Felsus

Goede dag,

Ik heb en horloge merk Felsus, 17 rubis, bol glas, goudkleurig en ik weet alleen dat het heel oud is. Wie kan mij er wat over vertellen. Het komt waarschijnlijk uit Duitsland, maar of de fabriek nog bestaat, wanneer deze horloges zijn gemaakt, de huidige waarde, daar kan ik niets zelf over vinden. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met veel reacties.

Remy.

Dit zijn de fotos van het horloge waar ik vragen over heb:

De kast komt van Richard Pfisterer in Pforzheim. Het bedrijf heet nu Reister en Nittel GmbH en ze zijn in Keltern bij Pforzheim. Ze maakten een goede kwaliteit en vooral ook echt waterdichte kasten met een speciale drukbodem.
Het merk zegt me niets, maar aangezien er op de plaat niets van Swiss (Made) staat neem ik aan, dat er een Duits uurwerk inzit. (Duitse kast dus Duits uurwerk ??)
Ik lees net op een ander forum, dat er in Pforzheim (alweer) een firma Felsus bestond. En hier http://www.uhrenindustriemuseum.de/foerderk/wortmarken/f.html kun je lezen, dat het merk van een zekere August Felss was. Mikroslisk plaatst het ook in Pforzheim. http://www.mikrolisk.de/show.php/280/letter_F

Google brengt ruim 1000 resultaten als je Felsus intypt, succes

Als je een foto van het uurwerk plaatst kan iemand je daar misschien iets over vertellen. Dan heb je ook een indicatie voor de leeftijd van het horloge.

Mij geeft de kast een gevoel van jaren 50, maar voor dat gevoel geef ik geen enkele garantie :slight_smile:

Alsjeblieft, graag gedaan

Goede morgen Maurits,

bedankt, veel nuttige info. Weet je ook hoeveel zo een horloge waard is, ivm verzekeren, of is dat niet de moeite waard?

Groet
Remy

Hallo Remy,

Het is een leuk horloge, vooral de wijzerplaat vind ik erg mooi.
De waarde: ja, geen idee, maar heb je al eens gezocht op eBay of er dergelijke horloges worden aangeboden? Dan krijg je wel een idee of het veel waard is.
Het zou ook best ‘een van de vele’ merken kunnen zijn en dan is verzekeren echt niet nodig.