"Engine turned" iets te letterlijk genomen?

Ik zat even horlogeporno te kijken (Rolexen uit mijn geboortejaar) en kwam toen deze tegen:

Ben ik nou scheel of zit die bezel er scheef op met de “12” marker op de “1”? Is dit een rotating bezel zoals bij duikers?

2 likes

Ik denk dat je gelijkt hebt, dat zit er scheef op. Bovendien lijkt de “11 uur” op de bezel uur wel afgesleten?
Vreemd…
Voor zover ik weet is dit geen roterende bezel.

1 like

Neen

1 like

Our used wristwatches will put “to the acid test” by our watchmaker before the sale, without exception.

Staat er dan… deze gaat bij mij dus op de zwarte lijst van aanbieders waar ik nooit iets zou kopen. Is het misschien een idee om een lijst met Chrono24 / Catawiki prutsers op het forum aan te leggen of is dat juridisch lastig?

3 likes

Catawiki is op zich niet zo lastig… Iedereen waar je niet de mogelijkheid face2face te kijken :wink:

1 like

Die is er verkeerd opgezet… Kan opzich redelijk makkelijk verholpen worden lijkt me. Lijkt verder een betrouwbare verkoper als je naar de reviews kijkt… maargoed dat zegt wellicht ook niet meer zoveel tegenwoordig? Ik zou de verkoper vragen dit te fixen iig.

Niet lastig, maar uitdrukkelijk niet de bedoeling.
Je kan je voorstellen wat er gebeurt als een bedrijf zijn naam hier terugleest als “prutsbedrijf waar je niets moet kopen”. :roll_eyes:

2 likes

Zich schamen en leven beteren?

3 likes

Dat zijn de goede bedrijven.
Er zijn er ook die de focus niet op de klant hebben maar op de euro :face_with_raised_eyebrow:

6 likes

Hoe zit het als er een lijst van “prutsbedrijven” wordt aangelegd in het off-topic deel van dit forum? Dat is afgeschermd van de openbaarheid?! Helpt dat?

1 like

Staat me bij dat dit al eens besproken is. Beter is denk ik een horloge te laten zien zoals hierboven wat wij dan kunnen afraden zonder het bedrijf in kwestie namen te geven waar dit forum juridisch gedoe mee kan krijgen. Denk ik.

4 likes

Mag niet. We kunnen wel een kettingbrief rond laten gaan eventueel

4 likes

Of we zetten een grote pb-groep op waarvoor iedere potentiële deelnemer eerst wordt getoetst, opdat er zich daar geen spionnetje zal ophouden. Ik ben nu al gefrustreerd dat de ballotagecommissie mij er niet in laat. :angry:

3 likes

Deze duitse firma verkoopt " passie en emotie " de emotie na ontvangst van je horloge! :tired_face:

1 like

Voor een paar euro heb je zelf een website. Dan heeft @Jur er geen last van en kan hij rustig slapen.

1 like

Ik kan daar niet tegen, dat een bezel scheef gedraaid op een verkoopfoto staat. Dan zie je een duiker te koop staan van een paar duizend euro, en dan staat de bezel 2 tikjes scheef. Dan vraag ik me altijd af hoe zorgvuldig zo 'n verkoper überhaupt is met zijn horloge, als hij al niet ziet dat het horloge niet 100% goed op de foto staat.

Laatst zag ik ook een bijzondere Renault Clio te koop, leuk, maar op de foto was het rubber van het stuur kapot, en de motorruimte zag er gewoon smerig uit. Dan haak ik af, want als dat in de ogen van de verkoper “goed genoeg” is om hem te koop te zetten, dan is mijn vertrouwen weg.

1 like

Ja precies dat! Voor mij moet er echt minstens 1000 euro van die prijs af, wil ik dit nog overwegen. Als die kerel zo onzorgvuldig met z’n waar is, wie weet wat je dan nog meer tegenkomt?