Cursus of deeltijdopleiding Horlogemaker

Hallo Medeforummers

Ik vroeg me af of er hier mensen ervaringen hebben met het volgende van een cursus of opleiding m.b.t herstellen/repareren van uurwerken?
het lijkt me zelf heel erg interessant maar omdat ik fulltime werk, is het lastig voor mij om een fulltime opleiding te volgen.
Kennen jullie nog cursussen of deeltijdopleidingen die zinvol zijn (liefste omgeving limburg).

Zelf kwam ik dit tegen?
http://www.vakschoolschoonhoven.nl/Studeren/Studiewijzer/uurwerkmaken%20horloges%20basis%20cursus.aspx

Hoor het graag van jullie,

Met vriendelijke groet!

In Nederland weet ik niet, maar ik heb in België gekeken en ben naar een dag voorstelling geweest. Ik was teleurgesteld omdat in een heel jaar leerde men een “gewone” horloge uit elkaar te nemen, schoonmaken en terug zetten… En niets meer.
Geen chrono, geen automatische en geen datum. Dus veel km en veel tijd om dat te leren vond ik het niet warde.
Dus zou ik zeggen, probeer te weten door de school de inhoud of wat jullie zullen leren ten eerste :wink:
Bruno

Voor hobby of carrièreswitch? In het eerste geval zou dit misschien iets kunnen zijn: http://www.timezonewatchschool.com/WatchSchool/

Ik heb hier zelf pas geleden ook naar gekeken, en dit zag er wel boeiend (en betaalbaar) uit voor een stukje basiskennis en onderhoud. Je leert hier blijkbaar geen horloges repareren of bouwen, maar wel begrijpen en servicen. Da’s (ruim) voldoende voor mij.

1 like

Overigens is die schoonhoven ook prijzig, 1320 euro zonder materiaal

Gewoon online cursus?

Yup. Maar wel met ondersteuning van Nederlandse horlogemaker: http://people.timezone.com/mdisher/WatchSchool/MKWSIntro.html

Bij mij wekt het wel vertrouwen.

Ik werk zelf ook fulltime en ben kortgeleden begonnen met de onlinecursus van timezone watch school. Online wat gereedschapjes gescoord, Chinees replica uurwerkje om op te oefenen en beginnen maar.
Uiteindelijk leer je daar waarschijnlijk niet de fijne kneepjes van, maar om mee te beginnen vind ik het een goede optie, mede vanwege het feit dat ik in Den Haag woon en in Amsterdam werk. Schoonhoven is gewoon te ver uit de route voor mij.
Hij is overigens niet gemakkelijk met alle termen in het Engels enzo, maar aan de andere kant dwingt dat je ook weer om even goed te kijken naar wat je nu echt aan het doen bent.
Ik heb deel 1 nu afgerond en heb daarna nog een keer de hele cyclus van in en uitkaar halen dan het horloge herhaald voor mijn eigen inzicht.
Ik vind het niet de ideale manier van keren, maar gezien mijn omstandigheden meer dan prima. En echt wel leuk ook.

Oke cool, moet je een video,s dan bekijken of plaatjes bekijken en lezen?

Vond deze nog in Belgie

http://www.uurwerkmaker.com/opleiding_uurwerkmaker.html