interesse in dit filter.

Een paar opmerkingen over de werking :

 • Hij werkt op elke pagina met horloge in de url (bv
  http://veiling.catawiki.nl/horloge-veiling-algemeen/zaterdag), maar ook de zakhorloge, dames en exclusieve veilingen.
 • Hij zoekt alleen in de titel van het kavel en dus niet in de beschrijving
 • Hij laat meestal het kavel niet zien, maar de ruimte waar het stond nog wel. Daardoor komen er dus gaten in de lay-out. (Ik heb wel een paar keer gezien dat er geen gaten waren, dus dat nr 54 gewoon direct op 52 volgde)
 • Pas op voor te algemene filterwoorden. Ik heb geprobeerd unieke filterwoorden te gebruiken waardoor er geen kavels te veel worden gefilterd. Ik kan echter niet garanderen dat dit toch een keer voorkomt.
 • Een probleem is dat kavels met meerdere horloges, waarvan een er overeenkomt met een filterwoord dus ook gefilterd zullen worden. Het kan dus zijn dat zulke kavels onopgemerkt blijven.
 • Het is onmogelijk om de vele redials er uit te filteren op deze manier (of ze moeten het in de titel zetten natuurlijk, maar dat zal over het algemeen niet gebeuren ;))

Hoe is deze filter te installeren :

 • Download het filter via :
  https://www.dropbox.com/s/n6szxqz4mbcsgkm/Catawiki_filter?dl=0
 • Installeer CustomBlocker via :
  https://chrome.google.com/webstore/detail/customblocker/elnfhbjabfcepfnaeoehffgmifcfjlha
 • Als deze geïnstalleerd is geeft hij de mogelijkheid om een aantal standaard filters te downloaden. Dat venster kun je gewoon dicht doen
 • Daarna heb je een nieuw icoontje rechtsboven :
 • Als je daar op klikt en dan preferences selecteert (of rechtermuisknop en Opties) kun je mijn filter importeren via het import venster :
 • Klik op Bestand kiezen en selecteer het filter dat je gedownload hebt
 • Vink Select all aan en klik op Import
 • Als je nu naar een horlogeveiling gaat wordt er een hoop gefilterd. Op het icoontje van CustomBlocker staat een getal en dat is hoeveel kavels hij op die pagina heeft weggefilterd

Als je zelf nog een filterwoord toe wil voegen dan kan dat via hetzelfde icoontje als je op een van de veilingpagina’s staat. Dan klik je op Edit naast de Catawiki regel. Dan krijg je het volgende venster (kan soms erg lang duren, geen idee waarom. De lay-out van de site wordt trouwens meestal ook helemaal overhoop gehaald, tevens geen idee waarom. Na een refresh (F5/Ctrl-R) is alles weer oké.) :

Daarna kun je in het Keywords vakje een nieuw woord invullen. Zorg er wel voor dat het RegEx vinkje er naast aan staat (als deze aan staat wordt het invulveld rood, standaard is deze blauw) en druk op Add. Voeg eventueel nieuwe woorden toe en druk op Save en daarna op Close.

Ik heb het getest in Chrome op zowel Windows en MacOSX, voor tablets gaat dit niet werken jammer genoeg.

Zoals eerder gezegd ben ik niet verantwoordelijk voor gemiste koopjes. Ik heb ook geen enkele binding met CustomBlocker.

1 like

Ik ga het ook proberen.

Op zich een handig tooltje als je bepaalde merken wilt wegfilteren.

Niet dat die ‘onzin merken en modemerken’ mij nu zo storen (kan best wat leuks tussen zitten). Ik verbaas mij meer over de vaak belachelijke prijzen waar horloges op dit soort veilingen voor weggaan. Vaak buitensporig hoog. Prijzen op de Horlogemarkt hier zijn veelal veel realistischer/vriendelijker :wink:.