Delbana

Gisteren gekocht op een rommelmarkt. Ik zie veel van dit exacte model met andere merknamen. Deze is wel verguld (10 micron). Kan iemand mij iets meer over dit horloge vertellen?



2 likes

Het lijkt mij een dameshorloge met een FHF 69-21 uurwerkje dat gemaakt is van 1966 -1980.

3 likes

Leuke aankoop!
Even naar de “Vragen over type etc.” rubriek verplaatst, met meer kans op een antwoord …

1 like

Lijkt me enigszins unisex. Sachy al dat het een jaren 70 horloge zou zijn

Dank je Junior, ik ben benieuwd

Die begin ik op dit moment wat zat te worden :see_no_evil:
Bij een ervan inmiddels de balansveer gesloopt. Bij montage wipte hij van de platine af in een draai. Veer verward en kreeg die met het grootste geduld nirt meer goed. Maar……. oefening baart kunst :sweat_smile:

2 likes

In de geest van onze oprichter Goliardo Della Balda, is Delbana blijven we zijn principes trouw volgen; het produceren van hoogwaardige Zwitserse horloges die betaalbaar en stijlvol zijn. Toen hij in de jaren twintig in Zwitserland aankwam, waren uurwerken gereserveerd voor specialisten en rijken. De jonge, ondernemende Della Balda was vastbesloten om daar verandering in te brengen en wilde zichzelf opleiden in de horlogerie. In 1931 richtte hij Delbana op met de missie om horloges toegankelijk te maken als kwaliteitsgereedschap en modeaccessoires voor alle levensstijlen en we zijn gepassioneerd om deze betekenisvolle basis voort te zetten.

1 like

De band is 18mm, dus dat is meer dan “dames” :wink:

1 like