Dagje naar 't Stad!

Zo, daar was 'ie weer na een lange tijd, de zon! Besloten om een dagje naar Antwerpen te gaan, en mooi weer dat het werd! Natuurlijk ook even gekeken of er een paar horlogezaakjes in de buurt zaten, want daar ging ik onder andere voor naar Antwerpen. Toen ik op internet niet echt juweliers kon vinden die midden in de stad zaten, of weet ik veel waar, heb ik hier toen toch maar even een ‘discussie’ geopend. Vervolgens kwamen jullie met ideeën waar ik op moest letten qua juweliers en eet/drinkgelegenheden :slight_smile:

Eenmaal in Antwerpen - geparkeerd bij de Grote Markt - liep ik ineens tegen een Hilton hotel aan, hoe kan het ook anders ;), waarnaast gelijk Colman zat.

Panerai, Breitling, Zenith, Cartier, Breguet en ga zo maar door. De Panerai viel mij in eerste instantie vies tegen toen ik hem voor het eerst echt zag. Te groot, veel te groot. Ook waren er natuurlijk positieve kanten aan mijn bezoekje bij Colman, zo ben ik verliefd geworden op de Zenith horloges in het algemeen en vind ik Breitling’s ook mooier dan foto’s op internet.

Nadat ik bijna drie jaar bleef plakken aan de etalage van Colman, ben ik een stukje doorgelopen naar de Eiermarkt als ik het goed heb (Die mega winkelstraat) waar ik Slaets ineens zag zitten. Wederom Omega, Tudor, Rolex, Breguet, IWC, Cartier X(. Wat wil ik graag een IWC Portuguese! Wat een geweldige klok! Goede diameter, dressy, gewoon alles. Ook wilde ik ooit nog een Omega Speedmaster, maar - ik zal het subtiel zeggen - die viel tegen t.o.v. van foto’s op het internet. Naar binnen ben ik niet gegaan, want ik had nog zoveel meer te bekijken, overigens jammer dat er geen Submariners in de etalage stonden.

Een beetje op zoek naar een restaurantje/café, want ik had honger (gebeurt snel). Uiteindelijk maar bij Hulstkamp gaan zitten, wat trouwens een heerlijk restaurantje is! Daar heb ik ongeveer zo’n 1,5 uur rondgehangen, tot ik plots Kim Holland bij ‘Bier Central’ naar binnen zag lopen, dat is natuurlijk wat je dagje Antwerpen compleet maakt 8-).

Ik heb helaas het zaakje ‘Tenson’ niet kunnen vinden, die hier ook aanbevolen was.
Overigens heb ik niet alleen twee juweliers bekeken, maar het is niet echt interessant dat ik twee keer de ‘Massimo Dutti’ binnen ben gelopen om te kijken of ik die mooie schoenen zal kopen, en ja ik heb echt een halfuur staan twijfelen.

't Werd al avond, en toen kwam ik terecht bij een restaurantje genaamd ‘Caramba’. Heerlijk gegeten en vervolgens weer de weg naar huis gezocht!

Antwerpen is een heerlijke stad, mooie gebouwtjes, beelden, monumenten en natuurlijk mooie zaakjes! Thanks voor de hulp en suggesties iedereen, en dit ga ik zeker vaker doen!

Nog een paar foto’tjes:

Rolex Yachtmastertjes

IWC :smiley:

Antwerpen, op het Marktplein (??)

Irish Cofffee, smaakte goed :~

Antwerpen by night, heel gezellig trouwens!

En voor de carlovers onder ons, een Abarth 500 gespot. Technisch gezien gewoon een getunede Fiat 500.

Hoop dat het goed te lezen was, thanks voor het lezen!

Gr Max

Leuk verslag!
Kom eigenlijk alleen in A’werpen als ik naar de dierentuin ga met de kleine.
Toch ook maar eens een dagje gaan slenteren door de binnenstad.

Dat was me wel n horlogetrip (tu)

Ik was er zo,n kleine twee weken terug,wat een leuke stad is Antwerpen!
Helaas met het inmiddels beruchte virus onder de leden rond geslenterd,heb ik wel alle genoemde namen hier op het forum gevonden .
Veel moois gezien tot enkele mooie Pateks aan toe,ja ik heb me best vermaakt in het Belgische!

Leuke reportage (tu)

Jammer van TesEn. Huidevetterstraat is op een scheet van waar je geweest bent en is zonder uitzondering de grootste horloge zaak van 't stad.
Zit in verschillende van onze leuke ‘gebouwtjes’:X

Jammer van TenEn. Als je op de Eiermarkt (wat overigens de Meir is) de straat over steekt was je er op 200 meter vandaan. Is zonder uitzondering de grootste horloge zaak van 't stad. Zit verdeeld over verschillende van onze ‘leuke gebouwtjes’. :X
En dan ga je naar Antwerpen om Irish coffee te drinken ?
Volgende keer spreken we af. Kunnen we samen wat kwijlen bij een heerlijk gerechtje.

Leuk verslag en prima foto’s

Ziet eruit als een fijne dag uit.

Elf.

Leuk verhaal en mooie foto’s, zal inderdaad een prima dag geweest zijn !

Die Fiat is ook erg leuk ja, best veel pk’s in een heel klein auto’tje…:~
Ik ben een aantal jaar terug voor mijn werk in Luik geweest bij een dealer aldaar, waar een Fiat 500 door Ferrari getuned stond.
Ongelooflijk mooi geluid , ongelooflijk mooi interieur, ongelooflijk snel maar vooral ongelooflijk duur…>X
Maar ik weet wel dat je dan voor dat geld ook nog een set koffers erbij kreeg die exact passen in de speciaal daarvoor gemaakte kofferruimte …

Ach is weer eens wat anders dan een klokkie kopen voor het vrouwtje… :wink:

Pieter.