De Claro Beach-Star

Een topic over het merk Claro.

Claro Watch SA is in 1961 in Zwitserland opgericht door George Josef von Burg en begon met het produceren van 866 uurwerken, in 2004 bij de re-launch van het merk Claro opgevolgd door het CL-888 uurwerk (een evolutie van een bestaand Chinees uurwerk) als concurrent voor de populaire ETA en Sellita uurwerken in Zwitserland. In 2008 is men gestopt met het CL-888 uurwerk en is men in 2009 begonnen met de ontwikkeling van een geheel eigen 100% Zwitsers uurwerk, de VB9832.

Claro produceerde ook horloges, van 1956 tot 1967 het merk ‘Old England’ voor de Loftus Family in Londen en van 1969-1973 in eigen beheer de Beach-Star (met BFG uurwerk).
De Beach-Star is een water ‘resistant’ (5 ATM) sport horloge met mechanisch uurwerk in een Noryl-Fiber kast met een metalen afdichtring aan de bovenkant. Leuk weetje, de brandweer van Basel kreeg in 1971 dit horloge als standaard dienst horloge. Onder de naam Beach-Star kwamen later ook de Auto-Star met automatisch uurwerk, de Sport-Star ‘DIGITAL’ en de Jeunesse met automatisch uurwerk.

Zelf ben ik in het bezit van twee Beach-Stars en een Auto-Star, maar ik bereid mijn verzameling graag uit! Helaas is er weining te vinden over deze horloges, terwijl er toch genoeg geproduceerd zijn. Soms komt er eentje op eBay of Catawiki terecht, maar met prijzen > $200 inmiddels.

11 likes

Ik had er nog nooit van gehoord… weer wat geleerd vandaag :slightly_smiling_face:

1 like

Meer info op:
http://www.clarowatch.com/
https://boutiquevonburg.com/ (de ‘nieuwe’ Claro horloges)
https://www.kickstarter.com/projects/clarowatch/power-of-resilience-claro-a-new-way-of-telling-time

1 like

Ik kende alleen deze afgeleide van de Timex Black Max