Der Uhrmacher am Werktisch en chronometergang

Hallo,
Ik zoek de inhoud tafel van de boek “Der Uhrmacher am Werktisch” van W. Schultz om te weten of er iets over chronometergang is geschreven.
Ik weet zeker dat in de eerste editie dat afwezig is, maar het schijnt dat in (en vanaf ?) de 9de editie van 1933 een deel erover bestaat.
Edit : Als U anderen boeken kennen die de chronometergang bespreken laat het mij ook weten :slight_smile:
Bedankt voor de hulp,
Bruno

Ik heb hier de Franse versie van de elfde druk en daarin vind ik niets, maar misschien kijk ik niet goed, dus ik stuur je een scan van de table des matières.
Cordialement

1 like

Hartelijk bedankt Maurits !

Screenshots van de PDF, die niet geupload kunnen worden.
j’espère que la résolution suffise. Si non je rescan.

1 like

petit sourire d’ailleurs

grafik

1 like

Non, c’est parfait merci !
Ik heb de 3de editie van 1910 (weerdruk van 2001) en er zijn delen die ik niet heb, onder ander de Roskopf, steen vevanging…
Dus is het toch mogelijk dat een andere editie een deel over de chronometergang inhoudt, maar bijzonder dat deze werdt later uitgetrokken.

Hier heb ik deze inlichtingen gevonden :
https://uhrenliteraturshop.de/Uhrenbuch-Fachbereiche/Alle-Uhrenbuecher/Der-Uhrmacher-am-Werktisch-Buch-von-Wilhelm-Schultz::157.html

Uhrmacherbuch über die Taschen- und Armbanduhrreparatur

Natürlich findet auch der Fachmann in diesem Uhrenbuch viele wertvolle Hinweise zur Reparatur alter Armband- und Taschenuhren. So finden sich im Textteil des Buches Kapitel über grundlegende Arbeitstechniken (Berichtigung der Eingriffe, Umgang mit dem Zapfenrollierstuhl, Umgang mit der Drehbank und der Wälzmaschine), über Bauteile einer Taschenuhr (Gesperr, Bügelaufzug u. a.) sowie über die wesentlichen Hemmungen in Kleinuhren, wie den Steinanker-, Stiftanker-, Zylinder- und den Chronometergang.

Beter laat dan nooit (lees topic nu pas :innocent:). Ik heb digitaal de tweede oplage en daarin staat (na 2x voorwoord) de volgende inhoudsopgave:

Google levert nog de volgende links op:

http://www.klokjesluider.nl/chronometergang.html


http://www.uhrmachermeister-seeling.de/Chronometergang.html

Vooral de laatste link heeft veel info. Waarschijnlijk had je die zelf ook al gevonden, maar beter te veel info dan te weinig. Succes en groet, Henk

1 like

Ken je het hoofdstuk Chronometer Escapement uit Watch and Clock Making and Repairing van W.J.Gazeley?
Zo niet kan ik het voor je scannen en naar het adres sturen, dat je vanochtend opgegeven hebt.

1 like