Fantome subbrand of Rolex ?

Niet direct steigeren A.U.B.
Volgens Mikrolisk wordt Fantome gemaakt bij rolex geregistreerd in 1950 .
Voor wat het waard is, in dit vrouwmodelletje van Fantome zit een 2671 movement welk ook wordt gebruikt door enkele grote merken .
Zet Mikrolisk ons op het verkeerde ‘been’ of hoe zit dat met het merk Fantome ?


Ten eerste: Rolex heeft “Couronne Fantome” geregistreerd. Hier staat alleen Fantome.
Verder: volgens mij is de kast Duits (van Richard Pfisterer Pforzheim) en op de wijzerplaat staat nergens Swiss (Made) oid. Het werk kan ik niet determineren omdat de foto niet scherp genoeg is.
Maar ik ga er van uit, dat het een in Duitsland geproduceerd horloge is, dat niets met Rolex te maken heeft.

1 like

Juist hoor Maurits ik beweer dat ook niet (niet beginnen steigeren aub) wat je zegt wist ik ook, kastmaker enz …maar vertel me over eens wat meer over Couronne Fantome ?mijn PC geeft niks daarover misschien jouw dik boek wel .Op de wijzerplaat staat ook niks van 21 jewels maar dat zit er toch in en de kans dat het een Duitserken is is reéel :face_with_raised_eyebrow:

@AstonMartin ,vintagewewatchstraps ken ik als mijn broekzak, ik weet het wel maar…er is altijd een maar bij , thanks :sunglasses:
kijk es bij Borgel cases je komt mijn naam wel tegen op Davids blog

Nee hoor, ik zit rustig achter m’n PC, maar als mijn mededeling te beknopt was, spijt het me.

On topic: het merk “couronne fantôme” moet voor 2006 gewist zijn want het is niet meer in de online archieven te vinden. (swissreg.ch)
Ik vind slechts één andere vermelding, nl. hier http://www.metafrost.com/rolex-vintage-6062-triple-date-de-lune-sur-ebay/
Als ik het goed begrijp is het een andere benaming voor de Super Oyster kroon, wat hier schijnbaar bevestigd wordt https://mb.nawcc.org/threads/research-on-a-vintage-rolex-6098.60583/ .
Maar daar moeten de Rolex kenners maar wat over vertellen. Ik houd me liever bezig met JLC/Omega/Pontiac/Tissot.

Ge bent een crack !! Maurits couronne fantome is de benaming van een model heeft niks te maken met mijn ’ Duitserken ’ voila dit heb je snel opgelost :ok_hand: merci
Pierre

Verdorie vergeten vragen weet ge welk type movement in dit TISSOTje zit ?



Bedankt alvast pierre

Tissot heeft vrij veel verschillende uurwerkjes gebruikt in dameshorloges dus ik durf het niet met zekerheid zeggen; ik vermoed een beetje dat hier een 715 kaliber in zit, is in feite een eta 2360.

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Tissot_715

1 like

Bedankt Wilko voor de info

Of Tissot 743 Eta 2550

2 likes

Merci Maurits voor de moeite

Kan inderdaad ook die nieuwere serie zijn, maar dan denk ik een Tissot 741(ETA 2540) want volgens mij is het geen automaat. :innocent:

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Tissot_741

1 like

Oops, niet goed opgelet en me door het “Rolex” werk laten afleiden.

1 like

Hoe krijg ik het open schroefdraad of niet ,die key 170T hoe ziet dat er uit ?

Achterdeksel kan niet open bij dit horloge, het uurwerk moet er via de voorkant uit. Key 170T is een glasklem met een diameter van 17mm. Zit in deze set:

1 like

Dankuwel voor de inlichting ,voor hetzelfde geld was ik al aan’t prutsen aan de achterkant met het bekende gevolg , horloge naar de klxxxn :disappointed_relieved:

1 like