De aantrekkingskracht van de maan. Vintage-editie

Ja, schreef ik vorige week nog iets over mijn Speedy-wens op het algemene forum. Nu moet ik toch echt oversteken naar het vintagedeel! De kogel is door de kerk. Ik heb een Speedmaster Pro (145.020 - 1973) met een 861 uurwerk aangeschaft.

Medeforummer LeenV heeft me de goede kant uitgestuurd. We hadden vorige week contact over de Seiko MM. Ik meldde hem dat ik op zoek was naar een Speedy. Met kerende PB vertelde hij me over een Speedy die te koop was in Alkmaar bij Wesselink en Vreeker. En hij had goede berichten over deze horlogemakers. Dus vandaag in de auto, en de 130km naar Alkmaar in alle vroegte afgelegd. Ik had nog twee horloges bij me, daarover straks meer.

Voor wie ze niet kent: Wesselink en Vreeker zitten in Alkmaar op een echt Nederlands winkelcentrumpje: AH, Blokker, kaasspecialist enz. Zodra je binnenstapt weet je dat je als horologeliefhebber goed zit: open werkplaats met allerlei horlogespullen en wat vitrines met horloges. En het was ook goed. Een fijne, mooie Speedy. Ze maakten 'm meteen open om de binnenkant te laten zien met een horlogemakersloep. En pats boem, een mok koffie erbij. In mijn ogen ook een goed teken. De vraagprijs was fors en niet onderhandelbaar. Maar daar had ik op gerekend: ik had wat horloges bij me waar wat werk aan te doen was. Een Marinemaster en een Wittnauer. Kijk, dat deden ze dus ter plekke en zonder kosten. Dat scheelt weer! Maak ik een aparte posting voor.

De Speedy komt compleet met 15jaar Omega-onderhoudshistorie, 1 jaar garantie en de band wordt nog gecomplementeerd met twee nieuwe eindstukken (type 633) staan in backorder bij de importeur. Die krijg ik nog.

Ben ik blij met de Speedy? Nou en of. Ben ik blij met Wesselink en Vreeker? Ja, want zij doen nog wel chrono’s. Sinds Richard besloten heeft om geen chrono’s meer te doen, zat ik met een probleem. Dat is nu dus opgelost.

Enfin, deze posting is waardeloos zonder foto! De band die je hier ziet is een bruine nato. Volgende week op de Rikketik ga ik op zoek naar een meer passende band.

Tot besluit natuurlijk nogmaals mijn dank aan Leen, die het allemaal voor me in gang gezet heeft.

Menno

Van harte gefeliciteerd met deze klassiek aanwinst!(tu) Tis dat ie mij te groot is, anders had ik er ook één gehad, maar sinds de reatauratie van m’n Seamaster is wat dat betreft ook een wens vervuld. Is die stalen Omegaband op het verkoop gedeelte niks voor je?
Heel veel plezier ermee!
(heb trouwens net Apollo 13 op dvd gekocht, die ga ik binnenkort eens goed bekijken)

groet,
Stef

Nou Menno daar heb je een goede koop gedaan bij een zeer goede plaatsgenoot van me.
Ik heb er ook alleen maar goede ervaringen mee. De prijzen liggen idd. wat hoog voor de vintages maar je weet waar je koopt en dat is ook iets waard.
Ik wens je veel draag/kijk plezier met deze aanwinst!

mvg, Frans

Mooie aanwinst Menno, helemaal top(tu).

En Wesselink en Vreeker ken ik ook. Ze hebben vorig jaar m’n Rolex onder handen genomen. Goed werk en iig een stuk goedkoper dan Rolex zelf én ze vervangen niet zomaar zonder overleg vintage onderdelen die je graag wil houden. De communicatie was niet helemaal 100%, maar dat wijt ik maar aan de vacantie periode. Mijn ‘oer’ Poljot hebben ze wel gratis meegenomen: nieuw glaasje en de seconden wijzer gerepareerd.

Ziet er puntgaaf uit voor een horloge uit 1973!
Ik kom zelden in Alkmaar en ken Wesselink en Vreeker niet, maar klinkt wel erg goed.
Veel draag-plezier met je prachtige Speedy!

Prachtige horloge… een uitmuntende keuze!

Yie-haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :}:~:}:~

Lange R en T SWISS MADE T, he-le-maal cool.

Maar ik hoop wel dat het een 145.022-73 is i.p.v. een 145.020… :slight_smile:

gr. Roel

Dit keer even gekeken met mijn bril op… en je hebt gelijk. xxx.0022 met 'n serienummer dat begint met 31

Menno

wat is het verschil tussen 145.020 en 145.022???

Ik kan het wel proberen uit te leggen, maar deze link is errug waardevol en daar staat het allemaal veel overzichtelijker op dan ik kan vertellen: http://www.speedmaster-mission.net/

Menno

thieuster Schreef:

Ik kan het wel proberen uit te leggen, maar deze
link is errug waardevol en daar staat het allemaal
veel overzichtelijker op dan ik kan vertellen:
http://www.speedmaster-mission.net/

Menno

Thnx voor de link Menno (tu)

Voor de luierikken onder ons; een 145.020 is een vintage Seamaster (cushion case) uit 1970… ;):smiley:

gr. Roel

Mooie aanwinst Menno, een mooi aandenken!

Welke band heb je erbij gescoord?

Een Morellato Rally-band. Zwart (natuurlijk)

Menno