Even wat verse bandjes

Blijft leuk, bandjes shoppen bij De Horlogebandenspecialist!

6 likes

top winkel!!

1 like

Ik heb er meerdere malen een bandje gekocht bij de horlogebandenspecialist, voor rond de €50-€60, en elke keer vielen ze of uit elkaar of begonnen ze te stinken ivm verschrikkelijk slechte kwaliteit.

Sindsdien koop ik er niets meer en heb ik online een verkoper gevonden die een uitstekende leren kwaliteit bandjes maakt en na 1,5 jaar na regelmatig dragen, zijn ze nog steeds goed, geen stank niets en voor de helft van de prijs dan wat de horlogebandenspecialist kost.

De opmerking “Top winkel” begrijp ik trouwens niet…

Omdat het de enige winkel is die ik ken die vol staat met horlogebandjes in allerlei soorten en maten. Alles dus te zien en te passen, aardige lui en voor mij op fietsafstand.

Overigens heb ik geen slechte ervaringen, keertje per ongeluk een verkeerde maat meegekregen en een keer een bandje met wat bleek een productiefour. Allebei netjes opgelost. Heb je voor jouw klachten contact met ze gezocht?

Deze winkel is een wederverkoper van diverse merken; ik weet natuurlijk niet wat en welke merken je precies gekocht hebt maar het lijkt me sterk alles wat je gekocht hebt “zo maar” uit elkaar valt. Leer gaat ook niet zomaar stinken. Wat ik vermoed is dat de zuurgraad van je huid hier een grote rol speelt. Ik ken mensen die om die reden geen leren banden dragen omdat ze in no time “aftakelen”. Dus om hier deze winkel hiervan de schuld te geven lijkt me niet echt fair.

Waar ik wel benieuwd naar ben is waar nu je banden vandaan haalt en/of wat zij doen om hun leer te behandelen.

1 like

ik heb zat leren bandjes van erg goede kwaliteit maar die stinken niet. Dat heeft met kwaliteit te maken. Ik heb dit bij 3 verschillende bandjes gehad bij de horlogebandenspecialist maar het kan natuurlijk toeval geweest zijn. Als ze structureel slechte bandjes zouden verkopen, dan was de zaak allang geleden falliet gegaan :hugs:

1 like

Laten we het maar op toeval houden dan…

2 likes

Ik heb wel een keer een enigzins van de foto afwijkende kleur gekregen, maar die (soms niet geheel correcte) stock foto’s hebben ze bij veel webshops. Een keer een retour gedaan omdat één steek van het stiksel net niet perfect was, prima opgelost.
Ik heb een stuk of 15 banden bij hun gekocht en ben er tevreden over.

Ik ben wel bekend met behoorlijke heftige effecten op metalen bij sommige mensen maar van leer zocht ik het even op, interessant:

Body oils and perspiration are made up with lots of salts, enzymes and fatty acids, which can amount for a pH level that is adamantly not leather’s style. Chemical reaction ensues any time your sweat and fingerprints touch your leather. Unfriendly pH oils penetrate and build up, and leather fibers weaken as it keeps building. Eventually, body oils affect leather by destroying it completely.

Er zijn nog wel meer rare stofjes die uit je huid kunnen komen overigens. Ik heb een zilveren sieraad na een chirurgische ingreep zwart zien worden. Ook na oppoetsen werd het weer zwart. Dat heeft wel 2 maanden geduurd. Chemische uitstoot van de morfinepreparaten.

1 like

Zeker, en het toont wederom aan dat het in dit geval om een individueel geval gaat. Dus om een winkel of merk hierop aan- of af te vallen lijkt met niet correct.

Ik blijf dan ook nieuwsgierig waar @denny73 zijn banden vandaan haalt die wel goed blijven en/of hoe deze behandelt zijn waardoor hij daarmee geen problemen ondervindt. Puur ter lering en vermaak…

1 like

Wat is er ineens mis met die vijf dollar bandjes van eBay? :joy:

Niets, het is maar wat je wil en wat je ervan verwacht (of niet) :wink:

1 like

Op instagram heb je diverse aanbieders en heb er Ă©Ă©n gevonden uit italie die kwalitatief goede bandjes aanbiedt. Veel verzamelaars die ik ken, bestellen daar ook. Zuurgraad is prima bij mij en slik geen medicatie en doe geen onderhoud een bandjes. De bandjes zien er na bijna 2 jaar erg goed uit, ietsjes donkerder natuurlijk maar nog steeds erg gaaf en geen stank ivm de bandjes die ik daar kocht. Sommige mensen vinden het nodig om een bandje eerst te zien, en betalen daar natuurlijk ook de hoofdprijs voor.

De horlogespecialist heeft trouwens ook aangegeven dat voor €60, je wel een beter product mag verwachten; ze hebben dus het probleem toegegeven.

Komen we toch weer op de toevalsfactor…