De grote SubMariner look-a-like contest

Hallo Allen,

Gisteren speurend naar een leuke duiker kwam ik verdacht veel ‘submariners’ tegen. Eenieder kent natuurlijk de her-en-der verguisde Alpha imitatie, maar dat het er zó veel waren wist ik niet. Hier alvast een beginnetje, wie kent er meer?

Groeten,

Martin

Mijn excuses alvast voor de diverse copyright schendingen van de foto’s.

Het Orgineel:

De Alpha:

Seiko (foto van Robbie’s Site)

Marcello C.

Steinhart:

Orient:

Sandoz:

Bulova:
[img]http://www.pmwf.com/Watches/WATCHSALES05/Bulova%2040%20mm%20Auto%20Black%20Black%20B211SBK/Front.jpg[/IMG

Invicta:

Kadloo:

Smash:

Tauchmeister:

Marathon:

Ollech & Wajs:

De Steinhart is meer een GMT-MASTER imitatie en de Marathon heeft als enige vergelijkbare punt de loupe op de datum?

Voor de rest heb je wel gelijk, het is volgens mij het meest geimiteerde model uit de horlogegeschiedenis. (misschien dat fliegers ook wel aardig in de buurt komen…)

Immersion Stendardo?

Tauchmeister en Alpha doen echt hun best om te lijken…

Wijzers, indexen :frowning:

Die Steinhart is helemaal om naar van te worden.

De Omega liefhebbers die dit imitatie en verachtelijk vinden moeten maar nooit naar het Omega museum gaan. Daar ligt er ook één… met Omega er op :smiley: Ik wou dat ik er een foto had!

De steinhart is idd een combinatie van de twee rolexen.
De marathon is ook ietwat dubieus. Maar ik zie wel wat meer overeenkomsten dan de loupe hoor. laten we het ‘geïnspireerd op’ noemen :wink:

Groeten,

martin

Inderdaad. Ik wist dat ik ooit een ‘imitatie’ heb gezien van een bekend merk. Ik wist alleen niet meer welke. Google levert voorlopig ook geen foto…

Rolex werd vroeger al geimiteerd.
Let op de wijzers en de indexen van mijn oude Le Gran:

Hier het ‘‘orgineel’’…

The Blancpain Fifty Fathoms

http://www.fiftyfathoms.net/FiftyFathoms/FiftyFathoms.html

Ik bedoelde zelf eigenlijk het exacte model, wat hét orginele duikershorloge is wil ik even niet aan :wink:
Van de Fifty Fantoms zijn trouwens ook veel look-a-likes

Groeten,

Martin

beoel je dit Henrik?
http://62.73.172.171/eMuseumPlus?service=DynamicAsset&sp=SU5mxm4Yx%2FVbg9LVP7MZLDqo6z5lhONBxez%2FYx5EhVSCZjU0bcvvsnPxkoLiFJnF9QzRY98OZwV3L TpwyJeR7NMPvp3RRP61q%2FZaOrpMIarV%2Bb%2F%2FzcNHT5yyJGqnlNVpn&sp=Simage%2Fjpeg

of meer deze

http://62.73.172.171/eMuseumPlus?service=DynamicAsset&sp=SU5mxm4Yx%2FVbg9LVP7MZLDqo6z5lhONBxez%2FYx5EhVSCZjU0bcvvsnPxkoLiFJnF9QzRY98OZwV3L TpwyJeR7NMPvp3RRP61q%2FZaOrpMIarUFg8Cbhx4jciyJGqnlNVpn&sp=Simage%2Fjpeg

Hallo Martin,

Leuk initiatief; we hebben 't vaak gehad over imitaties. Maar die heb je in vele gradaties. De Rolex Submariner – uit 1954! – is het icoon van het duikershorloge en het meest geimiteerde horloge te wereld.

Het was destijds een volledig nieuw ontwerp. Met een waterdichtheid van maar liefst (in die tijd) van 10 atm. Het ontwerp kwam tot stand omdat 1 van de Rolex-directeuren (een zekere Jeanneret) duiken als hobby had. Het ontwerp is inmiddels vrij van rechten, dus je kunt 't kopieren en onder eigen label uitbrengen. Wat veelvuldig gebeurt.

Groet,

Johan

Ook Tag Heuer doet mee.

Hoi Ed,

Ik had al even bij een aantal Tags gekeken, ik meende me te herinneren dat zij er ook één hadden, maar vond hem niet in de huidge collectie. Maar hij is er dus wel zie ik.

Bedankt voor de aanvulling.

Groeten,

Martin

Hoi Johan,

Ze moeten het maar als een compliment zien, dat ze zoveel gecopiëerd worden. Het blijft ook een prachtig model. Ooit komt het orgineel er. Tot die tijd is de Alpha prima :wink: