Even voorstellen... - Gjgle77

Hallo allemaal,
Mijn naam is Geert, ben 32 jaar en kom uit de omgeving van Eindhoven.
Ik verzamel al jaren van alles, als het maar nostalgisch is.
Het is 2014, ik ben 26, op een van mijn curiosa zoektochten op Ebay stuitte ik op een leuk jaren 70 Timex horloge. Volgens de verkoper in absolute topstaat, en dan ook nog eens lekker laag geprijsd. Ik droeg op dat moment ook al wel eens oude manchetknopen en stropdassen, had plannen voor de aanschaf van een “Buddy Holly” bril, waarom dan ook niet meteen een vintage horloge? De Timex dus gekocht, zonder research te doen. Vol spanning het pakketje uit de UK geopend en warempel het klokje zag er inderdaad nog bijzonder mooi uit, kekke rvs 70s flex band eraan die precies bleek te passen. Het loopwerk bleek echter toch wat minder betrouwbaar en de datum en dag instelling zijn een oefening in geduld. Een bezoekje aan de lokale uurwerkspecialist leerde mij dat het een leuk horloge was, maar nu dan vooral om naar te kijken, minder om te gebruiken en een afrader om te laten reviseren aangezien de kosten behoorlijk uit verhouding met de uiteindelijke waarde zouden zijn.
Tijdens dit bezoek maakte ik ook meteen kennis met de wondere wereld van kleine lades en kastjes vol interessante onderdeeltjes, bijzondere gereedschappen, ouderwets vakmanschap en vooral nog mooiere horloges. Het constante getik en getingel van allerlei uurwerken en het technische aroma gaven het geheel voor mij extra sfeer. Ik wist direct dat dit niet mijn laatste vintage horloge zou worden.
Inmiddels mede dankzij de uurwerkspecialist en het wereld wijde web toch wat wijzer op jacht gegaan naar iets degelijkers. Het “goei” horloge van mijn overgrootvader zit met regelmaat perfect werkend om mijn vaders pols mooi te wezen: een oude Pontiac. Niet 70 meter diep gevallen, maar overgrootvaders hart staat toch al geruime tijd stil. Met minimaal 60 jaar op de teller nog perfect lopend noem ik dat dus een degelijk horloge. Ook grootvader had een klassieke Pontiac, dus inmiddels 3 generaties gaan mij voor. In plaats van een goudkleurige oldtimer ben ik gevallen voor opnieuw een 70s modieus exemplaar: een luxe Pontiac *** Hydraulica Memomatic met gestroomlijnde Epsa kast. Niet gebruikelijk voor een inmiddels 27 jarige, maar ik vind hem geweldig.
De automaat bleek bij ontvangst toch niet zo automatisch op te winden dus hier wel geïnvesteerd in een revisie. De Pontiac loopt sindsdien perfect en wordt in ieder geval ieder weekend gedragen.
Dit alles bleek de aanzet tot een kleine gemêleerde verzameling van inmiddels 5 vintage horloges van verschillende merken; Timex, Pontiac, Waldman, Junghans en Helvetia. Ze zijn allemaal anders en op verschillende manieren in mijn bezit gekomen, actief gezocht, tegen aan gelopen of gekregen.
Wat mij aantrekt aan deze horloges is de nostalgische uitstraling en het vakmanschap wat nodig is geweest om deze (meestal) betrouwbare en mooi vormgegeven kleine machientjes te kunnen vervaardigen.
Ik vind het leuk om achtergrond informatie te verzamelen over mijn verzamelde spullen. Dankzij een googletocht naar kennis over bovengenoemde Pontiac, ben ik op dit forum terecht gekomen. Erg informatief en leuk om te zien wat mensen nog meer verzamelen en daar dan kennis over uitwisselen.
Ik hoop hier nog veel bij te lezen, en zodoende kennis op te doen, wellicht zelfs de collectie nog eens aan te vullen met iets leuks.
Tot ziens op het forum!


De Timex waar het mee begon, inmiddels met subtielere blauwe lederen band.

28 likes

Mijn beste,

Wat een spontane introductie Geert!! Goed hoor!!
Van harte welkom dan ook, binnen de gelederen van dit befaamde HorlogeForum!!

Orologio Signaturis Temporis :wink:

Leuk verhaal! Welkom en veel plezier op het HF! :+1:

Van harte welkom Geert!

Leuke introductie en mooie foto van de Timex. Ik ben benieuwd naar foto’s van je andere horloges :grinning:

1 like

Welkom! En het is die vintage kriebel die nooit meer overgaat.

1 like

Welkom op dit mooie forum :wink:

Welkom!
Leuk verhaal :smile:

hoi
welkom

Welkom op het Horloge Forum, bloemrijke introductie, veel plezier hier gewenst!

Mooie introductie!
Welkom en veel lees en postplezier. :+1:

Mooi introductie verhaal. Met plezier gelezen.
Veel plezier hier op het Forum.

T25038Welcome_Multilingual_Classroom_Display_Banner

Welkom en have fun hier!

Welkom, Geert en nog heel veel plezier op ons mooie Horlogeforum.

Beste Geert,
welkom op HF!

Van harte welkom hier, Geert! :slight_smile: :+1:

Welkom !
hello-my-son-we-have-been-expecting-you

welkom :smile:

Bedankt voor het enthausiaste onthaal! Op verzoek dan ook nog foto’s van mijn andere oldtimers:


Helvetia 17 Jewels

Pontiac Hydraulica Memomatic

Junghans 15 Jewels

Waldman De Luxe Calendar Antimagnetic

1 like