Cilindergang

Beste allemaal. Weet iemand een link waarbij de cilindergang te zien is? Ik heb zelf al bij Volker Viscosyl uit Duitsland hele duidelijke animaties gezien, maar ik wil heel graag eens een uurwerkje “in het echt” zien draaien met een cilindergang! Komt een cilindergang overigens wel voor in mechanische horloges? Bedankt bij voorbaat voor jullie inzet. Ik geniet overigens steeds meer van jullie ervaringen en discussies. Ik vind dit een heel leuk forum. Ik weet niet wie hem heeft opgezet maar, complimenten! Groeten, Ben.

ik denk dat je aan de volgende link iets hebt:
http://kmoddl.library.cornell.edu/resources.php?id=240

Mario, bedankt. Het zijn hele duidelijke filmpjes. Ik heb nu in 3D gezien hoe een cilindergang werkt. Nogmaals dank. Groeten, Ben.

Beste Mario, nogmaals dank voor de duidelijke 3-d filmpjes. Wat ik mezelf afvraag; weet jij nog meer van die dingen?
Ik wil ook heel graag een kommagang, duplexgang, spillegang, enz. in een filmpje zien draaien. Ik verneem graag. Groeten, Ben.

Hallo ben, kijk eens op deze site: clock-watch
http://www.clock-watch.de/
.

Gerwin

Beste Gerwin, bedankt voor de link. Ik had echter al heel vaak bij Viscosil gekeken. Daar staan inderdaad hele mooie animaties. Hoe vind je het horloge van Viscosyl? Met de opwindkroon niet meer traditioneel in het midden maar enigszins boven het midden van waar hij bij alle horloges zit. Nogmaals dank en als je nog iets weet, dan hou ik me aanbevolen. Groeten, Ben.

Dat is een goeie Ben. Ik heb in één van de laatste ArmbandUhren een artikel over Viscosyl gelezen. Ik zal het later deze week eens opzoeken en kijken of in dat artikel een webadres wordt genoemd.

Groeten, Gerwin

Ik weet wel een filmpje van een van de oudst bewaard gebleven draagbare spillegang :

http://www.peterhenlein.com/downloads/files/bisamapfel.wmv