Een knaller van een NA als jaarafsluiting

Ik sluit het jaar af met een lang gewenste NA. Nou ja, lang…van die twee jaar dat ik écht serieus in de hobby ben gedoken in ieder geval een groot deel.

Eerst kwam de interesse in vintage, toen de liefde voor de oude chrono-uurwerken van Seiko en vervolgens het verhaal van de 6139, de ’el primero’ van Seiko, de space heritage van de Pogue en vervolgens de eigenzinnige bullheads met hun 6138 uurwerk. De Pogue (de gele) en de blauwe variant heb ik inmiddels (gehad).

Begin dit jaar scoorde ik vervolgens een mooie blauwe bullhead op MP. Ja, dan kan nog gewoon hoor! Net exemplaar, helemaal origineel, ook de band. En lekker scherp.

Maar goed, net als veel dieren (en mensen) komen ze vaak in duo’s. De bullhead kwam naast de blauw/zwart, in een bruin/goude uitvoering. Al tijden keek ik er latent naar uit maar er is veel rommel te koop. Vol aftermarket onderdelen, helemaal dolgepolijst of gewoonweg in barre staat.

Maar toen, een paar weken geleden verscheen er weer eens een exemplaar, wederom op marktplaats. Op basis van de op zich de slechte foto‘s meende ik toch moeten oordelen dat het om een interessant exemplaar ging.

De ‘verkoper’ was niet de echte verkoper want hij trad op namens de eigenaar, een man op leeftijd zonder computer. Maar met een bullhead ‘in een laatje’… Extra foto’s gevraagd, dat zag er nog steeds interessant uit. Ook volgens @koekoek, die ik even op de hulplijn had.

Maar goed, de beste man had op een of andere manier wel het idee dat hij wat moois in handen had want hij wilde de hoofdprijs. Eerst maar een paar weken laten sudderen (dat was best spannend) om hem in te laten zien dat hij zijn ambitie wat moest bijstellen. Afgelopen week maar weer contact opgenomen, ik had er inmiddels ook al twee horloges voor verkocht in de tussentijd. Voor de zekerheid… :grimacing::sweat_smile:

Er was ineens beweging mogelijk in de prijs en na wat heen weer praten gisteren in de auto gesprongen met wilfox jr. om de reis naar Winterswijk te maken. Best een eindje vanaf Gorinchem… :sweat_smile: Maar wel een symbolische reis zo zou blijken.

Hartelijk ontvangen door de eigenaar en zijn vrouw, beiden boven de 80. De man bleek de eerste eigenaar en al had hij geen papieren meer, ik had geen reden om aan zijn verhaal te twijfelen. Het horloge is in mooie vintage staat; alle lijnen nog scherp, alle verschillende afwerkingen (polijsten, brushing) nog mooi in tact :hugs::hugs:. Dikke blij dus.

Maar wat blijkt, de beste man en zijn vrouw hebben ook in Gorinchem gewoond. De bullhead dus ook! Die had de reis van Gorinchem naar Winterswijk al een keer afgelegd. Na wat mooie verhalen over ‘vroeger’ zijn wij weer in de auto geklommen om de bullhead naar ‘huis’ te brengen, naar Gorinchem. O ja, op de terugweg nog even afgesproken met @Sisinnio om een horloge over te dragen. Moe maar voldaan zoals dat heet rolden wilfox en wilfox jr. tegen tienen thuis over de drempel. Mooie afsluiting van dit horlogejaar: mijn bullheadduo compleet! :sunglasses::love_you_gesture:t2::facepunch:t2:

En nu de plaatjes:

Ik had nog een bruine racing strap liggen:

Bedankt voor het kijken!

114 likes

Echt heel mooi :+1: gefeliciteerd met je aankoop :+1:

1 like

Wat een mooi verhaal man! Geniet ervan, zeker op deze band erg smaakvol!

1 like

Gefeliciteerd met deze schoonheid vosje :joy::ok_hand:. Ik bedoel uiteraard @wilfox

Geniet ervan man :ok_hand::+1::+1:

2 likes

Mooi hoor!
Gefeliciteerd en geniet ervan :heart_eyes::+1:

1 like

Prachtig! Veel plezier ermee!

1 like

Gefeliciteerd met deze NA

1 like

Leuk verhaal en wat een prachtig horloge zeg!
Kleur, maat, symetrie. Alles klopt

1 like

Mooi, mooi, veel draagplezier met dit prachtig horloge :+1:

1 like

geniet van deze tijd , op leer echt cool :sunglasses:

1 like

Veel draagplezier :+1:

1 like

Mooi verhaal, mooi horloge. Heel veel draagplezier!

1 like

Leuk verhaal @wilfox. Dat je er maar lang van mag genieten en leuk dat het horloge nu weer ‘thuis’ is.

1 like

Mooi verhaal en bijzonder horloge!:ok_hand:

Heel veel plezier ermee gewenst! Geniet ervan kerel!:slightly_smiling_face:

Veel plezier ermee gewenst!

1 like

Heel mooi. Hij staat je goed! :ok_hand:

1 like

Wat een mooi verhaal met een goed einde zeg! Heel veel plezier met de NA!

Hahaha… paar weken laten sudderen, ik zou gek worden. Respect! :pray:t2:

1 like

Zo, dit is echt een heel erg net exemplaar zeg. Nice! :ok_hand:

1 like

Leuke aanwinst, en zo te zien inderdaad in prima staat. Veel plezier ermee :+1:

1 like

Schitterend verhaal. Maakt het een bijzondere aanwinst.

1 like