Fiffer Solo White (2019)

:muscle:t2::muscle:t2:

2 likes

Is het hier al bekend geworden dat het de Geckota wordt op BoR?

:smirk: :confetti_ball:

1 like
1 like

Dan verklap ik nog niets :angel:

1 like

Gelukkig

1 like

In een post van de Seagull Fiffer werd er gesproken over het gemis van leuke face2face ontmoetingen tussen forumleden.

En ook dat iemand de sprong in het diepe heeft genomen, omdat niet langer wilde wachten.

Ik bedacht me toen 2 dingen en ben benieuwd hoe jullie er naar kijken.

Zo dacht ik aan een fast lane voor degenen die em serieus aan willen schaffen en dat even uitproberen de doorslag kan geven.
Die komen in een apart fast lane groepje boven de rest, op volgorde van aanmelding.
Ik bedoel degenen die het wel geinig vinden om bv een keer een duiker te proberen om te zien of het iets voor hen kan zijn, hebben misschien minder haast dan degenen die op korte termijn dat type of zelfs dat specifieke model serieus overwegen aan te schaffen. Die staan dan te popelen om em uit te kunnen proberen. En dan zie je een wachtlijst van soms wel maanden… :sweat:
Ikzelf zou er dan geen moeite mee hebben anderen voor te laten gaan.

En het tweede punt is dat sommigen het jammer vinden dat regelmatig de postbode de overdracht doet ipv een face 2 face met een mede WIS (horlogegek).
Er zou dan een wachtlijst gemaakt kunnen worden op basis van locatie, zodat een f2f overdracht makkelijker gaat dan dat tussen nummer 11 die in Groningen woont en nummer 12 in Antwerpen ofzo.

Ik snap wel dat elk voordeel zo z’n nadeel heeft. Dat het misschien niet eerlijk dat je na weken wachten aan de beurt bent, en er ineens een paar op de fast lane springen. En wellicht degene voor je in dezelfde stad woont of werkt en n f2f meeting zo makkelijk zou zijn geweest.
Of dat je in het topje van Friesland zit, en de Zeemeeuw maar rondjes ziet blijven vliegen aan de kust vd Randstad, omdat een grote groep leden in die regio zit.

Nogmaals, ik heb ook niet de oplossing in handen, maar ben benieuwd hoe jullie er naar kijken. En wat voor andere ideeën er nog meer zijn. Bv dat iemand in de fast lane em maximaal 1 week houdt ofzo?

  • Zoals nu, wie t eerst komt t eerst maalt
  • Extra fast lane voor potentiële kopers
  • Op regio, dichtbij voor n f2f overdracht
  • Zowel een fast lane en daarna op regio
  • Iets anders, graag in een post toe te lichten

0 stemmers

1 like

Face to face Heeft mijn voorkeur. Voor een leuk horloge wil ik gerust 50 km rijden. Dus een best flinke regio. Voor de Frieslanders kan er wel een uitzondering gemaakt worden.

2 likes

Haha, leuke instelling. Ik heb ook vaak genoten van de f2f ontmoetingen. Vaak zouden we dan uren verder kunnen ouwehoeren.
Maar misschien is niet iedereen zo mobiel. Geen auto, crappy OV verbinding of misschien gewoon slecht ter been. Dus kan me voorstellen dat de post dan uitkomst kan bieden.
Ik weet niet meer wie het was, maar die had dusdanige klachten dat ie zelfs niet eens meer een horloge kan dragen. Laat staan er op uit te trekken voor een meet & greet.

Maar even dus voor de duidelijkheid, wat jou betreft geen fast lane voor de popelaars?

Ik zou zeggen dat de fast lane een goed idee is. Volgens mij ook in lijn met het oorspronkelijke idee. Mensen een kans geven een horloge te testen voor aanschaf.

Persoonlijke overdracht heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Enkel meer moeite om af te spreken, etc. :slight_smile:

Maarreh, het is jouw idee. Dus jij kan de voorwaarden opstellen? :upside_down_face:

1 like

altijd gezellig, aanschaffen kan altijd nog wel.

dit dus, duidelijkheid is sowieso handig.

1 like

Nou ja, het idee was juist zo min mogelijk regels. Je doet iets voor een ander, en het enige wat je verwacht is dat ie het verder doorgeeft.

(In de film was het dan zelf niets terug te krijgen en 3 significante dingen voor een ander te doen. Dus niet een stuiver voor 3 bedelaars en klaar.)

Toevallig afgelopen week een zwerver in de Mac midden in de nacht (24/7) die om een euro vroeg voor een kopje koffie om zich even te warmen (buiten vroor het). Gaf hem er 2. Eentje voor vandaag en eentje voor morgen. Nadat ie besteld had, dacht ik wtf… Een broodje zou die man vast ook smaken, dus nog een kip broodje voor em besteld. Bij elkaar was het niet meer dan 5 euro. Maar hij was wel even warm.
En ik ook.

5 likes

Fout goud lijkt me ook wel wat. Dat zou ik graag eens proberen
:star_struck:

1 like

Kijk daar kunnen mensen een voorbeeld aan nemen :+1:

1 like

Face to face is juist de kans om andere leuke horloges te zien! Meestal komt de collectie van iemand toch wel naar boven. Zodoende heb ik wel eens speedmaster of een seiko mm300 gepast.

Fast lane lijkt mij niets, ik ben benieuwd hoeveel van de seagull passers echt op het punt kopen stonden, valt best mee denk ik.

Ik kocht wel een handwinder daarna, maar die was na 1 maand ook weer weg.

3 likes

Ik vind het een lastige vraag!

F2f overdracht is gewoon ontzettend leuk; de zeemeeuw heb ik afgegeven bij een horlogegek in de buurt van Nijmegen met een geweldige collectie.
Onzettend leuk om ervaringen uit te wisselen! (en om -in mijn geval- mijn eerste Rolex te passen!!! :sunglasses: )

Egoïstisch nadeel: de meeste mensen wonen nu eenmaal in de randstad met als gevolg dat oost Nederland en het zuiden/noorden misschien wel heel lang moet wachten?

In the end is f2f misschien toch wel het leukste!

Fastlane kandidaten moeten het passen maar ergens anders regelen wat mij betreft! :upside_down_face: Niet nodig dus haha!

4 likes

Thx. Wat mij betreft is passen 1 ding, en een poosje uitproberen weer een ander. Bij passen kom ik er zelf geregeld niet uit.

1 like

Thx, ben geen heilige ofzo hoor. Het kwam alleen net zo toevallig uit en net met dit topic schiet t me te binnen.

1 like

Precies, dat wordt dan een lastige! En daarbij; mensen blijven zich aan de lijst toevoegen dus het systeem gaat binnen de kortste keren mank (of je moet mensen gaan weigeren omdat zijn of haar regio net geweest is…).

En het is niet alleen de afstand hoor ik sommigen zeggen; eindje rijden is niet altijd erg (voor een horloge :sunglasses:) en met een regio-aanpak is er nog steeds geen garantie dat f2f (bijvoorbeeld) agenda-technisch wel lukt.

Denk ik ook. Niet lullig bedoeld maar je loopt het risico dat een deel van de lijst steeds verder naar beneden zakt en nooit aan de beurt komt… Die worden dan van pure ellende ook fast-laner (en dan zijn we weer terug bij af… :sweat_smile:).

Kortom, ik zou alles laten zoals het is. Hoe meer je probeert te regelen, hoe complexer het wordt en hoe meer er fout kan gaan/discussie kan ontstaan.

En dat zou ZONDE zijn van dit sympathieke :heart_eyes: initiatief!

5 likes

Ik ben het woord voor woord eens met @Spierbundel, @AlcoS, @Jaroen en @wilfox. :slight_smile:

4 likes

Hier meteen mezelf maar weer eens toevoegen voor de nieuwe fiffer, laat me graag verrassen:

deelnemerslijst fiffer 2019

Marnixmoed
Jaroen :sunglasses:
Thijsie
W.E.
Chlorophyl
wilfox :fox_face:
denvro
Blauwbeer :bear:
Alcos
SeikoFrank
Spierbundel
Jarl
Eddio

Stemmenlijst

-24 uurshorloge: 1
-Archimede outdoor project: 1
-Einzeiger: 6
-Fout goud: 9
-G-shock: 2
-Rose goud: 1
-Seiko mini turtle: 2
-Seiko SARB038: 2
-Seiko Recraft SNKP23/25/27/Straton Speciale, oftewel vierkant: 3

2 likes