Erfenis met een hoop horloges kent iemand ze?

Mijn oud tante is een paar weken terug overleden. En bij haar erfenis zat een hele stapel oude horloges. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik hiervan weinig tot niks afweet en daarom zet ik ze hier neer en ben ik benieuwd of er misschien iets tussen zit wat enigsinds intressant is om te bewaren/verkopen aan iemand die ze wel mooi vindt.

Mijn oudtante komt zelf uit het geslacht willink, en was behoorlijk vermogend, ook lagen hier de nodige schetsen en schilderijen van de grotere artiesten der aarde. Dus wie weet dat ze ook ergens een smaak voor horloges heeft opgepikt.

de eerste:
EEn Citizen Crystron Quartz. Ik weet dat de Mega versie gruwelijk duur is, en ik zou neit weten wat deze normale versie zonder het 4Mhz uurwerk ongeveer kan opbrengen. Als iemand er iets vanaf weet of er intresse in heeft dan hoor ik het graag :slight_smile:

Horloge is in redelijke staat, er zit een barst in het glas alleen die is niet voelbaar en niet vanuit elke hoek zichtbaar. Weet niet of repareren de moeite waard is.

http://imageshack.us][img]http://img111.imageshack.us/img111/3159/image003jp6.jpg[/img

Er staat op Image Quartz, hij is goud kleurig en er zitten een hoop bezels bij om te vervangen en te matchen op het horloge. Hij is rete oud zo te zien en ik kan er op internet ook helemaal niks over vinden. kent iemand dit horloge misschien?? of is het rommel want dan gaat het fijn de prullebak in.

http://imageshack.us][img]http://img131.imageshack.us/img131/6711/image004mz6.jpg[/img

Dit is een klein gouden klokje, staat geen merk op verder. Een bevriende juwelier wilde er 150 euro voor geven alleen voor het goud zelf, dus hij is nog wat waard. Op de achterkant staat een 14 karaats goud stempel, en meer dus ook niet. Kent iemand dit of is het niet meer de moeite dan het gewoon te laten omsmelten?

http://img369.imageshack.us/my.php?image=image005bn8.jpg][img]http://img369.imageshack.us/img369/5374/image005bn8.th.jpg[/img

Hier is een echt bejaarde klokje, ik geloof dat er iets van Giorgio Santini opstaat. ik heb er zelf nog nooit van gehoord, maar misschien dat het iemand hier iets zegt. Hij is goudkleurig, geen echt goud aan het gewicht te voelen.

http://img111.imageshack.us/my.php?image=image007sg8.jpg][img]http://img111.imageshack.us/img111/2655/image007sg8.th.jpg[/img

De laatste die ik op dit moment bij de hand heb is een kleine gouden Tissot. Niet heel erg modieus meer, maar desalniettemin in goede staat. Is er iets bekend over dit klokje bij iemand?

http://img369.imageshack.us/my.php?image=image009ag8.jpg][img]http://img369.imageshack.us/img369/6350/image009ag8.th.jpg[/img

Alvast bedankt voor alle moeite!! Mocht er iets tussenzitten dat je intresse wekt, aarzel dan niet contact op te nemen. Want waarschijnlijk gooi ik ze toch allemaal in de verkoop of in de prullenbak :wink:

De Tissot en dat gouden dameshorloge zijn leuk, de Citizen is grappig, maar niet waardevol. De rest is ronduit meuk.

Rommel
Prullenbak
Rete-oud
Gewoon laten omsmelten
Verkoop

Uit je woorden maak ik op dat erfenissen bij jou wel in goede handen zijn. Bah!

Mijn beste paul, ik merk al dat je niks afweet van de situatie en de aard van de erfenis.

Toch bedankt voor je reactie!

gr.
Tim

Paul hoeft daarvan ook niets te weten; een beetje anders vertellen dat je hier niet veel mee hebt enz. komt al heel anders over dan:

Rommel
Prullenbak
Rete-oud
Gewoon laten omsmelten
Verkoop

Zoals Paul naar voren bracht…

Precies. Ik hóéf helemaal niets van jouw erfenis te weten, maar ik weet wél dat ik met iets meer gevoel en respect praat over de bezittingen van de mensen die mij ontvallen zijn.

Dan kende je de persoon in kwestie niet, deze persoon heeft tot op haar sterfbed toe geprobeerd het iedereen die ze kende het leven zo moeilijk mogelijk te maken. Zelfs haar eigen ouders heeft ze uitelkaar gedreven.

Het was een verschrikkelijk mens, tot op de laatste dag.

Maar dit kunnen jullie natuurlijk niet weten, daarom zal ik het de volgende keer wat neutraler houden om dit soort discussies te voorkomen.

gr.
Tim

Op dit forum wordt informatie uitgewisseld over horloges. Dat is de passie die ons bindt, nietwaar? Tot voor kort ging dat in goede harmonie, maar de laatste tijd lopen de discussies steeds vaker betrekkelijk hoog op. Zou dat komen door de slechte zomer? Ik weet het niet, maar ik constateer wel dat het ten koste gaat van de goede sfeer.

In mijn werk heb ik gemerkt dat het fenomeen email soms ongewenste effecten heeft. Voor het gemak beschouw ik uitingen op het forum ook maar even als email. Doordat dingen ineens op “papier” staan, is de boodschap vaak meer confronterend dan in het geval dat je het in een gesprek tegen iemand zegt. In gesprek kun je direct reageren op elkaar en kun je dingen direct rechtzetten omdat je de mimiek en lichaamstaal van jouw gesprekspartner kunt zien. Bij email kan dat niet.

Moraal van dit verhaal; bedenk je vooraf hoe jouw reactie kan worden opgevat door anderen. Met andere woorden; hoe zou je het vinden als een ander dit schreef? Hierdoor voorkomen wij wellicht dat discussies uit de bocht vliegen en “uitstijgen” boven onze zo geliefde horlogediscussies.

Laten we weer lekker over horloges gaan praten. Dan weet ik zeker dat wij elkaar weer vinden en de harmonie op het forum in ere houden.

Gr Ron

Correct!
Het groot probleem met papier is dat je nooit, ik herhaal nooit, alles kan neerschrijven. Hierdoor krijg je stukken die de lezer invult op zijn eigen manier (goed of slecht).

Maar terug ON TOPIC

Die Image is niet rete oud, maar gewoon van heel slechte kwaliteit die snel slijt.

Maar zelfs al wás-ie rete-oud, dan lijkt een andere woordkeuze mij wel zo netjes als het om een erfstuk gaat! :smiley:

En verder? Ach ja, laten we het gewoon weer lekker over horloges hebben! :)-D

Haha, ja jongens lijkt me een uitstekend plan :wink:

actiefront stopt-de-verhitte-discussie-om-niks

Ik vrees dat je met je actiefront de plank danig misslaat. Slaap verder.