Eterna Chronometre - informatie gezocht

dag allemaal,

Ik ben geen horloge fanatic, al draag ik al wel mijn hele “bewuste” leven een horloge.
Ik was gisteren bij mijn moeder voor kerst, en die haalde alvast mijn erfenis erbij: een zakhorloge van het merk Eterna, van rond 1930 schat ze in.
Ik vind het een prachtig horloge om te zien: simpele wijzerplaat, gouden kast met sierwerk erin en een gouden ketting eraan.
Het horloge werkt, het loopt prima, en het is een keer schoongemaakt, maar er zit op de wijzerplaat wel een donkere veeg. In het openklapbare deksel aan de achterkant staan een paar keurtekens en de tekst:
Eterna
30
2515196
ik gok dat het hier om het type gaat en een serienummer.
Heb al wat gegoogled maar kom niet heel veel verder qua wat ik hier heb… als er mensen zijn die hier meer van weten, ik ben erg benieuwd naar beetje achtergrond info. Hieronder wat foto’s:

met vriendelijke groet, Oscar

Hey Oscar, ik ben geen specialist maar ik kan wel wat basisobservaties met je delen.

De kast is 14kt goud zoals te zien is aan de markeringen. Verder is een chronometer een zeer hoogwaardig en precies uurwerk; dit horloge is dus geen rommel. Maak hem maar niet open want dan kan er allicht vuil in komen, of je schiet uit, dat zou eeuwig zonde zijn.

Heb je misschien een scherpere en gedetailleerdere opname van de goudmerken?

Een mooie website over oude Eterna horloges vind je hier:

http://www.schild-eterna.de/index.htm

Heren,

Dank voor de reacties, het is inderdaad wat moeilijk te lezen, maar er staat inderdaad 14K in de achterkant, 14 karaats dus, een betere foto van de goudmerken heb ik niet momenteel, het horloge ligt nog bij moeders. Ik zal proberen er een betere foto van te krijgen.

Groet Oscar

Hierbij een wat betere foto van de binnenkant

Groet Oscar

Ik ben een beetje radeloos door deze merken.
De ronde met de kroon ziet eruit als het Duitse goudmerk. Maar de vorm van de kroon is net als de rand om het merk voor 14 karaat atypisch.
Wat me opvalt is, dat er geen Zwitserse merken in de kast van een Zwitsers horloge zie. Dat zou erop kunnen wijzen, dat het uurwerk geexporteerd is en buiten Zwitserland (evtl. in Duitsland) een kast gekregen heeft.
Het kleine merkje naast 14K en dat ca 2 cm rechts van de kroon kan ik niet duiden.