Foto's Rikketik-aanwinsten?

Allez mannen, ik heb hier de hele dag liggen ziek-te-zijn, en nu is het al bijna 23.00 u, en nog geen enkele foto van een “Rikketik-aanwinst” ???

Wie zal de eerste zijn ? :wink:

Allez Marc,

Omdat je het zo vriendelijk vraagt ;):

De details volgen nog…

Wie volgt ?

MVG,

Chris.

Da’s een hele tafel vol ! :smiley:

Een paar kiekjes. De eerste (met flits vanwege lichtgebrek :()

En deze morgen,

Er gaan nog meer foto’s volgen.

Groeten,

Martin

Altijd mooi zo’n Seiko diver met pepsi bezel en jubilee band.

Jürgen Schreef:

Altijd mooi zo’n Seiko diver met pepsi bezel en
jubilee band.

Zekers! Ik zag ze ook liggen bij Rob en kon me maar net inhouden…

Hé weer een Vostok er bij Chris?

Erg leuk weer die Rikketik, ik heb Tom (2x) Dale, Jürgen, Chris, Martin, Marten, Rob en Huib gezien/gesproken, ik hoop dat ik niemand ben vergeten? En daarnaast zeer succesvol kunnen scoren. Allemaal aankopen voor prijzen waarvoor ik ze niet kon laten liggen, bij elkaar kom je er dan thuis achter dat je best wel wat hebt uitgegeven… :smiley: Maar goed, niet alles zal in de verzameling worden opgenomen, wie weet “verdien” ik dat geld wel weer terug.

Anywho, op foto 1 een stapeltje Uhren Magazin’s uit de jaren 90. Als je liefhebber van eerlijke verhalen en vintage bent is dit een absolute must, heerlijk leesvoer! Daarop wat bandjes voor de Heuer duiker van mijn vrouw. Met 14 mm nog geen eenvoudige opgave daar iets leuks voor te vinden. Als iemand een adres weet waar ik een rubberen 14 mm duikersbandje kan bestellen, stuur me dan even een PB?
Boven de bandjes een Bergeon horlogemakers olie-dinges. Niet dat ik dat ooit ga gebruiken maar met die bakjes van barnsteen een leuk accessoire.
Daarnaast twee klokken die ik kocht omdat ik ze vreemd vond. De Diehl Minetto Repeat blijkt een ordinaire wekker met een doorzichtige kast en datum. Dat had ik al gedacht maar dit bevestigd dat: http://www.teenagewasteland.de/technik/wecker_diehl_minetto_repeat.html Wel leuk om dat elektrische mechanisme te kunnen zien werken.
De Kienzle daaronder heb ik al eens ergens gezien maar weet niet waar het voor is. En ik heb de sleutel niet om 'm open te maken… :sunglasses: Ook hier is advies van harte welkom! En nee, het is geen bom van wat voor soort dan ook, dan had ik dit niet meer kunnen schrijven, ik heb mijn best gedaan het ding open te krijgen (tot en met een hamer, hoewel met “respect” voor het apparaat, toch wel flinke tikken uitgedeeld).

Foto 2 begint met nog een vreemde eend, een werkende Heuer LED stopwatch. Erg leuk met origineel Heuer labeltje. Daarnaast een Seiko 5 DX, ik was in de veronderstelling dat een DX misschien wel eens een Seiko met een beter dan gemiddeld uurwerk zou kunnen zijn maar helaas. Daarnaast met bandje een G.P. die ik in een “lot” kocht met de Revue en Pierce (later). Ik hoopte dat G.P. een afkorting was die Girard Perregaux een tijdje gebruikt zou hebben. Maar ook dat is niet correct :smiley: Helaas.
4 horloges met manufactuur uurwerk, zonder bandje van boven naar beneden:
-een LIP Himalaya met LIP R.23 kaliber. Erg leuk, in goede staat, gemaakt in de jaren 50 voor de Himalaya expedities die de Fransen toen ondernamen.
-een Revue met Revue 77 uurwerk. Lekker simpel horloge, dat spreekt mij zeer aan.
-de aanwinst van de dag echter, een Pierce met automatisch Pierce kaliber 861, hierover later een eigen topic!
-een Hy Moser & Cie in slechte staat, geen glaasje, wijzers deels gebroken, geen achterdeksel. Maar met een Moser uurwerk altijd nog een rariteit! Ik heb laatst wel begrepen dat Moser ze zo ook wel eens af fabriek leverde :wink:
En dan een NOS Citizen automatische chronograaf met centrale seconde chrono, minuten en halve uren. Met een groen plaat en een kast die deels zwart, deels glanzend staal is. Erg apart.

Ik ben dus erg blij en met een zware rugzak naar huis gegaan. Een fantastische ochtend!

Die Citizen is erg leuk zeg.(tu)

Hele leuke verzameling zo alles bij elkaar.

De beurs ging zeker direct dicht na al jouw aankopen.

Van harte, er zitten weer genoeg mooie, maar soms ook tikkie vreemde aanwinsten bij. :wink:

Henrik, prachtig die Citizen chronograaf maar super mooi die revue !! met ks ! gefeliciteerd ermee.

Jawel, een Arktika met blauwe wijzerplaat.

M’n echtgenote vind 'm foeilelijk en loodzwaar… Ik enkel het laatste. :smiley: (maar door z’n vorm draagt ie toch prettig).

Geeft zo’n beetje een “Nautilus”-gevoel ;).

Met Vriendelijke Groeten,

Chris.

PS: de K3 krijgt trouwens redelijk veel polstijd wegens heel prettig dragen en een excellente leesbaarheid!

Op de rikketik had ik de eer twee voor-na meesters te ontmoeten, Freddy en Morse.
Vandaar dat ik mijn eigen variant, passend bij mijn kunnen, heb gemaakt :wink:

Eerst de Enicar. Zelf vind ik dat bij rosé verguld geen zwart bandje past, zeker niet het bijgeleverde budget exemplaar.

Na het dapper hanteren van het specialistische gereedschap, was het uurwerk klaar voor de donkerbruine, kalfslederen Rios band:

het eindresultaat, is door gebrek aan zonlicht op deze druilerige dag niet zo heel duidelijk op de foto te zien, maar real-life echt een 100% verbetering:

Ook de Ascot had een zwart bandje.

Bij het geelgoud had ik een lichter bruin bandje gekozen. Hiervoor moest ik fors aan de slag. Zelfs de gesp moest worden omgezet :slight_smile:

Ik was tevreden over het resultaat, hier samen met de Enicar:

Ook de Alpha ‘got overhauled’, klaar voor koningendag. Ben nog niet helemaal overtuigd van het resultaat. Het is wel fleurig:

Tot zover mijn hoogstandjes :smiley:
Bij voldoende zon betere plaatjes.

Groeten,

Martin

Gefeliciteerd Martin, de eerste stappen zijn gezet! Bruin staat veel beter bij goud(tu).

Mooi resultaat, Martin (tu)

Zijn mooi hè die Rios bandjes :wink:

Ze zijn idd prachtig. Ik was oprecht verbaasd wat een verschil in uitstraling zo’n bandje maakt. Nu zat bij aankoop van de Enicar ook wel een heeeeel erg cheapo bandje…

Heel goed gedaan, dat doet een ander niet snel beter :smiley:
Die Ascot is toch prachtig? Gaat de dag en datum vanzelf?

Jaja, het was een hele uitdaging :wink:

De dag en datum gaan inderdaad vanzelf op de Ascot. De datum loopt alleen door tot 39, dus je moet bij een nieuwe maand wel een paar keer op het knopje drukken. Ik ben eigenlijk heel tevreden over deze ‘Aldi-Chinees’. Hij loopt prima op tijd en heeft een goede powerreserve.

Een aantal keren dat ik Rikketik heb bezocht, was er niks van mijn gading. Althans, ik liep nergens tegenaan. Deze keer was het wel raak: een NOS Seiko 6138-3002; ik was er al een paar jaar naar op zoek. Het is begin jaren '70 gemaakt, maar qua vorm tijdloos. In vorige berichten is wel 's het een en ander over dit uurwerk gezegd. De eerste automatische chronografen en The Black Monster hebben mij een Seiko-fan gemaakt, al zei iemand die het horloge zag, meewarig: “Een Seiko …”. Dat zijn leken, natuurlijk.

De bijgaande - van internet geleende - foto is ter illustratie. De stalen band heb ik door een leren vervangen. Dat maakt het horloge net iets sjieker. Het horloge heeft een moderne maat, maar liefst 42 mm in doorsnee. Dat moet vroeger een knots geweest zijn. Nu is het voor een chronograaf een aantrekkelijke doorsnee-maat.

Het is hier op het forum niet gebruikelijk prijzen te noemen. Da’s jammer, want dat is niet onbelangrijk. De prijs dus: Euro 155. Het is niet te geloven… Als je een horloge met een Eta Valjoux 7750 koopt, ben je zo Euro 1000 kwijt, en dan heb je niet eens altijd een merk met historie…

Ook nog twee struisvogelbanden gekocht trouwens (samen slechts Euro 25). Een geslaagd Rikketik-bezoek dus.

Groet, Johan