Even mezelf voorstellen

Hallo mensen op dit forum, ik wil mezelf even voorstellen omdat ik sinds ong. een week lid ben.
Mijn naam is Paul en ik woon in Velserbroek, ik werk in ploegendienst en heb daardoor in de incourante uurtjes nog wel eens tijd om een hobby er op na te houden.
Laat deze hobby nou het repareren van horloges zijn, of in ieder geval een poging daartoe.
Ik moet zeggen dat het me wel steeds beter af gaat en dan word je overmoedig hè, met als gevolg dat je weer even een domper te verduren krijgt, maar goed, niet zeuren en vooral doorgaan.
Momenteel ben ik bezig met het weer gangbaar maken van een oud zakhorloge met cilinder balans.
Had ik nog nooit gezien zo’n manier van aandrijving, klokkie is ondertussen mooi schoon en de opwindveer is vernieuwd, nieuw glas erop gezet en nu ben ik net klaar met het “richten” van de balansveer.
Lukt best aardig, daarna de boel weer in elkaar zetten en zien of ie het nog doet.

Nou, ik zou zeggen, groeten allemaal en als ik problemen, of niet, heb horen jullie het van mij.

Lataer,

Paul.

9 likes

Ah… weer een sleutelaar in ons midden… als je vragen hebt over oude zakhorloge uurwerken… Koen is een specialist op dat gebied…

Weet wel waar je aan begint… als je met uurwerken begint te “prutsen”… zo ben ik ook begonnen… en nu?..

'k vertel het nog wel een keer… moet nu weer even de werkplaats in… er staat een titanium Horlogedeksel op de CNC draaibank… :smile:

3 likes

Welkom Paul!

Welkom op HF Paul! Veel succes toegewenst met het zakhorloge-project.

W e l k o m ! !

Welkom hier, er is hier een heleboel kennis over het servicen en repareren van horloges, daar heb ik al een heleboel uit geput.
Ik ben door dit forum ook begonnen met het servicen van uurwerken, en oefening baart kunst, maar tegenslagen horen er (helaas) ook bij. Maar daardoor blijft het wel een uitdaging.
Veel plezier hier en succes met je projecten.
Een leuk verslagje met foto’s wordt hier altijd heel erg gewaardeerd. :sunglasses: Heb je niet alvast een plaatje van je zakhorloge?

Welkom

Welkom! PS: We houden van foto’s… laat eens zien wat je bezig houd… :wink:

Welkom! Ben benieuwd naar het eind resultaat :smiley:.

Welkom!

Welkom op Horlogeforum, Paul! En het is al gezegd, we zijn hier gek op plaatjes! Oveirgen zou ik als ik jou was uit je introductiepost even je achternaam verwijderen. Iedereen kan op dit forum en je zou niet willen dat een of andere gek eens even bij je komt kijken of er nog wat moois te halen valt! Veel plezier op HF!

Mijn beste,

Van harte welkom Paul!!

Orologio Signaturis Temporis. :wink:

Welkom Paul!

Welkom op dit forum Paul!

Hoi Paul, van Harte Welkom :+1:

Hallo TagEd,

Ik wil niet meteen vragen hoe iets moet daarom heb ik eerst de korte gebruiksaanwijzing op het forum nagekeken maar vond het zo snel niet.
Hoe kan ik mijn ingevoerde tekst wijzigen zoals jij al voorstelde?

Vr. groeten,

Paul.

Hoi Paul. Je kunt, nadat je een post hebt geschreven, gedurende beperkte tijd nog zelf je post wijzigen. Dit doe je door het potloodje, onderaan je post, aan te klikken. Wanneer dit niet meer zichtbaar is, kan dit dus niet meer. Maar kun je nog wel 'n berichtje sturen naar de mods met het verzoek (in dit geval) je achternaam uit je introductie te verwijderen. Succes!

Okee TagEd, dankjewel.

Welkom. :+1: Welke klokjes heb je zelf in het bezit? En zoals eerder genoemd zien wij graag foto’s :wink:

Welkom :grinning: