Eenvoudig horloge

Hallo,

Ik ben een beetje aan het rond kijken naar een eenvoudig horloge (altijd lastig uit te leggen wat je bedoeld). Ik bedoel bijvoorbeeld zoiets als blancpain. Maar die zijn wel duur geloof ik? Minstens 5000 euro? Wil een mooie strakke wijzerplaat en verder niks. Een handopwinder zou helemaal mooi zijn. Of zijn die kwetsbaarder? En natuurlijk een doorzichtige achterkant. Wil zelf altijd wel graag het uurwerk zien.

Als iemand iedeeen heeft…

Alvast bedankt,
Sander

een hele andere prijscategorie dan de Blancpain, maar heb je deze postings al gezien?

http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,8603

Tsja, ligt er helemaal aan hoeveel je wilt uitgeven. Is een Zeno Pilot misschien iets voor je?

http://www.sayin-watches.com/home.php?markid=31&bildid=793&adminid=&sprache=3&seite=3

Of een Stowa Antea?

http://www.stowa.de/Kollektion/Antea/antea.html

Probeer anders een foto te posten van iets wat je wel mooi vindt, en de hoogte van je budget. Wellicht komen er dan meer suggesties!

Nomos Ludwig.

Die Stowa’s heb ik eens bekeken: echt mooi, moet ik zeggen.

Ze hebben er ook ééntje met een kleine secondewijzer: http://stowa.de/shop/cgi-bin/lshop.cgi?action=showdetail&wkid=1570&ls=d&nc=1132315072-1820&rubnum=antea&artnum=anteaklsek&file=&gesamt_zeilen=Tshowrub--antea

Deze heeft een prachtig Peseux-uurwerk, dat je door de glazen achterkant goed kunt zien. Toch weer net iets aparter dan een standaard ETA-uurwerk.

Mooie horloges voor relatief weinig geld; enig nadeel vind ik dat je ze alleen online kunt bestellen. Zelf houd ik er van om een horloge vast te kunnen pakken voor je er een hoop geld voor neertelt…

Verder zou je eens kunnen kijken naar Meistersinger: www.meistersinger.net.
Niet alleen vanwege de unieke “Einzeigeruhr”, ook de “gewone” driewijzerhorloges zijn heel mooi. Dit horloge heeft voor zijn eenvoudige ontwerp al talloze design-prijzen gewonnen. Ik heb ze bij een plaatselijke juwelier hier eens goed kunnen bekijken en ze zijn werkelijk prachtig afgewerkt en een genot om naar te kijken. Prijzen vanaf € 545,- met mineraalglas, voor saffierglas betaal je nog eens € 136,- of € 159,- euro extra, afhankelijk van het formaat. Die Einzeiger staat hoog op mijn verlanglijstje…

Groet,

Gerard

Ik volg Leen, en zou een Nomos adviseren. Erg goede kwaliteit, eenvoudig, maar o zo mooi.

gr,
Hans Mennink

Is een Panerai Luminior Base of Luminor marina mischien een idee

zoiets wellicht ?
Dit is een handopwinder met Unitas uurwerk, Zijn niet kwetsbaarder als automaten en ziet er geweldig uit.

Kan niet precies ontcijferen wat je budget is, deze kost normaal on 1150 euo. Is er ook nog met een 8dagen uurwerk echter zonder achterruitje. Wijzerplaat ook in wit leverbaar.
Say

misschien een Longines uit de master collectie ?

heej wat is de doorsnee van die eberhard?

Eberhard Traversetolo doorsnede is 43 mm. Mooie maat !! Niet te groot, maar zeker niet te klein.
Kijk even op de eberhard site, zijn net een paar nieuwe wijzerplaatmodellen uitgekomen. Is er trouwens ook in “Destro” uitvoering.

Meistersinger IZ!!

Simpliciteit op zijn mooist.

Te denken valt aan Frederique Constant, niet te duur en sommige hebben glazen bodem en zichtbare veer.(geen handopwinder)

Wel een mooie handopwinder is Rolex Cellini Classic, maar die heeft geen glazen bodem.

Mvg

Dank jullie wel allemaal. Het is wel erg moeilijk. Ga binnenkort maar eens rond kijken bij juweliers. Heb nu in ieder geval wat iedeen.

Groet Sander

nomos orion met glazen bodem