De Limited Edition 2008!

Omdat de tweede kandidaat zich door leveringsproblemen van uurwerken heeft moeten terugtrekken (lees http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,89520), kan de Werkgroep Horlogeforum.nl Limited Edition 2008 u de nieuwe Horlogeforum.nl Limited Edition 2008 met trots presenteren:

[center]De AEROWATCH COUSSIN 1942- Horlogeforum.nl LE 2008

[/center]

[center][/center]

Aerowatch is in 1910 opgericht in La-Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Een paar jaar later verhuist het bedrijf naar Fleurier en in 1935 naar Neuchâtel. In deze periode exporteert het merk al horloges naar 15 verschillende landen.
In 1942 wordt het bedrijf overgenomen door Maxime Crevoisier, die een nieuwe fabriek in Neuchâtel opzet en zich specialiseert in zakhorloges. In 1959 neem zijn zoon, Georges Crevoisier, het bedrijf over en zet een distributiekanaal op in meer dan 30 landen. Dankzij de betrouwbare contacten die het merk onderhoudt met klanten wordt het wereldberoemd.
Na 46 jaar aan het roer van het bedrijf te hebben gestaan gaat Georges in 2001 met pensioen en geeft de leiding over aan de ervaren Denis Bolzli. In 2005, als het bedrijf zich inmiddels heeft gevestigd in Le Noirmont, komt de leiding van Aerowatch in handen van de nakomelingen van Denis Bolzli, Adeline, Fred-Eric und Jean-Sébatien. Het is in dit jaar dat Aerowatch haar eerste polshorlogecollectie presenteert, geheel in de stijl van klassieke Zwitserse vintage horloges.
In 2008 verhuist Aerowatch opnieuw, naar Saignelégier in een statig pand uit 1896.

De specificaties van het originele horloge:

Uurwerk: 11½ ETA 2824
Functies: uren, minuten, seconden, datum
Wijzerplaat: zwart met Romeinse cijfers
Kast: RVS rond 40mm 5 ATM
Glas bovenzijde: saffierglas sferisch geslepen
Glas onderzijde: mineraalglas
Band: leder met kroko print
Wijzers: secondewijzer geel
Winkelverkoopprijs: € 750,00
Dit model is officieel in 2005 alleen uitgeleverd aan Saoedi-Arabië en maakt geen onderdeel uit van de huidige collectie.

Horlogeforum Limited 2008 Ref. 60911 AA08 wijzigingen:

Wijzerplaat: zwart met Arabische cijfers uitgevoerd met tritium
Wijzers: aangepaste wijzers uitgevoerd met tritium
Secondewijzer: aangepaste wijzer uitgevoerd in rood
Opdruk op de wijzerplaat : Limited 2008 (lettertype gelijk aan Aerowatch)
Gravering aan achterzijde in het metaal: Horlogeforum.nl & individuele nummering. In plaats van typletters “Horlogeforum.nl” kan eventueel ook op de achterzijde in het metaal het logo gegraveerd worden.
Verpakking: luxe doos met certificaat
Oplage: minimaal 25, maximaal 99 stuks

Prijs Horlogeforum.nl: € 395,00 inclusief alle wijzigingen.

Het voorstel voor deze Limited is gekomen van Jorgent en Paul Duthman.

Hoe kunt u deze Horlogeforum.nl Limited Edition 2008 in uw bezit krijgen?
Niet meer, de periode van inschijving is voorbij!

Oplage en de nummers!
We gaan in eerste instantie zoals altijd uit van een oplage van 25 stuks. Mocht de interesse echter groter zijn (en dat is zeker niet ondenkbaar), zullen we de oplage per 5 verhogen (tot een maximum van 99 stuks). Hoeveel het er ook worden, een unieke kans om in het bezit te komen van een zeer gelimiteerd horloge van een gerenommeerd bedrijf! Daarbij is uit het verleden gebleken dat onze Limiteds steeds meer waard worden, dus ook als belegging geen slechte investering (maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst).

Deelnemers aan eerdere Limiteds hebben voorrang in keuze van een nummer. Iemand die in 2007 heeft meegedaan kan hetzelfde nummer krijgen als hij of zij in 2007 ook had. Deelnemers aan de limited 2006 die niet meededen in 2007 kunnen, als degene die dat nummer in 2007 had het niet wil, met voorrang hetzelfde nummer krijgen als in 2005. Enzovoorts met terugwerkende kracht tot en met 2003.
Geef daarom voor de zekerheid, of u nou wel of niet eerder mee heeft gedaan, een top drie van favoriete nummers op. Heeft u geen voorkeur, laat dat dan ook weten, dat is voor ons erg makkelijk.

Uitreiking en verzenden!
De Limiteds zullen, na levering aan ons, worden uitgereikt op de jaarlijkse horlogemeeting die, afhankelijk van de leverdatum, ergens in oktober of november zal zijn (dus in ieder geval ruim op tijd voor Sinterklaas en kerst)) op een locatie centraal in Nederland. Zodra we meer weten over de levertijd zullen wij u natuurlijk via deze weg op de hoogte stellen.

Kunt u niet naar de uitreiking komen, kunnen wij het horloge de dag na de uitreiking aangetekend naar u toesturen of kunt u het vanaf de dag na de uitreiking op werkdagen komen halen in Rotterdam. Dankt u al te weten of u wel of niet kunt komen, laat dit dan ook in uw mail weten. Als u nu al weet dat u het horloge opgestuurd wilt krijgen kunt u gelijk € 6,65 extra overmaken (voor aangetekende verzending), weet u het niet zeker vertrouwen wij er op dat u dit later alsnog voldoet. Aangetekende verzending gebeurt overigens op eigen risico!

Tsja, verrassend!
Ben er nog niet uit.
Misschien een stomme vraag; maar waar staat 11½ voor (Uurwerk: 11½ ETA 2824)?

Groeten,

Ron.

Ik neem aan dat het de maat van het werk is in de pre-metrische Ligne, een ruime 2¼ mm, waarmee de doorsnee van de 2824 op bijna 26 mm komt (2.25583 * 11.5 = 25.942045).

Ok, bedankt voor de uitleg.

Groeten,

Ron.

Er is wat verwarring ontstaan over of de Limited nou wel zo Limited was omdat er een versie op de site van Aerowatch stond die erg op onze Limited lijkt. Dit was een fout van Aerowatch, de foto is er inmiddels vanaf, dit horloge met deze kleur wijzerplaat is echt alleen voor ons! De kleurenvarianten zitten nog wel in de collectie van Aerowatch.

Mocht je de intentie hebben de Limited te bestellen, laat mij dat dan nog even weten, dan kan de teller weer verder omhoog! Een Limited kan daarnaast een goede belegging zijn, kijk maar eens naar de prijzen die wij in het verleden voor een MeisterSinger en Zeno betaald hebben :slight_smile:

Twijfel je nog? Hak dan nu de knoop door, er zijn nog maar 5 dagen over en we moeten nog een paar deelnemers hebben om het te halen!

Hi Henrik,
Ik ben wel benieuwd hoeveel limited 2008 er komen.
Is er al nieuws?

Ja maar nog niet openbaar. Wil je er alsnog één? :smiley:

pfff, maak me nou niet weer aan het twijfelen…

Ik heb er nog wel één over hoor… Andere dingen komen terug, deze niet :smiley:

Hoewel de Limited dit jaar wat langzamer op gang kwam dan andere jaren is het toch weer gelukt!

De AEROWATCH COUSSIN 1942- Horlogeforum.nl LE 2008 zal binnenkort in productie gaan in een oplage van 20 stuks. Dit is minder dan in eerste instantie de bedoeling was (normaal is 25 het minimum) maar we wilden de bestellers niet teleurstellen en Aerowatch had er (na enig overleg) geen bezwaar tegen 20 stuks te produceren. Uiteindelijk is deze Limited dus de meest zeldzame van de (tot nu toe) gemaakte Limited :smiley:

De bestellers kunnen binnenkort bericht verwachten over hun nummer, de datum van oplevering is nog niet bekend.

Mocht je spijt hebben dat je 'm niet hebt besteld, er is nog een heeeeele kleine kans dat er nog één beschikbaar komt. Stuur me een pb als je er toch een wilt. Wie weet…?